Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να προσελκύσουν αλλά και να διακρατήσουν τους καλύτερους πρέπει να είναι σε θέση να προσφέρουν ανταγωνιστικές παροχές. Ανάμεσα στις πιο σημαντικές συγκαταλέγονται τα ομαδικά ασφαλιστικά συμβόλαια.
Τα ομαδικά συμβόλαια προσελκύουν ολοένα και περισσότερο τις εταιρείες αφού με ένα μικρό κόστος μπορούν να «κρατήσουν» ευχαριστημένο το πιο πολύτιμο συστατικό τους, τον άνθρωπο.

Πρόσφατη έρευνα της MetLife (αμερικανική εταιρεία παροχής ασφαλιστικών και οικονομικών υπηρεσιών) έδειξε ότι η ασφαλιστική κάλυψη από τους εργοδότες βρίσκεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού. Η παροχή πρόσθετων ασφαλιστικών καλύψεων αποτελεί ένα πρώτης τάξεως κίνητρο για τους εργαζόμενους, όταν γίνεται σωστή αξιοποίησή της.

Με τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία να περνάνε μία από τις χειρότερες κρίσεις στην ιστορία τους και με τα εφιαλτικά σενάρια για έλλειψη χρημάτων στα ταμεία τους να αυξάνονται με ταχύτατους ρυθμούς, οι εργαζόμενοι αρχίζουν και αναγνωρίζουν την αξία των ιδιωτικών ασφαλιστηρίων. Η αλήθεια είναι ότι οι Έλληνες, παλαιότερα, εμφανίζονταν ιδιαίτερα δύσπιστοι ως προς τις ασφαλιστικές εταιρείες και η ιδιωτική ασφάλιση δεν αποτελούσε μέρος της ελληνικής κουλτούρας.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μεγάλη αλλαγή και δεν είναι λίγοι εκείνοι που αποφασίζουν να πληρώσουν για ιατρικές εξετάσεις, συνταξιοδοτικά προγράμματα και πρόσθετες καλύψεις, πέρα από τον βασικό ασφαλιστικό τους φορέα. Αναγνωρίζοντας την πρόσθετη αυτή παροχή ως σημαντική οι σύγχρονες επιχειρήσεις την αξιοποιούν ασφαλίζοντας το ανθρώπινο δυναμικό τους και αποδεικνύοντας μέριμνα για αυτό αλλά και τις οικογένειές τους.

Όπως επισημαίνει ο Γεώργιος Βλασσόπουλος, Director της Alico Corporate Solutions, οι πιο πρόσφατες έρευνες αναδεικνύουν την Ομαδική Ασφάλιση ως νούμερο 1 πιο επιθυμητή παροχή από τους εργαζόμενους, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τους εργοδότες, οι οποίοι την αναγνωρίζουν ως ένα μοναδικής σπουδαιότητας εργαλείο τόνωσης της επιχειρηματικής λειτουργίας, με εξαιρετική σχέση κόστους/οφέλους, ειδικά στο σημερινό προκλητικό οικονομικό περιβάλλον.

«Το τελευταίο διάστημα, η αρνητική ανατροφοδότηση ειδήσεων και σχολίων για την οικονομία δημιουργεί-αδίκως-συνθήκες αναβλητικότητας στις εταιρείες που θα ήθελαν να ξεκινήσουν νέα προγράμματα χωρίς όμως να επηρεάζει σημαντικά αυτές που ήδη έχουν, οι οποίες εκδηλώνουν μεγάλη επιθυμία να βελτιωθούν» προσθέτει και συνεχίζει: «Σήμερα, πλέον των μεγάλων πολυεθνικών και ελληνικών οργανισμών που παραδοσιακά παρέχουν Ομαδική Ασφάλιση, η ελληνική μικρομεσαία επιχείρηση την αναγνωρίζει και την χρησιμοποιεί ως ανεκτίμητης σπουδαιότητας παροχή. Επίσης, Ομαδικές Ασφαλίσεις, προσφέρουν δυναμικοί κλάδοι της επιχειρηματικής δραστηριότητας όπως ο Τηλεπικοινωνιακός, ο Φαρμακευτικός, η Πληροφορική, η Ενέργεια κ.ά.».


