Η ΑΒ Βασιλόπουλος γιόρτασε για μια ακόμη χρονιά τον Ευρωπαϊκό Μήνα Διαφορετικότητας (Μάιος) και τον Μήνα Υπερηφάνειας (Ιούνιος), υλοποιώντας δράσεις που προωθούν την ποικιλομορφία και την ενσωμάτωση.

Πραγματοποιώντας ενημερωτικά webinars σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα της HR Psychology – Today, σε θεματικές όπως «Νευροδιαφορετικότητα & Συμπερίληψη στην Εργασία» και «LGBTQ+ κοινότητα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει στον χώρο εργασίας», οι άνθρωποι της εταιρείας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το ευρύ φάσμα της νευροδιαφορετικότητας, τα οφέλη της πρόσληψης ατόμων με νευρο-αναπτυξιακές διαφορές και τη σημασία της αποδοχής και της εξάλειψης των προκαταλήψεων και των στερεοτύπων.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι παρακολούθησαν σε ιδιωτική προβολή την ταινία «Λώξη», που παρουσιάζει την προσπάθεια της πρώτης επαγγελματίας ηθοποιού με σύνδρομο Down, της Λωξάνδρας Λούκας, να αυτονομηθεί από την οικογενειακή προστασία και να ενταχθεί στην επαγγελματική κανονικότητα.

Εξάλλου, θα πραγματοποιηθεί eLearning για τη χρήση συμπεριληπτικής γλώσσας και την αποφυγή λέξεων, στις οποίες μπορεί να αποδοθεί χαρακτήρας προκατάληψης, διάκρισης ή απαξίωσης. Να σημειωθεί, τέλος, ότι, για ακόμα μία χρονιά, διεξήχθη η Έρευνα Δέσμευσης Συνεργατών, στην οποία συμμετείχε το 97% του συνόλου των εργαζομένων. Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, το 84% αισθάνεται υπερήφανο που εργάζεται στην ΑΒ Βασιλόπουλος, ενώ το 86% κρίνει ότι εργάζεται σε ένα ασφαλές περιβάλλον.