Είναι άραγε δυνατόν μέσα σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, μια εταιρεία που βιώνει μια παρατεταμένη περίοδο αλλαγών να καταφέρνει να ξεπερνά τους ήδη φιλόδοξους στόχους παραγωγής και κερδοφορίας, ενώ παράλληλα βραβεύεται ως Great Place to Work;

Στην Chartis (πρώην AIG Greece) αποδείξαμε ότι είναι. Πώς; Με συνεχή και συστηματική επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό μας, ακόμα και κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες. Επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό δε σημαίνει απλά να έχουμε καλή στελέχωση. Πέρα από την εύρεση και επιλογή, είναι σημαντική η επένδυση στη διακράτηση, αξιοποίηση και εξέλιξη του ταλέντου που έχουμε στην επιχείρησή μας.

Στην Chartis έχουμε διαμορφώσει ένα σύστημα χαρτογράφησης, που συνδέει τους στόχους και επιδιώξεις της επιχείρησης με τις δεξιότητες που είναι απαραίτητο να έχουμε ή να αναπτύξουμε προκειμένου να τους φτάσουμε. Με βάση αυτή τη χαρτογράφηση, προχωρούμε σε ένα gap analysis: ποια είναι τα κενά μας; Πώς θα τα καλύψουμε; Ποιοι είναι οι καλύτεροι και πιο αξιόπιστοι φορείς να αντλήσουμε τη γνώση; Πώς θα μεταλαμπαδεύσουμε την υφιστάμενη εμπειρία και γνώση από τον ένα τομέα στον άλλο; Η επένδυση στη γνώση είναι συνεχής και συστηματική.

Μια βασική παράμετρος για ένα εργασιακό περιβάλλον που πρεσβεύει και στηρίζεται στον «σεβασμό», είναι η ύπαρξη ανοιχτής, ειλικρινούς και άμεσης Επικοινωνίας. Η Διοίκηση της Chartis  πιστεύει ότι πρέπει να είναι προσβάσιμη σε όλους. Οι πόρτες μας είναι πάντα ανοιχτές – γι’ αυτό και (κυριολεκτικά) τις καταργούμε.

Μια από τις τεχνικές  που εφαρμόζουμε είναι τα CEO Townhall Meetings: ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας με την Ομάδα Διοίκησης συνομιλεί σε τακτά χρονικά διαστήματα, καθορισμένα και ad hoc, με όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως ιεραρχικής βαθμίδας, τους ενημερώνει για τις εξελίξεις, τις δυσκολίες και τις ευκαιρίες, απαντά στις ερωτήσεις τους και εισπράττει τους προβληματισμούς τους. Οι συναντήσεις αυτές συνδράμουν στο να δημιουργείται ένα περιβάλλον ισότιμης ανταλλαγής απόψεων. Περνούν το μήνυμα ότι η γνώμη των ανθρώπων της επιχείρησης μετράει και εκτιμάται.

Δύο ακόμα αλληλένδετες και ανταποδοτικές επιχειρηματικές τακτικές είναι η δυνατότητα συμμετοχής των στελεχών στη λήψη των αποφάσεων και η ενθάρρυνση του πειραματισμού. Τα ικανά στελέχη δεν ακολουθούν απλά οδηγίες: θέλουν να παίρνουν το παιχνίδι στα χέρια τους!

Η συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων εξασφαλίζει τη δέσμευση όλων για κοινή μάχη και κοινές επιδιώξεις, εξασφαλίζει ότι όλοι κοιτάμε στην ίδια κατεύθυνση. Η δημιουργία ενός περιβάλλοντος που συγχωρεί το λάθος – μέσα σε ελεγχόμενα πλαίσια -, που δεν φοβάται να πειραματιστεί, εξασφαλίζει τη φρέσκια ματιά και προσέγγιση, την αμφισβήτηση του status quo και την επιδίωξη συνεχούς βελτίωσης.

Μία από τις μεθόδους που επιτυχημένα εφαρμόζουμε, συγκεράζοντας τις δύο παραπάνω τακτικές είναι αυτό που λέμε Red Teams. Δηλαδή, «πολυσυλλεκτικές» ομάδες εργασίας από διαφορετικές βαθμίδες ιεραρχίας και αντικείμενα εργασίας, οι οποίες δουλεύουν πάνω σε συγκεκριμένα projects και προτείνουν στην Διοίκηση στόχους ανάπτυξης, καθώς και στρατηγικές και ενέργειες για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι. Τουλάχιστον το 1/3 των ανθρώπων της επιχείρησης συμμετέχει ανά πάσα στιγμή σε κάποιο RT.

Δουλεύοντας συστηματικά με αυτόν τον τρόπο τα τελευταία 5 χρόνια, δημιουργήσαμε νέους κλάδους ασφαλειών, που άνοιξαν νέες αγορές, οι οποίες μέχρι τότε δεν καλύπτονταν ασφαλιστικά, λανσάραμε δεκάδες νέα προϊόντα, στήσαμε από την αρχή τη Διεύθυνση Εξυπηρέτησης Πελατών, διευρύναμε τα κανάλια διανομής των προϊόντων μας. Όλα αυτά ενώ υπερδιπλασιάσαμε την παραγωγή μας, διατηρήσαμε εξαιρετικά χαμηλό turnover, δημιουργήσαμε 60 νέες θέσεις εργασίας και δώσαμε στο 40% των ανθρώπων της επιχείρησής μας την ευκαιρία να ανελιχθεί στην ιεραρχία σε τοπικό και διεθνές επίπεδο. Έτσι πετύχαμε την 3η μας διάκριση ως Best Workplace μέσα στην τελευταία πενταετία.

Αλλά ίσως πιο σημαντικό είναι κάτι άλλο – είναι η πεποίθησή ότι έχουμε φτιάξει μια πραγματικά ηγετική εταιρεία. Ηγετική δε σημαίνει απαραίτητα μεγαλύτερη. Ηγετική σημαίνει ότι, αναδεικνύει αυτά που πραγματικά μετρούν, ότι βοηθά τους ανθρώπους της να ξεδιπλώσουν το ταλέντο και τις δυνατότητές τους, ότι μπορεί να αλλάξει τη σειρά των πραγμάτων, ότι κάνει μια θετική διαφορά στην αγορά της, ότι όλοι όσοι εργαζόμαστε σε αυτήν είμαστε υπερήφανοι!