Στους στρατηγικούς άξονες του εταιρικού οράματος της ΕΑΒ περιλαμβάνεται η ανάπτυξη εργασιακού περιβάλλοντος με προκλήσεις μέσω της ανάπτυξης και επιμόρφωσης του προσωπικού και της βελτίωσης των συνθηκών εργασίας.

Η εταιρεία δίνει προτεραιότητα στον ανθρώπινο παράγοντα και για αυτό διακρίνεται για 3η φορά ανάμεσα στις 20 επιχειρήσεις με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον (Best Workplaces 2005, 2007 & 2008). Επιπλέον, η διάκρισή μας με την κατάκτηση της 11ης θέσης στα πλαίσια του διαγωνισμού Best Workplaces 2008, μας τιμά ιδιαίτερα, καθώς η ΕΑΒ είναι η εταιρεία με το μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπινου δυναμικού από αυτές που διακρίθηκαν στις 20 πρώτες θέσεις.

Η απονομή της διάκρισης “Recognized for Excellence in Europe” 4 αστέρων (2007), “Commitment to Excellence” (2006), η ανακήρυξη της εταιρείας ως «Κέντρο Αριστείας για τη Συντήρηση Αεροσκαφών και αεροκινητήρων (Center of Excellence 2003), η ανακήρυξη της εταιρείας ως “Χρυσός Προμηθευτής” 2002 από την εταιρεία Boeing είναι μερικοί από τους λόγους που κάνουν τους εργαζόμενους σε αυτή περήφανους.

Η Διοίκηση μοιράζεται πληροφορίες με τους εργαζόμενους μέσω του intranet, ανακοινώσεων στα «Νέα της ΕΑΒ» και τακτικών συναντήσεων των εκπροσώπων των εργαζομένων με τη Διοίκηση. Οι εργαζόμενοι με την εφαρμογή της πολιτικής «Ανοιχτών Θυρών», τη δυνατότητα να απευθύνονται ανά πάσα στιγμή στη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού και την ύπαρξη Επιτροπής Ζητημάτων Προσωπικού μπορούν να εκφράσουν τα παράπονά τους και να κάνουν ερωτήσεις και προτάσεις βελτίωσης.

Με σεβασμό στους εργαζόμενους σχεδιάζουμε, αναπτύσσουμε και υλοποιούμε εκπαιδευτικά προγράμματα με στόχο την ανάπτυξη και ενίσχυση των επαγγελματικών ικανοτήτων και δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού.

Αναγνωρίζουμε και επιβραβεύουμε την καλή δουλειά μέσω της εφαρμογής των διαδικασιών «Καλύτερου Εργαζόμενου του Μήνα» (βραβεύονται 4 εργαζόμενοι κάθε μήνα) και «Δημιουργικών Προτάσεων».

Εφαρμόζοντας το ανθρωποκεντρικό σύστημα αξιών και στόχων της με μία σειρά παροχών στο προσωπικό και τις οικογένειές τους, η ΕΑΒ κάνει πράξη το καθήκον της απέναντι στο ανθρώπινο δυναμικό της και το σύνολο της κοινωνίας.

Οι παροχές αυτές περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων συνταξιοδοτικό πρόγραμμα, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ασφάλεια ζωής, δωρεάν ιατρικές εξετάσεις, πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο, ετήσιο προαιρετικό εμβολιασμό για την αντιμετώπιση της γρίπης και χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας για την πρόληψη ατυχημάτων και τραυματισμών των μισθωτών. Η εταιρεία προσφέρει, επίσης, στους εργαζόμενους δωρεάν μετακίνηση, επιδότηση σίτισης, επίδομα βρεφονηπιακού σταθμού, ενώ παρέχονται τραπεζικές και ταχυδρομικές υπηρεσίες μέσα στις εγκαταστάσεις. Παρέχουμε οικονομική βοήθεια στους εργαζόμενους που αντιμετωπίζουν οικογενειακά προβλήματα ή προβλήματα υγείας. Πραγματοποιούμε Χριστουγεννιάτικη γιορτή και δώρα για τα παιδιά των εργαζομένων και βραβεύουμε τα παιδιά των εργαζομένων που επιτυγχάνουν στις εισαγωγικές εξετάσεις στα ΑΕΙ/ΤΕΙ.

Η εταιρεία συνεργάζεται με εκπαιδευτικά ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, παρέχει ευκαιρίες για πρακτική άσκηση φοιτητών σε αντικείμενα σπουδών τους που συνάδουν με τις δραστηριότητες της, παρέχει βοήθεια στην εκπόνηση μεταπτυχιακών εργασιών, διδακτορικών διατριβών σε φοιτητές ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων συμβάλλοντας στη δημιουργία νέων επιστημόνων.
 
Η διάκρισή μας, ως μία από τις εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον επιβεβαιώνει ότι για 3η φορά διακρίνονται και βραβεύονται οι άνθρωποί μας γιατί αυτοί το δημιουργούν.