Η Avon και το Ίδρυμα Avon για τις Γυναίκες προχωρούν σε συνεργασία με την Παγκόσμια Οργάνωση Κοριτσιών Προσκόπων και Οδηγών, με αφορμή τις 16 ημέρες ακτιβισμού κατά της έμφυλης βίας, η οποία ανακοινώθηκε σε συνέχεια της έρευνας που χρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα Avon.

Σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα, το 38% των θυμάτων κακοποίησης δεν γνωρίζουν πού να απευθυνθούν για βοήθεια, ενώ το 60% δεν πιστεύουν ότι θα ληφθούν σοβαρά υπόψη οι καταγγελίες τους. Σημειώνεται ότι η Avon θα συνεργαστεί με την Οργάνωση, έτσι ώστε να διασφαλίσει ότι περισσότερες γυναίκες και κορίτσια θα μπορούν να αναγνωρίζουν την έμφυλη βία, αλλά και τις κατάλληλες πηγές για ασφαλή αναζήτηση βοήθειας, με τους δυο οργανισμούς να δρομολογούν ένα νέο πρόγραμμα εκπαίδευσης και ενημέρωσης τόσο για το δίκτυο Μελών της Avon, όσο και για τα Κορίτσια Προσκόπους και Οδηγούς σε Νότιο Αφρική, Φιλιππίνες και Αργεντινή.

Η συνεργασία, τέλος, στοχεύει στη δημιουργία υλικών εκστρατείας που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλο τον κόσμο με την  Avon, παράλληλα, κατά τη διάρκεια των 16 ημερών, να δωρίζει μέρος από τις πωλήσεις ειδικών προϊόντων σε όλο τον κόσμο, σε οργανισμούς στήριξης κατά της βίας.