To BambooHR έδωσε στη δημοσιότητα τα συμπεράσματα νέας έρευνάς του, σύμφωνα με την οποία οι μισθωτοί διεθνώς είναι πιο δυστυχισμένοι σήμερα από ό,τι στην αποκορύφωση της πανδημίας με τα σκληρά μέτρα προστασίας, τα lockdown και την έξαρση θανάτων και κρουσμάτων.

Ως αποτέλεσμα, η εργασιακή ικανοποίηση έχει υποστεί σταθερή πτώση από το 2020 και τρία χρόνια μετά βρίσκεται σε ιστορικό χαμηλό. Με δείγμα σχεδόν 60.000 υπαλλήλων σε περισσότερες από 1.600 εταιρείες σε όλο τον κόσμο μεταξύ Ιανουαρίου 2020 και Ιουνίου 2023, η έρευνα καταλήγει στο συμπέρασμα πως οι εργαζόμενοι δεν έχουν καλές και κακές στιγμές αλλά αντίθετα, βιώνουν διαρκώς «μια αίσθηση παραίτησης ή ακόμα και απάθειας», ενώ «οι περισσότεροι αποδέχονται ότι η ψυχολογία τους χειροτερεύει».

Σύμφωνα με το BambooHR, αν και αρκετές επιχειρήσεις έχουν αναγνωρίσει τη σημασία της ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, ειδικά στον απόηχο της πανδημίας και εφάρμοσαν πολιτικές για βελτίωση της ψυχικής υγείας (άδεια διαρκείας, εξ αποστάσεως εργασία κ.λπ.) για να βοηθήσουν τους εργαζόμενους, δεν τα κατάφεραν, αντιθέτως τους γύρισε μπούμερανγκ, γιατί δεν μπορούσαν να αντιληφθούν τα αίτια της δυστυχίας.

Η έρευνα δείχνει ότι η μεγαλύτερη αιτία δυσαρέσκειας από την εργασία είναι η άδικη μεταχείριση στην δουλειά, η μειωμένη αποζημίωση, η έλλειψη αλληλεγγύης και υποστήριξης από τους συναδέλφους και τους εργοδότες ή ο αδικαιολόγητος φόρτος εργασίας.