Τεχνικές λεπτομέρειες
Ως προς την έννοια και τον ορισμό τους οι ομαδικές ασφαλίσεις αφορούν έναν μεγάλο αριθμό ατόμων που ανήκουν σε έναν οργανισμό ή μια κοινότητα. Στην πραγματικότητα αναφέρονται σε πολιτικές που επιδιώκονται από εργοδότες και παρέχονται ως benefit στους εργαζόμενους. Είναι διαθέσιμα για εταιρείες και οργανισμούς ανεξαρτήτως μεγέθους, ξεκινώντας από τον ίδιο τον εργοδότη και έναν εργαζόμενο, με την προϋπόθεση ότι ο εργαζόμενος θέλει να συμμετάσχει.

Κάποια από τα πιο συνηθισμένα ασφαλιστήρια είναι τα εξής:
Ομαδική Ασφάλεια ζωής περιορισμένης διάρκειας.
Είναι δεδομένο ότι η απώλεια ενός μέλους της οικογένειας είναι συγκλονιστικό γεγονός. Κάποιες φορές μάλιστα, εκτός από τον ανείπωτο πόνο, η απώλεια έχει και ως αποτέλεσμα και τη δραματική αλλοίωση του επίπεδου ζωής των υπολοίπων μελών της οικογένειας. Η ασφάλεια ζωής αυτού του τύπου δίνει τη δυνατότητα στην οικογένεια του θανόντος, εφόσον αυτός πεθάνει στο περιορισμένο διάστημα του εργασιακού του βίου ή σε άλλο διάστημα που έχει προσυμφωνηθεί να εισπράξει ένα σημαντικό επίδομα.

Ομαδική Ασφάλεια θανάτου και ανικανότητας από ατύχημα.
Σε αυτά τα ασφαλιστήρια δίνεται στον/στους δικαιούχους το ασφαλισμένο κεφάλαιο που θα συμφωνηθεί για την περίπτωση του θανάτου από ατύχημα είτε εντός είτε εκτός εργασιακού χώρου. Παρέχει, επίσης, κεφάλαια για περιπτώσεις αναπηρίας αλλά και επιδόματα για περιπτώσεις μερικής ανικανότητας.

Μικτή Ομαδική Ασφάλιση ζωής και συνταξιοδότησης.
Καλύπτει το θάνατο και τη συνταξιοδότηση. Προηγείται μια μελέτη για το ακριβές ποσό που θα χάσει από το μισθό του ο εργαζόμενος όταν βγει στη σύνταξη.

Ομαδική Ασφάλεια ιατρικής περίθαλψης.
Είναι η πιο δημοφιλής ομαδική μορφή ομαδικής ασφάλισης στη χώρα μας. περιλαμβάνει καλύψεις όπως: έξοδα νοσηλείας, εξωνοσοκομειακές δαπάνες, παροχές μητρότητας, ετήσιο προληπτικό έλεγχο,, ιατροφαρμακευτικά έξοδα από ατύχημα, επίδομα σοβαρών ασθενειών κ.ά.

Η αγορά του ασφαλιστικού προϊόντος για ένα σύνολο ατόμων διαφοροποιείται αισθητά σε σχέση με την αντίστοιχη ατομική. Τα ομαδικά συμβόλαια εξασφαλίζουν καλύτερα οφέλη για τους κατόχους τους. Στα συγκριτικά πλεονεκτήματα τέτοιου είδους παροχών συγκαταλέγεται και το γεγονός ότι δύσκολα μια ασφαλιστική εταιρεία θα μπορέσει να απορρίψει μια αίτηση για ένα ομαδικό συμβόλαιο κάτι που δεν ισχύει για το ατομικό. Ωστόσο, ενδέχεται να υπάρξουν περιορισμοί στις καλύψεις για κάποια άτομα οι οποίες σχετίζονται με την προυπάρχουσα κατάσταση της υγείας τους.

