Το πρόγραμμα «Care Beyond Skin» πραγματοποίησε, για δεύτερη χρονιά, η Beiersdorf Hellas, δίνοντας συνέχεια στην παγκόσμια πρωτοβουλία εθελοντισμού για τους εργαζομένους της εταιρείας, η οποία φέτος εστιάζει στην υποστήριξη ατόμων με οπτική βλάβη.

Ειδικότερα, την Πέμπτη 30 Μαΐου, η εταιρεία συνεργάστηκε με τον Σ.Κ.Ε.Π. (Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους) και το Διαβάζω για τους Άλλους, υλοποιώντας σειρά δράσεων. Αρχικά, η ομάδα της Beiersdorf συμμετείχε στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ενημέρωσης και Εξοικείωσης με την Αναπηρία του Σ.Κ.Ε.Π., κάνοντας εισαγωγή στις έννοιες της συμπερίληψης και της προσβασιμότητας, με στόχο την αλλαγή νοοτροπίας ως προς τη διαφορετικότητα.

Επιπρόσθετα, πραγματοποιήθηκαν βιωματικά εργαστήρια εξοικείωσης με την οπτική βλάβη που υλοποιήσαν η Liberty Guide Dogs, η ΑμΚΕ KINITRO και ο εκπαιδευτής κινητικότητας και προσανατολισμού, Μενέλαος Τσαούσης. Τέλος, το Διαβάζω για τους Άλλους εκπαίδευσε τους 80 εργαζόμενους πάνω σε τεχνικές ορθοφωνίας και βέλτιστης απόδοσης ενός λογοτεχνικού κειμένου και έπειτα, μέσα σε θαλάμους ηχογράφησης και παρουσία ηχοληπτών, δάνεισαν τη φωνή τους, προκειμένου να ηχογραφήσουν αποσπάσματα από μια συλλογή λογοτεχνικών έργων για τα άτομα με οπτική βλάβη.