Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία Α.Ε. είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής και εμπορίας μπίρας στην Ελλάδα. Φέτος, κλείνει 45 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά, ακολουθώντας το τρίπτυχο «Άνθρωπος, Περιβάλλον, Επιχειρηματικότητα».

Στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία έχουμε κατορθώσει να δημιουργήσουμε, αλλά και να διατηρήσουμε ένα πολύ ζεστό και φιλικό εργασιακό κλίμα, το οποίο προάγει τη συνεργασία και την ομαδικότητα. Οι αξίες μας, ήθος, δικαιοσύνη, σεβασμός, ποιότητα, δημιουργικότητα, κέφι και ομαδικότητα, λειτουργούν ως κατευθυντήριες γραμμές για όλους μας, τις οποίες επιδεικνύουμε καθημερινά με τη συμπεριφορά μας μέσα και έξω από την εταιρεία.

Η υπερηφάνεια των εργαζομένων για την εταιρεία αποτελεί ξεχωριστό στοιχείο της εταιρικής μας κουλτούρας, ενώ η συμμετοχή τους σε ενέργειες που αφορούν τη φροντίδα του περιβάλλοντος είναι μεγάλη. Από την πλευρά της, η εταιρεία επενδύει συστηματικά στη συνεχή ανάπτυξη καθώς και στην επιμόρφωση των ανθρώπων της, μέσα από διάφορα κανάλια δημιουργίας και διάχυσης της γνώσης.

Δημιουργούμε πλάνα σταδιοδρομίας, τα οποία οδηγούν στη βέλτιστη απόδοση, διασφαλίζοντας την ενδυνάμωση των δεξιοτήτων και την ανάπτυξη των ταλέντων, ενώ δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στη «Διασφάλιση του Διαλόγου» και επιβραβεύουμε συστηματικά την ατομική και ομαδική προσπάθεια. Κάθε δύο χρόνια, διεξάγουμε την Έρευνα Εργασιακού Κλίματος, στην οποία συμμετέχουν ενεργά όλοι οι εργαζόμενοι.

Σκοπός είναι να λαμβάνεται η γνώμη των εργαζομένων, ώστε να αναπτύσσονται πλάνα δράσης για ένα ακόμα καλύτερο εργασιακό κλίμα. Όσον αφορά στην ασφάλεια των εργαζομένων, ακολουθούμε τον εξής κανόνα: καμία δράση δεν αναπτύσσεται για κανέναν επιχειρηματικό λόγο, αν προηγουμένως δεν είναι εγγυημένη η ασφάλεια όλων μας.

Οι άνθρωποί μας, με τις προσπάθειες, τις ικανότητες, τη δημιουργικότητα και το κέφι τους αποτέλεσαν την επιτυχία της εταιρείας από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα. Στόχος και όραμά μας είναι να διαθέτουμε και να προωθούμε ένα δίκαιο και αξιοκρατικό εργασιακό περιβάλλον για τους ανθρώπους μας και να είμαστε ένας ευαισθητοποιημένος και δραστήριος εταιρικός πολίτης για την κοινωνία. Δέσμευσή μας είναι να γίνουμε ακόμα καλύτεροι!

Λίγα λόγια από τους ίδιους τους εργαζόμενους:
«Είμαι ευχαριστημένος γιατί η επιτυχία αυτή αντανακλά το πολύ καλό εργασιακό περιβάλλον, καθώς και την προσπάθεια της εταιρείας και των εργαζομένων όλα αυτά τα χρόνια».

Βαγγέλης Χρυσοχός, Εμφιαλωτήριο (Αθήνα)

«Αισθάνομαι ότι είναι μια δικαίωση της καλής συνεργασίας εργαζομένων, εταιρείας και σωματείου. Θεωρώ την Amstel οικογένειά μου πλέον, μετά από τόσα χρόνια εργασίας εδώ».

Αντώνης Νομικός, Χειριστής κλαρκ (Αθήνα)

«Θεωρώ τις συνθήκες εργασίας και το κλίμα μεταξύ των εργαζομένων ως δύο από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, που κατατάσσουν την εταιρεία μας για 45 χρόνια στην κορυφή, όχι μόνον στον κλάδο της, αλλά στο σύνολο της αγοράς. Είναι μια κληρονομιά που οφείλουμε όλοι μας όχι μόνον να διαφυλάξουμε, αλλά και να αποτελέσουμε συνεχιστές της».

Σωτήρης Κανελλόπουλος, Προϊστάμενος Πωλήσεων (Αθήνα)

«Θεωρώ πολύ σημαντική την προσπάθεια της εταιρείας μέσα σε μια πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία να συνεχίζει συστηματικά να επενδύει στους ανθρώπους της, βοηθώντας έτσι και τη δική μου ομάδα να αναπτυχθεί».

Ηλίας Αργυρόπουλος, Δ/ντής Πωλήσεων ΝΔ Ελλάδος (Πάτρα)

«Είμαι τυχερός που εργάζομαι στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία, μία εταιρεία που διακατέχεται από σταθερές αρχές και αξίες, στην οποία επικρατεί ένα πολύ καλό επίπεδο επικοινωνίας και ένα άριστο εργασιακό περιβάλλον».

Πεταλίδης Ηλίας, Επιθεωρητής Πωλήσεων (Θεσ/νίκη)

«Αισθάνομαι ιδιαίτερα υπερήφανη που εργάζομαι στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία λόγω του εργασιακού μας περιβάλλοντος, το οποίο χαρακτηρίζεται από οικογενειακή ζεστασιά και υψηλού επιπέδου επικοινωνία μεταξύ της Διοίκησης και των εργαζομένων, αποτέλεσμα διαρκούς προσπάθειας όλων μας».

Τζαμπαλάτη Αγγελική, Εργοδηγός Χημικός, Μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων (Θεσσαλονίκη)