Συνήθως, το εκάστοτε ομαδικό πρόγραμμα υπηρετεί τις ανάγκες της κάθε επιχείρησης και των εργαζομένων σε αυτήν και αποκτά μια σχεδόν τελειοποιημένη μορφή. Αυτό συμβαίνει διότι δεν πρόκειται για ένα έτοιμο τυποποιημένο προϊόν αλλά για ένα προϊόν αποτέλεσμα διερεύνησης και καταγραφής συγκεκριμένων αναγκών (κλάδος δραστηριοποίησης της εταιρείας, συνθήκες υγείας εργαζομένων, ηλικίες κ.ά.).

Ταυτόχρονα, οι όροι του συμβολαίου θα είναι αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης και η κάθε κάλυψη θα δημιουργηθεί για να καλύπτει μια πραγματική ανάγκη που υπάρχει. Φυσικά η εξυπηρέτηση από την πλευρά των ασφαλιστικών εταιρειών αποτελεί ένα ακόμα πλεονέκτημα αφού η ομάδα χαίρει προτεραιότητας έναντι της μονάδες. Οι αποζημιώσεις διεκπεραιώνονται άμεσα και η γενικότερη διαχείριση των εκκρεμοτήτων γίνεται γρήγορα και με τον καλύτερο τρόπο. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι όταν πρόκειται για την ασφάλεια ζωής (ισχύει τόσο σε ομαδικό όσο και σε ατομικό επίπεδο) η έρευνα αγοράς είναι απαραίτητη καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που παρατηρούνται μεγάλες οικονομικές αποκλείσεις.

Σχετικά με τα πλεονεκτήματα της ομαδικής ασφάλισης ο Γ.Βλασσόπουλος τονίζει: «Η Ομαδική Ασφάλιση είναι παροχή υψηλής ανταποδοτικότητας με κόστος από 1% στο μισθολόγιο το οποίο φοροαπαλλάσσεται μέχρι του ποσού των 1.500 ευρώ ανά εργαζόμενο. Επίσης, αν ο εργαζόμενος συμμετέχει στο κόστος μπορεί να απαλλαγεί του φόρου μέχρι 1.200 ευρώ».

Ο ίδιος αναφέρει ότι στα έμμεσα οικονομικά οφέλη περιλαμβάνεται η κάλυψη μεγάλων, «εκτός προϋπολογισμού» ποσών που συνήθως καλείται ο εργοδότης να καλύψει σε περίπτωση ανυπέρβλητων οικονομικών δυσχερειών για τον εργαζόμενο από μια σοβαρή ασθένεια ή ένα ατύχημα.

Τέλος, σύμφωνα με τον Director της Alico Corporate Solutions, ειδικά στους σημερινούς καιρούς, η Ομαδική Ασφάλιση, ως χαμηλού κόστους και υψηλής προστιθέμενης αξίας παροχή, είναι άριστο εργαλείο μισθολογικής πολιτικής, γιατί καμία προσαρμογή μισθού δεν μπορεί να καλύψει την ανάγκη άμεσης καταβολής κεφαλαίου π.χ. 20.000 ευρώ για μια σοβαρή ασθένεια ή 100.000 ευρώ για αναπλήρωση οικογενειακού εισοδήματος σε περίπτωση θανάτου ή αναπηρίας.


Οδηγίες προς «ναυτιλομένους»
1) Έρευνα αγοράς. Είναι σχεδόν πάντα προτιμότερο να διερευνάτε όλες τις διαθέσιμες καλύψεις και να είναι ξεκάθαρα τα κόστη των συμβολαίων. Ευτυχώς το διαδίκτυο προσφέρουν άφθονο πληροφοριακό υλικό για να κάνετε την έρευνα αγοράς.

2) Όσο νωρίτερα…τόσο καλύτερα. Μην αναβάλλετε την αγορά ασφαλιστικών συμβολαίων. Αγοράστε εγκαίρως για να μην βρεθείτε σε δεινή θέση εκ των υστέρων.

3) Μην το παρακάνετε με τις καλύψεις. Προσπαθήστε να εξασφαλίσετε τις ασφαλιστικές καλύψεις που χρειάζεστε και που έχουν και κάποιο οικονομικό πλαφόν. Οι επιπλέον και αρκετές φορές περιττές καλύψεις αυξάνουν χωρίς ουσιαστικό λόγο τις χρεώσεις των συμβολαίων.

