Όταν η Bayer ανακοίνωσε τα πλάνα της για αναδιάρθρωση τον Ιανουάριο του 2024, δεν παρείχε λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό των προγραμματισμένων περικοπών θέσεων εργασίας. Ωστόσο, όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα του Fierce Pharma, το μέγεθος του πρώτου γύρου των απολύσεων δείχνει ότι ο CEO Bill Anderson ξεκίνησε δυναμικά την εφαρμογή του σχεδιασμού του για απλούστερη οργάνωση.

Ειδικότερα. τους πρώτους τρεις μήνες του 2024, η εταιρεία μείωσε περισσότερες από 1.500 θέσεις εργασίας, εκ των οποίων τα δύο τρίτα ήταν διευθυντικές, εξήγησε ο Anderson σε δημοσιογράφους σε τηλεδιάσκεψη την Τρίτη.

Οι εν λόγω απολύσεις ήταν το αποτέλεσμα του νέου μοντέλου λειτουργίας της Bayer, που στοχεύει στη μείωση των ιεραρχιών και στην εξάλειψη της γραφειοκρατίας, ενώ μέχρι το τέλος του 2024, κάθε τμήμα της εταιρείας θα λειτουργεί με αυτό το μοντέλο, όπως ανέφερε ο CEO σε δηλώσεις του.

Επισημαίνεται ότι με τη βελτιωμένη αυτή εταιρική δομή, η εταιρεία ελπίζει ότι θα μπορέσει να εξοικονομήσει 500 εκατομμύρια ευρώ σε ετήσιο κόστος το 2024, ωστόσο δεν έχει συγκεκριμένο στόχο για περικοπές θέσεων εργασίας, αλλά εστιάζει στην εκκαθάριση ρόλων που εμποδίζουν τον οργανισμό να κινηθεί πιο γρήγορα, σημείωσε ο B. Anderson.