Παρουσιάστηκε χθες στο Υπουργικό Συμβούλιο το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο για την κεφαλαιοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, με στόχο να τεθεί σε διαβούλευση έως το τέλος του μήνα και στη συνέχεια να κατατεθεί στη Βουλή και να ψηφιστεί εντός του Ιουλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες του Workforce, στόχος του Yπουργείου Εργασίας είναι το νέο δημόσιο Ταμείο, το οποίο θα διαχειρίζεται την επικουρική σύνταξη, να είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του έτους, καθώς από 1-1-2022 θα υπαχθούν υποχρεωτικά τόσο όλοι οι μισθωτοί του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα που ασφαλίζονται για πρώτη φορά από το επόμενο έτος, όσο και οι αυτοαπασχολούμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες που επίσης ασφαλίζονται για πρώτη φορά και απασχολούνται σε κλάδους για τους οποίους είναι υποχρεωτική η επικουρική ασφάλιση και σήμερα (π.χ. μηχανικοί, δικηγόροι).

Προαιρετικά θα ενταχθούν δε όλοι οι ήδη ασφαλισμένοι μισθωτοί του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και οι ήδη ασφαλισμένοι αυτοαπασχολούμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες που έχουν ηλικία έως 35 ετών, ανεξάρτητα αν μέχρι τότε κατέβαλαν εισφορές επικούρησης στον ΕΦΚΑ (πρώην ΕΤΕΑΕΠ). Oι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ύψος των εισφορών θα είναι ίδιο με αυτές που ισχύουν και στο σημερινό σύστημα.

Προσωποποιημένο χαρτοφυλάκιο κεφαλαιοποιητικής ασφάλισης

Tο νέο σύστημα επικουρικής ασφάλισης είναι κεφαλαιοποιητικό, δηλαδή οι εισφορές των νέων εργαζομένων, αντί να χρηματοδοτούν τις επικουρικές συντάξεις των τωρινών συνταξιούχων, θα αποταμιεύονται και θα επενδύονται σε μετοχές, ομόλογα και άλλα περιουσιακά στοιχεία της Ελλάδας και του εξωτερικού, για τις συντάξεις των ίδιων των ασφαλισμένων. Με τον τρόπο αυτό, το χαρτοφυλάκιο του ασφαλισμένου θα είναι προσωποποιημένο, θα αναλαμβάνει δηλαδή ο ίδιος υψηλότερο επίπεδο κινδύνου όταν είναι στην αρχή του εργασιακού του βίου και έχει μεγάλο χρονικό ορίζοντα στις επενδύσεις του και το επίπεδο του κινδύνου θα μειώνεται σταδιακά, καθώς ο ασφαλισμένος θα πλησιάζει την ηλικία συνταξιοδότησης, οπότε θα έχει μικρότερο χρονικό ορίζοντα.

Τρία προγράμματα εισφορών

Όπως ανέφερε στο Workforce ανώτατο στέλεχος του Υπουργείου Εργασίας, το «προφίλ ηλικίας» δεν θα είναι το μόνο που θα καθορίζει τον επενδυτικό κίνδυνο, καθώς ο ίδιος ο ασφαλισμένος θα επιλέγει τον τρόπο με τον οποίο θα επενδύσει τις εισφορές του, ανάμεσα σε τρία προγράμματα «επιθετικής», «μεσαίας» και «συντηρητικής» κλίμακας. Θα έχει δε τη δυνατότητα να τοποθετεί το 50% των εισφορών του σε ένα επενδυτικό προφίλ και το υπόλοιπο 50% σε ένα άλλο.

Παράλληλα θα υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής ανά 3ετία του επενδυτικού προφίλ, ενώ το προφίλ του μεσαίου ρίσκου θα είναι η προεπιλογή, για όλους όσους μπαίνουν στο νέο σύστημα. Με το νέο σύστημα οι ασφαλισμένοι θα έχουν «ένα μίνιμουμ ‘εγγυημένης παροχής’ αναλόγως με τις συσσωρευμένες εισφορές του ατομικού τους κουμπαρά». Αυτό σημαίνει ότι οι παροχές μέχρι με τις καταβληθείσες εισφορές (συν τους τόνους) θα είναι εγγυημένες. Το κόστος σχεδιασμού, υλοποίησης και εφαρμογής του νέου συστήματος ασφάλισης θα χρηματοδοτηθεί από το πλεόνασμα της ανάπτυξης, τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά και το Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ) που έχει σήμερα αποθεματικά άνω των 10 δισ. ευρώ.