4) Να είστε ειλικρινείς. Μην προσπαθήσετε να αποπροσανατολίσετε την ασφαλιστική εταιρεία αποκρύπτοντας σημαντικά στοιχεία για την κατάσταση της υγείας ή για τις συνήθειες των εργαζομένων. Ενδεχόμενη αποκάλυψη της αλήθειας μπορεί να έχει σοβαρές επιπλοκές και να συνεπάγεται άρνηση της κάλυψης από την πλευρά της ασφαλιστικής εταιρείας.

5) Μείνετε υγιείς για μικρότερες δαπάνες. Αν και ακούγεται ελαφρώς οξύμωρο η συνειδητοποίηση ότι πρέπει κάποιος να φροντίζει για την υγεία του έχει οφέλη (πέρα από τα αυτονόητα) και για τα ομαδικά ασφαλιστήρια. Τα στελέχη του HR μπορούν να εφαρμόσουν πολιτικές που προτρέπουν σε πιο υγιεινό τρόπο ζωής ( προγράμματα διακοπής καπνίσματος, υγιεινά γεύματα στο χώρο εργασίας κ.ά.).

6) Μην χρεώνεστε περιττές αμοιβές. Η μεσολάβηση ενός πράκτορα μπορεί να συνεπάγεται και προμήθεια. Απευθυνθείτε εξαρχής στις ασφαλιστικές εταιρείας που παρέχουν απευθείας τις υπηρεσίες.

7) Η μηνιαία χρέωση κοστίζει πιο ακριβά. Η πληρωμή ανά εξάμηνο ή ανά χρόνο μπορεί να εξασφαλίσει σημαντική έκπτωση στα ομαδικά συμβόλαια.

Επιλέγοντας το σωστό συμβόλαιο
Επειδή η αγορά βρίθει ασφαλιστικών προτάσεων υπάρχουν αρκετές παράμετροι που πρέπει το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού να λάβει υπόψη του πριν επιλέξει την ασφαλιστική εταιρεία από την οποία θα αγοράσει το ομαδικό συμβόλαιο.

Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχουν κάποιες ερωτήσεις που πρέπει να απαντηθούν:

  • Ποιες καλύψεις χρειάζονται περισσότερο οι εργαζόμενοι; Ποιος είναι ο μέσος όρος ηλικίας τους; Ποια η οικογενειακή τους κατάσταση; Χρειάζονται συχνά πρόσθετες ιατρικές εξετάσεις ή καλύψεις για την περίοδο της εγκυμοσύνης; Πόσο χρήματα μπορούν οι ίδιοι να αποταμιεύουν για λόγους υγείας;
  • Το ασφαλιστικό ταμείο που υπάγεται η εκάστοτε επιχείρηση σε τι βαθμό καλύπτει τους εργαζόμενους; Υπάρχουν και συνταξιοδοτικές καλύψεις;
  • Θα υπάρξουν φορολογικές «κυρώσεις» ή ελαφρύνσεις από την επιλογή;

Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι αποτελούν βασικό παράγοντα για την επιλογή του ομαδικού προγράμματος ασφάλισης. Στο εξωτερικό, κυρίως, όταν μία επιχείρηση σκέφτεται το ενδεχόμενο των ομαδικών ασφαλίσεων διεξάγει έρευνες στις οποίες οι ίδιοι οι εργαζόμενοι καλούνται να αποκαλύψουν τις ανάγκες τους. Οι εργαζόμενοι μπορούν να προσφέρουν σημαντική ανατροφοδότηση για το είδος του ασφαλιστηρίου, τις καλύψεις και τι είναι σημαντικό για αυτούς.

Όπως και σε κάθε άλλη επιχειρηματική επιλογή ο προσεκτικός έλεγχος και οι συγκριτικές μελέτες είναι σημαντικές. Για να πετύχετε τις περισσότερες καλύψεις στην καλύτερη τιμή μπορείτε να διαπραγματευτείτε με διαφορετικές ασφαλιστικές εταιρείες.


