Είναι η τρίτη φορά που συμμετέχουμε στο διαγωνισμό για τα Best Workplaces® στην Ελλάδα. Και τις τρεις φορές διακριθήκαμε.

Μάλιστα το 2007 διακριθήκαμε και ως ένα από τα Best Workplaces® στην Ευρώπη! Αυτό είναι μια απτή απόδειξη της αμοιβαίας εμπιστοσύνης που υπάρχει ανάμεσα στο προσωπικό και τη διοίκηση της Xerox Hellas.

Παρά το δυσμενές οικονομικό π εριβάλλον στο οποίο δραστηριοποιούμαστε και τις επιπτώσεις που βλέπαμε να έχει η κρίση στο εργατικό δυναμικό στην Ελλάδα, η απόφασή μας να συμμετέχουμε στο διαγωνισμό ήταν συνειδητή. Και τούτο γιατί πιστεύουμε ότι υπάρχουν μερικές θεμελιώδεις αξίες στις οποίες ποτέ και για κανέναν λόγο καμιά σοβαρή εταιρεία δεν μπορεί να συμβιβαστεί.

Μια από αυτές τις εταιρικές μας αξίες ήταν, και είναι, το ότι «επιτυγχάνουμε μέσα από παρακινημένους και ικανοποιημένους υπαλλήλους». Πιστεύουμε ότι δεν αρκεί μόνο η τεχνολογική μας υπεροχή ή η πρωτοπορία μέσα από προϊόντα και υπηρεσίες. Είναι και οι άνθρωποί μας που αναδεικνύουν την εταιρεία μας σε κάθε τους κίνηση. Αυτοί μπορούν να βελτιστοποιήσουν τις διαδικασίες, να ξεπεράσουν τις όποιες δυσκολίες, να κάνουν τον τελικό μας πελάτη πιο ικανοποιημένο.

Είναι συνεπώς αυτονόητο ότι είναι υποχρέωση και δέσμευσή μας να έχουμε στο κέντρο της προσοχής μας τον κάθε υπάλληλο. Παρά το αρνητικό οικονομικό περιβάλλον εξακολουθήσαμε να επενδύουμε στην ουσιαστική και πολύπλευρη ανάπτυξη του προσωπικού μας. Ήταν άλλωστε δέσμευσή μας. Αναπτύσσουμε όχι μόνο τα ταλέντα που ανακαλύπτουμε αλλά και όλο το προσωπικό γενικά (από Management Training για όλους τους Managers της εταιρείας σε εκπαιδεύσεις Αγγλικών και από Τεχνικές Πωλήσεων σε αμιγώς τεχνικές ή οικονομικές γνώσεις). Δεν θέλουμε έναν υπάλληλο να μένει «αναγκαστικά» στην εταιρεία αλλά να αποτελεί αυτό μια συνειδητή του επιλογή. Διότι, όσο πιο παρακινημένος είναι ένας υπάλληλος τόσο καλύτερα αποδίδει προς όφελος των τελικών πελατών και των αποτελεσμάτων της εταιρείας.

Η εμπιστοσύνη λαμβάνει έτσι μια αμφιμονοσήμαντη μορφή. Ένας υπάλληλος αφοσιώνεται στην εταιρεία και η εταιρεία τον εμπιστεύεται, τον αναπτύσσει, του φέρεται με δικαιοσύνη και σεβασμό, είναι αξιόπιστη απέναντί του. Και αντίστροφα. Έχουμε αντιληφθεί ότι η επένδυση στους ανθρώπους είναι η μόνο σταθερά αξιόλογη επένδυση. Έχουμε ξεκινήσει και συνεχίζουμε ακούραστα την προσπάθειά μας για αλλαγή εταιρικής κουλτούρας. Είναι ένας φιλόδοξος στόχος, γιατί γνωρίζουμε ότι αλλαγές σε αυτόν τον τομέα δεν γίνονται από την μια μέρα στην άλλη.

Ξέρουμε όμως ότι αν συνεχίσουμε να δουλεύουμε με γνώση και ταχύτητα σε ό,τι κάνουμε, με εξωστρέφεια, ομαδικό πνεύμα, έχοντας υψηλές προσδοκίες αλλά παράλληλα και ρεαλιστικές μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα ακόμα καλύτερο, ουσιαστικά, εργασιακό περιβάλλον. Αλλά πέρα και πάνω από την ανάπτυξη και τις οποιεσδήποτε πρωτοβουλίες ή παροχές, όλοι ζούμε και δρούμε την τελευταία περίοδο κάτω από ειδικές συνθήκες οι οποίες απαιτούν ειδικούς/διαφορετικούς χειρισμούς.

Πιστεύω ότι αυτό που εκτίμησε το προσωπικό δείχνοντας την εμπιστοσύνη του στην εταιρεία ήταν – ανάμεσα στα άλλα – και το γεγονός ότι αναλυτικά, ανοικτά και με ειλικρίνεια, διαρκώς φροντίζουμε για την ενημέρωσή του για το πού βρίσκεται η εταιρεία, τι ενέργειες κάνει σε περίοδο κρίσης, τι έκαναν οι ανταγωνιστές μας, πού πηγαίνει ο τομέας της πληροφορικής. Δεν ήταν κάτι εύκολο αλλά σίγουρα ήταν ειλικρινές και έγινε με συνέπεια. Γιατί τελικά το κόστος δεν είναι μόνο στα χρήματα που ξοδεύει μια εταιρεία στις παροχές αλλά στο να έχεις τη συνειδητή διάθεση να βρίσκεσαι μπροστά να υποστηρίξεις και να εξηγήσεις τις ενέργειές σου και την άποψή σου, να σταθείς δίπλα στον εργαζόμενο σε δύσκολες στιγμές.

Στην Xerox Hellas πιστεύουμε ότι ανεξάρτητα από τις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά, αξίζει την προσπάθεια να δημιουργούμε και να διατηρούμε σαν εταιρεία ένα αποδοτικό εργασιακό περιβάλλον. Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να γίνουν οι άνθρωποί μας το ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα και σημείο αναφοράς. Αναμφίβολα είμαστε όλοι υπερήφανοι για αυτή τη διάκριση της εταιρείας, η οποία αποτελεί για εμάς παρακαταθήκη για μεγαλύτερες επενδύσεις στους ανθρώπους μας στο μέλλον.