Η Team Candi, θυγατρική της Info Quest Technologies και συνεργάτης της Microsoft στον τομέα του “Modern Workplace”, υλοποίησε για την Αθηναϊκή Ζυθοποιία λύση ψηφιοποίησης της διαδικασίας υποβολής και διαχείρισης των εξοδολογίων για τους εργαζόμενους του οργανισμού.

Με τη χρήση της ειδικής εφαρμογής, ο εργαζόμενος απλά σκανάρει με την κάμερα του κινητού του το QR Code της απόδειξης και αυτόματα όλες οι πληροφορίες μεταβιβάζονται ως έξοδο του εργαζόμενου απευθείας στο ERP της εταιρείας. Η εφαρμογή διαβάζει όλη την πληροφορία που απαιτείται από το QR Code του παραστατικού, το οποίο είναι πλέον υποχρεωτικό για παραστατικά, που εκδίδονται από όλους τους τύπους φορολογικών μηχανισμών που έχουν υποχρέωση διαβίβασης παραστατικών στη ψηφιακή πλατφόρμα myDATA.

Η αρχιτεκτονική της εφαρμογής βασίστηκε στο Microsoft Power Platform. Το app σχεδιάσθηκε με το Power app, ενώ με τη χρήση του Power Αutomate έγινε η διασύνδεση με το ERP και η διαδικασία έγκρισης των τιμολογίων. Μέσω custom development πραγματοποιήθηκε και η απευθείας διασύνδεση του εργαλείου με την ΑΑΔΕ. Μέχρι σήμερα η διαδικασία υποβολής των εξοδολογίων, ο συμψηφισμός των εξόδων κλπ. γινόταν χειροκίνητα, δημιουργώντας σημαντικό φόρτο εργασίας τόσο στους εργαζόμενους όσο και στις οικονομικές υπηρεσίες, αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση της Team Candi.