Case Study: Συμπληρωματικές υπηρεσίας στον Όμιλο Πήγασο Εκδοτική
Οι επιπλέον παροχές που μπορεί να διαθέσει μία επιχείρηση στους εργαζόμενους συμβάλλουν ουσιαστικά στη διαμόρφωση κλίματος εργασιακής ασφάλειας το οποίο, με τη σειρά του, επηρεάζει θετικά την απόδοση των εργαζομένων και ενισχύει τους δεσμούς που διαμορφώνουν με την εταιρεία. Οι διευθύνσεις ανθρωπίνου δυναμικού καλούνται να διαγνώσουν τις ανάγκες του προσωπικού και να αναζητήσουν αντίστοιχα προγράμματα, ιδίως σε περιόδους οικονομικής κρίσης όπως αυτή που βιώνουμε, με στόχο να επιβεβαιώσουν την ισχυρή παρουσία της εταιρείας δίπλα στους εργαζόμενους.

Στην κατηγορία των extra παροχών εντάσσονται οι ομαδικές ασφαλίσεις οι οποίες εξασφαλίζουν παροχή συμπληρωματικών υπηρεσιών στους εργαζόμενους, ιδιαίτερα σημαντικών για τους ίδιους και την οικογένεια τους, σε περιπτώσεις  ασθένειας ή ακόμα και απώλειας της ζωής. Οι ομαδικές ασφαλίσεις απευθύνονται σε όλους τους εργαζόμενους.

Το μέγεθος μίας εταιρείας διαδραματίζει σημαντικό ρόλο όσον αφορά την υιοθέτηση προγραμμάτων ομαδικών ασφαλίσεων. Όσο μεγαλύτερη είναι μία εταιρεία, όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των εργαζομένων που διαθέτει, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να εξασφαλίσει το καλύτερο δυνατό «πακέτο» επιπρόσθετων παροχών.

Επιλέξαμε ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα με κριτήριο την μέγιστη δυνατή κάλυψη των εργαζομένων του Ομίλου Πήγασος Εκδοτική, από ατύχημα, ασθένεια ακόμα και απώλεια ζωής, όπως προανέφερα. Η ομαδική ιδιωτική ασφάλιση έρχεται να λειτουργήσει συμπληρωματικά  με την κοινωνική ασφάλιση των εργαζομένων.

Ελισάβετ Αριστείδου, Διευθύντρια Προσωπικού, Όμιλος Πήγασος Εκδοτική

Case Study: Ανθρωποκεντρικές παροχές στα Ελληνικά Χρηματιστήρια ΑΕ
Οι εταιρείες του Ομίλου Ελληνικά Χρηματιστήρια, ξεκίνησαν τα Ομαδικά Ασφαλιστικά προγράμματα ζωής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης από τα μέσα της δεκαετίας του 1990, πρωτοπορώντας για την εποχή τους, δείχνοντας με τον τρόπο αυτό το ανθρωποκεντρικό τους πρόσωπο, βελτιώνοντάς τα και ομοιογενοποιώντας τα σε επίπεδο ομίλου στο πέρασμα των χρόνων, θεσπίζοντας παράλληλα και το ομαδικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα από το 2006 με την συμμετοχή των εργαζομένων.

α) Πρόγραμμα Ομαδικής Ασφάλισης Ζωής & Υγείας
Οι παροχές του Ομαδικού Ασφαλιστηρίου συμπληρώνουν και ενισχύουν τις παροχές του κύριου ασφαλιστικού φορέα και συνολικά τις παροχές της εταιρείας προς τους εργαζομένους προσφέροντας σιγουριά και ασφάλεια για οτιδήποτε τους προκύψει. Η ιδιαίτερη έμφαση που αποδίδουν τα Ελληνικά Χρηματιστήρια στην υγεία των εργαζομένων και των οικογενειών τους αποτυπώνεται στην πλειάδα των σχετικών παροχών.

Συγκεκριμένα, στις ασφαλίσεις που προστατεύουν το οικογενειακό εισόδημα εντάσσονται οι Ασφάλειες Ζωής, Μόνιμης Ολικής Ανικανότητας από ασθένεια, Ασφάλεια θανάτου από ατύχημα, μόνιμη ολική και μόνιμη μερική ανικανότητα από ατύχημα και η Ασφάλιση Απώλειας Εισοδήματος από ασθένεια ή ατύχημα.

