Σύμφωνα με έρευνα της Online υπηρεσίας συμβούλων καριέρας Careerplan4.me, σχεδόν ένας στους τρεις που αναζητούν εργασία υποστηρίζει ότι το τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού δεν αντιμετώπισε ως όφειλε την απόλυσή του.

Στην έρευνα, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 1.000 άτομα που αναζητούν εργασία, μέσω του Careerplan4.me, αποκαλύφθηκε μία βαθιά δυσαρέσκεια για το HR σχετικά με τη διαδικασία απόλυσης. Περισσότεροι από τους μισούς δήλωσαν ότι δεν τους δόθηκε καμία επιπλέον υποστήριξη κατά την απόλυσή τους, το ένα πέμπτο ότι τους προσφέρθηκαν υπηρεσίες επανατοποθέτησης στην αγορά εργασίας (Outplacement) και μόλις στο 15% δόθηκαν συμβουλές για την εξεύρεση ενός νέου ρόλου.

Οι μισοί από τους ερωτηθέντες υποστήριξαν ότι η συνολική αντιμετώπιση που είχαν από τον τελευταίο τους εργοδότη υπήρξε άδικη ή φτωχή ενώ μόλις το 14% δήλωσε ότι είχαν καλή αντιμετώπιση.

Επιπλέον, το ένα τέταρτο των συμμετεχόντων είχε μία πολύ κακή εικόνα-γνώμη για τον προηγούμενο εργοδότη του. Η έρευνα αποκάλυψε, επίσης, ότι τα άτομα που αναζητούν εργασία συχνά μιλάνε σε άλλους για την εμπειρία της απόλυσης. Σχεδόν το ένα τρίτο (31%) έχει μιλήσει σε περισσότερα από 10 άτομα για τη συμπεριφορά του πρώην εργοδότη τους. Ο Richard Banks, συνιδρυτής του Careerplan4.me υποστήριξε ότι η έρευνα αποκαλύπτει την έκταση των επιπτώσεων που μπορεί να λάβουν οι απόψεις των εργαζομένων για το brand ενός εργοδότη.