Με αφορμή την απονομή των βραβείων του Πρώτου CR Index στην Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Απριλίου εκδήλωση βράβευσης των 8 εταιρειών που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους στον τομέα της εταιρικής ευθύνης ενώ παρουσιάστηκαν και τα αποτελέσματα της αξιολόγησής τους στην Ελληνική Επιχειρηματική Κοινότητα.

Κατά την πρώτη χρονιά εφαρμογής του δείκτη CR στην Ελλάδα oι εταιρείες αξιολογήθηκαν από ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες -αξιολογητές οι οποίοι επιθεώρησαν με βάση τα διεθνή πρότυπα και κριτήρια τις επιδόσεις των επιχειρήσεων στον τομέα της εταιρικής ευθύνης και την επίδρασή τους στην κοινωνία, το περιβάλλον, την αγορά και στους εργαζόμενους.

Στην κατηγορία Silver, βραβεύτηκαν οι εταιρείες Coca-Cola Τρία Έψιλον, DIAGEO Hellas, OTE και Τράπεζα Πειραιώς και στην κατηγορία Bronze οι: ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. (Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου), MICROSOFT Ελλάς, Piscines Ideales και Regency Entertainment. Σύμφωνα με το δείκτη, υπάρχουν ακόμα δύο επίπεδα διάκρισης των κοινωνικών και περιβαλλοντικών επιδόσεων ενός οργανισμού (Platinum και Gold) στις οποίες, με βάση τα αυστηρά κριτήρια του CR Index όπως εξήγησε ο Αντιπρόεδρος του CR Institute Νίκος Αυλώνας, δεν διακρίθηκαν εταιρείες φέτος.

Στη διαδικασία απονομής των βραβείων συμμετείχαν ο Υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Γιώργος Κοντογιάννης, ο Πρόεδρος της ΕΕΔΕ Ντίνος Λαμπρινόπουλος, ο Πρόεδρος της Λέσχης Επιχειρηματικότητας Αριστείδης Μπελλές και η Μπέττυ Τσακαρέστου, μέλος ΔΣ του Ινστιτούτου Επικοινωνίας.