Επιπλέον παρέχονται: νοσοκομειακή και εξωνοσοκομειακή περίθαλψη, παροχές μητρότητας, ταξιδιωτική ασφάλιση, δωρεάν πρόσβαση σε ευρύ σύστημα υπηρεσιών περίθαλψης που υποστηρίζεται 24ώρες την ημέρα – 7 ημέρες την εβδομάδα από Τηλεφωνικό Κέντρο Εξυπηρέτησης Ασφαλισμένων και Ιατρικών Συμβουλών καθώς και πλήρη κάλυψη σε ανάγκες αίματος τόσο του εργαζομένου όσο και της οικογένειάς του, μέσω της τράπεζας αίματος των Ελληνικών Χρηματιστηρίων σε συνεργασία με το Νοσοκομείο «ΕΛΠΙΣ».

Η χρήση των ανωτέρω παροχών γίνεται από το σύνολο σχεδόν των εργαζομένων στις εταιρείες του Ομίλου. Η συμμετοχή των ασφαλισμένων στις δαπάνες του ομαδικού προγράμματος εκπίπτουν επίσης από το προσωπικό φορολογητέο εισόδημα, ενώ παράλληλα διασφαλίζει την ορθολογική χρήση του προγράμματος διατηρώντας υψηλού επιπέδου παροχές στους ασφαλισμένους χωρίς υπερβολική αύξηση του κόστους του προγράμματος.

β) Ομαδικό Συνταξιοδοτικό πρόγραμμα
Το ομαδικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα που έχει επιλέξει ο όμιλος Ελληνικών Χρηματιστηρίων είναι ένα πρόγραμμα καθορισμένων εισφορών (saving plan) που επιχορηγείται από τον εργοδότη και με την συμμετοχή των εργαζομένων, βοηθά τους εργαζομένους να αποταμιεύουν χρήματα για την συνταξιοδότησή τους. Με το πρόγραμμα αυτό οι εργαζόμενοι παρακολουθούν οι ίδιοι τις επενδύσεις τους, αναγνωρίζουν το πλεονέκτημα της αποταμίευσης απευθείας από την μισθοδοσία, τη δυνατότητα αποταμίευσης αφορολόγητων ποσών (στο πλαίσιο της υφιστάμενης νομοθεσίας), αλλά και το “δωρεάν χρήμα” της εργοδοτικής εισφοράς.

Ελευθέριος Πολυταρίδης, Διευθυντής Ανθρωπίνου Δυναμικού & Διοικητικής Υποστήριξης, ΕΧΑΕ


Case Study: Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ιατροφαρμακευτικής & Νοσοκομειακής κάλυψης στο Δ.Α.Α.
Στη σύγχρονη αγορά εργασίας, οι παροχές των ομαδικών ασφαλίσεων αντιπροσωπεύουν μέρος των συνολικών αποδοχών κάθε εργαζόμενου ενώ παράλληλα αποτελούν συγκριτικό πλεονέκτημα μεταξύ εργοδοτών και κοινό γνώρισμα των εταιρειών που – ανεξαρτήτως μεγέθους – χαρακτηρίζονται ως «best workplaces».

Η σπουδαιότητα τέτοιων παροχών αυξάνεται διαρκώς, αφενός διότι το κοινό αίσθημα για το σύστημα της δημόσιας υγείας παραμένει χαμηλό, αφετέρου το κόστος περίθαλψης σε ιδιωτικές νοσηλευτικές μονάδες είναι ιδιαίτερα υψηλό.

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, εξαιρετικά ευαισθητοποιημένος σε θέματα μέριμνας των εργαζομένων του, προσφέρει ένα ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ιατροφαρμακευτικής & Νοσοκομειακής κάλυψης που αποζημιώνει το 80% αυτών των εξόδων. Η ασφάλιση προσφέρεται δωρεάν σε κάθε εργαζόμενο, ανεξαρτήτως ιεραρχικού επιπέδου και καλύπτει όλα τα εξαρτώμενα μέλη της οικογένειάς του.

Επιπλέον, κάθε εργαζόμενος καλύπτεται με ασφάλεια ζωής και προσωρινής ανικανότητας εργασίας. Η επιλογή του συγκεκριμένου προγράμματος έγινε μετά από απόφαση της Διοίκησής μας να ερευνήσει και να υιοθετήσει τις βέλτιστες πρακτικές της αγοράς.

