Η International Life είναι η πρώτη ασφαλιστική εταιρεία στην Ελλάδα, που αναγνωρίζοντας το θεσμό των Best Workplaces, συμμετείχε στο διαγωνισμό του 2005 και διακρίθηκε τρεις διαδοχικές χρονιές (2005, 2006, 2007).

Τα Best Workplaces δίνουν στις συμμετέχουσες εταιρείες τη δυνατότητα να καταγραφεί η γνώμη και ικανοποίηση των εργαζομένων τους από το περιβάλλον εργασίας τους.

Παράλληλα, η εμπειρία και οι καλές πρακτικές των διακριθέντων εταιρειών δείχνουν σε όλες τις επιχειρήσεις τον τρόπο για υγιή ανάπτυξη. Η International Life, μέλος ενός Ομίλου που δημιουργήθηκε το 1956 και έχει περάσει σε όλο τον κορμό του τις αξίες του ήθους, της εμπιστοσύνης και της φιλικότητας, «δένει» με αυτήν τους εργαζόμενους, σε όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής τους ζωής. Για την εταιρεία, η ψυχική ηρεμία του εργαζόμενου βοηθά την εργασιακή και ηθική του δέσμευση.

Η πολυδιάστατη έννοια της ασφάλειας, άμεσα συνδεόμενη με τη διαβίωση του ατόμου, αγγίζει και τον οικονομικό και τον συναισθηματικό τομέα. Αυτή η ανθρωποκεντρική φιλοσοφία διέπει όλο τον Οργανισμό της International Life. Στοχεύοντας στη διατήρηση της Ποιότητας της Ζωής του Ατόμου και της Οικογένειας, αναλαμβάνει την εξασφάλιση από οικονομικούς κινδύνους.

Η σύγχρονη δομή, η πρότυπη οργάνωση, η συνεχής επένδυση στους ανθρώπους της και η ενσωμάτωση κάθε σύγχρονης τεχνολογίας με πρωτοποριακά συστήματα και καινοτόμες υπηρεσίες, κατέστησαν την εταιρεία μία ισχυρή, υπολογίσιμη δύναμη στην ασφαλιστική αγορά.

Διατηρώντας υγιές προϊοντικό χαρτοφυλάκιο που συνεχώς αναπτύσσεται, δημιουργεί ευέλικτα και αξιόπιστα προϊόντα και υπηρεσίες, με σταθερή πρωτοπορία στην ελληνική αγορά. Το μήνυμα «Για καλύτερη ζωή», που συνοδεύει την εταιρική ταυτότητα, δεν είναι απλά υπόσχεση αλλά η καθημερινή πρακτική μας για κάθε έναν από τους ανθρώπους που εμπιστεύονται την International Life, είτε για να εργαστούν σε αυτή είτε για να εξασφαλιστούν.

Η International Life βασίζεται στους εργαζόμενούς της. Στο σημερινό επιχειρησιακό περιβάλλον με τις μεγάλες προκλήσεις και τον έντονο ανταγωνισμό, το ανθρώπινο δυναμικό είναι αυτό που κάνει τη διαφορά. Είναι εκείνο που προσδίδει αξία στα προϊόντα, στις υπηρεσίες, στους πελάτες και στην εικόνα της επιχείρησης. Είναι εκείνο που θα κληθεί να υλοποιήσει στρατηγικές ανάπτυξης, που θα κάνουν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της επιχείρησης ακόμα πιο ισχυρό. Η εμπιστοσύνη και η εκτίμηση στο έργο τους είναι σήμερα η πιο ουσιαστική επένδυση της εταιρείας.

Εδώ, η γνώση και η τεχνογνωσία υπολογίζεται ως μέρος του κεφαλαίου της επιχείρησης. Η εκπαίδευση και η διά βίου επιμόρφωση των ανθρώπων της αποτελεί τη βάση της ανάπτυξης της International Life.

Αλλά και οι άνθρωποί της επιθυμούμε η Εταιρεία μας να έχει μία σταθερά καλή πορεία, ώστε να εξασφαλιζόμαστε και να εξελισσόμαστε επαγγελματικά.
Η 1η συμμετοχή μας στα Best Workplaces 2005, θεωρήθηκε ως αυτονόητη κίνηση αναγνώρισης της σημαντικότητας της γνώμης του ανθρώπινου δυναμικού. Τότε, όπως και τις επόμενες δύο χρονιές, η Εταιρεία επιζητούσε την κριτική των ανθρώπων της προκειμένου να προχωρήσει σε βελτιώσεις των διαδικασιών που συνεισφέρουν σε ένα βέλτιστο εργασιακό και επιχειρηματικό περιβάλλον.

Μετά από τις τρεις διακρίσεις μας θελήσαμε να ακολουθήσουμε μία εσωτερική αναζήτηση των αξιών που πρεσβεύουμε, να αναζητήσουμε από κάθε εργαζόμενο, προσωπικά, αλλά και κάθε συνεργάτη μας του Δικτύου Πωλήσεων να δώσει τη δική του εικόνα και τις δικές του λύσεις και αξίες.

Έτσι προχωρήσαμε σε Εσωτερικές Έρευνες Αποτύπωσης Γνώμης ενώ, παράλληλα, ο Όμιλος άρχισε να εξωτερικεύεται και να προχωρά σε εντυπωσιακές κινήσεις ανάπτυξης. 2 νέες εταιρείες, 2 εξαγορές άλλων εταιρειών, τεράστια ανάπτυξη των δικτύων πωλήσεων μας οδήγησαν να πάρουμε και πάλι μέρος στα BWP’s 2010. Και ήρθε ξανά η διάκριση. Και οι νέοι μας συνάδελφοι είναι μαζί μας, οι δεσμοί μας είναι δυνατοί, στηρίζουμε ο ένας τον άλλο.