Το ξενοδοχείο Εagles Palace στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής, μέλος των Small and Luxury Hotels ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1973. Δημιουργήθηκε από ξενοδοχειακή οικογένεια που δραστηριοποιούνταν στο συγκεκριμένο αντικείμενο από το 1925...

Κυριότερα χαρακτηριστικά εργασιακού περιβάλλοντος Eagles Palace
Το επίπεδο ήταν πάντα πάρα πολύ υψηλό με διακεκριμένους επισκέπτες όπως η Μαρία Κάλλας, ο Franz Josef Strauss, πολιτικοί και σημαντικοί άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο. Οι εργαζόμενοι που ήταν πάντα σε ποσοστό πάνω από 50% από την περιοχή, εκπαιδεύτηκαν ήδη από τα πρώτα χρόνια προσωπικά από την ιδιοκτήτρια Ισμήνη Τορνιβούκα, η οποία δημιούργησε κυριολεκτικά μαζί με το σύζυγό της Γεώργιο «σχολή» στη δραστηριότητά τους. Λαμβάνοντας δε υπ’ όψιν ότι το ξενοδοχείο είχε πάντα εξάμηνη λειτουργία (θερινούς μήνες) καταλαβαίνει κανείς πόσο δύσκολο ήταν το έργο τους.

Περνώντας τα χρόνια το προσωπικό εξακολουθούσε να είναι σταθερό, ένα μεγάλο ποσοστό συνταξιοδοτήθηκε παρ’ όλη την εξάμηνη λειτουργία, ενώ το ξενοδοχείο ανανεωνόταν συνεχώς βελτιώνοντας ή αναβαθμίζοντας τις υπηρεσίες του. Το προσωπικό συμμετείχε πάντα στη διαδικασία αυτή νιώθοντας περηφάνια ή σιγουριά ότι το δικό τους ξενοδοχείο είναι του πιο υψηλού επιπέδου.

Παράλληλα, υπήρχε πάντα η διάθεση τα άτομα να εκπαιδεύονται ή να αναβαθμίζονται σε ανώτερες ή πιο υπεύθυνες θέσεις. Και αυτή η δυνατότητα εξέλιξης ή επιμόρφωσης νομίζω ότι είναι ένα βασικό στοιχείο που συμβάλει στην ικανοποίηση των εργαζομένων. Επιπλέον, η θητεία τους κοντά μας είναι για το βιογραφικό των νέων ένα ισχυρό χαρτί λόγω της καλής φήμης του ξενοδοχείου.

Επίσης, ο ρόλος που έπαιξε και παίζει το ξενοδοχείο στην κοινωνία της περιοχής, Clean ups, περιβαλλοντικές και πολιτιστικές δραστηριότητες εντείνουν αυτή την αίσθηση. Αίσθηση η οποία επιβεβαιώθηκε όταν λάβαμε το feed back της έρευνας και διαπιστώσαμε τα υψηλά ποσοστά που είχε η επιχείρηση στην αξιοπιστία, σεβασμό, εντιμότητα, υπερηφάνεια και συντροφικότητα μεταξύ των εργαζομένων. Αποδείχτηκε αυτό ακριβώς που επαγγέλλονται οι υπεύθυνοι της έρευνας: ότι ο δίκαιος μισθός είναι δεδομένος, αλλά δε συμβάλλει καθοριστικά στην καλή ψυχολογία του εργαζομένου.

Οι ανθρώπινες σχέσεις που φτιάχνουν την καλή ψυχολογία (ειδικά σε μια επιχείρηση παροχής υπηρεσιών όπως η δική μας) είναι πολύ πιο σημαντικές. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι η αποδοτικότητα κάποιου στη εργασία του είναι 20% προσόντα και 80% διάθεση. Πέρυσι τον Απρίλιο το ξενοδοχείο βραβεύτηκε από την αλυσίδα SLH of the World με το βραβείο Caring Luxury που αφορά περιβαλλοντικά, κοινωνικά και εργασιακά θέματα.