Το ύψος των παροχών του προγράμματός μας διατηρείται σε υψηλά επίπεδα. Σε αυτό συμβάλλει η προσπάθεια που κάνουμε για τη συγκράτηση του κόστους μέσω συμφωνιών για εκπτώσεις σε διαγνωστικές & νοσηλευτικές μονάδες, καθώς και οι διευκολύνσεις που παρέχουμε στον εργαζόμενο ώστε να μην αφήνει ανεκμετάλλευτες αποζημιώσεις από τα δημόσια ασφαλιστικά ταμεία ή άλλη συνασφάλιση.

Η παροχή τέτοιων προγραμμάτων αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της κοινωνικής ευθύνης κάθε επιχείρησης. Για τον εργαζόμενο, τα οφέλη επικεντρώνονται κυρίως στη διασφάλιση της καλύτερης ιατρικής κάλυψης και στην προστασία του από υπέρογκα έξοδα σε δύσκολες στιγμές, ενώ παράλληλα για την επιχείρηση, καλλιεργούν  διαχρονικές σχέσεις εμπιστοσύνης με τους εργαζόμενους και κατά συνέπεια συμβάλλουν στην ανταποδοτική ευημερία και των δύο.

Δημήτρης Νικολούδες, Διευθυντής Αμοιβών και Παροχών, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών

Case Study: Σύγχρονα προγράμματα Ομαδικής Ασφάλισης στην Hellenic Fuels SA
Στο πλαίσιο των πρωτόγνωρων εξελίξεων στο παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον, οι πιο δυναμικές εταιρείες στον κόσμο αξιοποιούν το θεσμό της Ομαδικής Ασφάλισης Ανθρώπινου Δυναμικού, που απαντά στις σημερινές επιχειρηματικές προκλήσεις.

Η Ομαδική Ασφάλιση είναι ένα σύγχρονο επιχειρηματικό εργαλείο, που αυξάνει την παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητα σε επιχειρήσεις κάθε μεγέθους, που επιθυμούν να προσφέρουν ελκυστικά και ανταγωνιστικά πακέτα παροχών στους εργαζομένους τους. Οι πρόσθετες ασφαλιστικές παροχές αποτελούν κίνητρο για την προσέλκυση και τη διατήρηση ποιοτικού ανθρώπινου δυναμικού, συμβάλλουν στην αύξηση της παραγωγικότητας αφού απαλλάσσουν τους εργαζόμενους από το άγχος της ανασφάλειας, τους προσφέρουν την ικανοποίηση μιας υψηλής ανταποδοτικής αξίας, προάγουν τις εργασιακές σχέσεις για καλύτερα επιχειρηματικά αποτελέσματα και τέλος δημιουργούν εικόνα κύρους και υψηλού επαγγελματισμού για την επιχείρηση.

Τα βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένα σύγχρονο πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης είναι: Ευέλικτη παροχή, με βάση τις σημερινές πραγματικές συνταξιοδοτικές ανάγκες των εργαζομένων, σε συνδυασμό με την παροχή του Κύριου Φορέα Ασφάλισης, άμεσα ανταποδοτική και προσβάσιμη παροχή για τον εργαζόμενο.

Παροχή που προσφέρει σημαντικές αποδόσεις σταθερής αξίας, με δυνατότητα εγγυήσεων. Οι τάσεις της εποχής ακολουθούν την λογική του προσδιορισμένου κόστους, τείνοντας σε προγράμματα Καθορισμένων Εισφορών, ενώ όλο και συχνότερα περιλαμβάνουν ευέλικτα σχήματα κινήτρων για τις παραγωγι­κές ομάδες, ειδικά συστήματα αξιολόγησης, αν πρόκειται για προγράμματα Καθορισμένης Εισφοράς και λήψη συγκεκριμένων μέτρων αναπλήρωσης εισοδήματος κατά τη συνταξιο­δότηση.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η επιλογή του «στρατηγικού» συνεργάτη που θα εμπιστευθούν οι εταιρείες για την Ομαδική Ασφάλιση του προσωπικού τους. Θα πρέπει να διαθέτει τα παρακάτω στοιχεία: Βαθιά γνώση της ελληνικής και διεθνούς αγοράς, προγράμματα που να προσαρμόζονται ακριβώς στα μέτρα της κάθε επιχείρησης και των ανθρώπων της, υψηλή τεχνογνωσία στο σχεδιασμό λύσεων (δυνατότητα παροχής στοιχείων ελέγχου του κόστους καθώς επίσης και στατιστικά στοιχεία, ανάλυση αποζημιώσεων, επενδυτικές υπηρεσίες, αναλογιστικές μελέτες, οικονομικές εκθέσεις), ευελιξία, αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα.

Έτσι, διασφαλίζεται με τον καλύτερο τρόπο τόσο η επένδυση της ασφαλιζόμενης επιχείρησης, όσο και η σωστή ασφαλιστική κάλυψη των εργαζομένων.

Νίκος Παπαδάκης, HR Adviser & Specialist, Hellenic Fuels SA


Case Study: Τα Προγράμματα Ομαδικής Ασφάλισης στην Makro
Ως οργανισμός υψηλής εταιρικής ευθύνης θεωρούμε ότι παροχές προς τους υπαλλήλους μας, όπως το Προγράμματα Ομαδικής Ασφάλισης (Π.Ο.Α.), αποτελούν βασικό πυλώνα της εταιρικής μας κουλτούρας.

Αν και τα τελευταία χρόνια το κόστος αυτών των προγραμμάτων έχει αυξηθεί με αποτέλεσμα πολλές εταιρείες είτε να τα καταργούν είτε να μειώνουν τις παροχές τους , εμείς στην Makro το ενισχύσαμε προσπαθώντας να αυξήσουμε τα ανταποδοτικά οφέλη. Και ποια είναι αυτά; Καταρχάς το αίσθημα ασφάλειας που νιώθουν οι εργαζόμενοι γνωρίζοντας ότι ακόμη και αν υπάρξει κάποιο πρόβλημα υγείας μπορούν να απευθυνθούν σε οποιοδήποτε Ιδιωτικό Νοσοκομείο ή Ιατρό οποιαδήποτε ημέρα και ώρα για να αντιμετωπισθεί άμεσα το πρόβλημα, χωρίς να εμπλακούν στις πολυδαίδαλες και χρονοβόρες διαδικασίες του Δημόσιου τομέα.

Από την μεριά της η Εταιρεία δεν έχει απώλειες στο διαθέσιμο εργατικό δυναμικό της εφόσον οι εργαζόμενοι δεν μπαίνουν στον κυκεώνα της γραφειοκρατίας του Δημοσίου ο οποίος αποφέρει συχνές απουσίες.

Πιο συγκεκριμένα, η Makro προσφέρει ασφάλιση σε καθένα από τους 1.300 υπαλλήλους της με κάποιες διαφοροποιήσεις στις παροχές ανάλογα με το level του. Το πρόγραμμα προσφέρει 80% επιστροφή δαπάνης, που μπορεί να γίνει και 100% σε συνδυασμό με το ΙΚΑ, για επισκέψεις και περίθαλψη σε Ιδιωτικούς Γιατρούς και Νοσοκομεία, χειρουργικό επίδομα, καθώς και επίδομα καισαρικής.

Επίσης, θέλοντας να διευρύνουμε το πεδίο εφαρμογής των παροχών τα παραπάνω προσφέρονται και στις οικογένειες των εργαζομένων ανεξαρτήτως αριθμού μελών. Πολύτιμος αρωγός και συμπαραστάτης μας σε αυτή μας την προσπάθεια είναι η Μητρική Εταιρεία Metro Group, η οποία με την εμπειρία που της δίνει η διαχείριση των 300.000 περίπου εργαζομένων σε παγκόσμιο επίπεδο, μας προσφέρει το know-how και την δυνατότητα μιας Global Agreement με τον Ασφαλιστικό Φορέα. Στην Makro πιστεύουμε ότι τα Π.Ο.Α. προσφέρουν πολλαπλά οφέλη, σε εργαζόμενους και εταιρεία , τόσο σε ηθικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο.

Δημήτρης Μουστάκας,Compensation & Benefits Manager, Makro