Και πάλι, η KRAFT Foods Hellas ανάμεσα στις διακριθείσες εταιρείες για το άριστο εργασιακό τους περιβάλλον! Τρεις συμμετοχές, τρεις διακρίσεις!

Κάνοντας μια ιστορική αναδρομή, βλέπουμε την KRAFT Foods Hellas να συμμετέχει την πρώτη χρονιά που διενεργήθηκε ο διαγωνισμός στην Ελλάδα – διαβλέποντας τη μεγάλη του αξία – κατακτώντας την 5η θέση στην Ελλάδα και μια θέση ανάμεσα στις 100 καλύτερες εταιρείες στην Ευρώπη.

Αισθανόμασταν, όμως, ότι δεν είχαμε μεταδώσει απόλυτα αυτό που εμείς οι εργαζόμενοι βιώναμε καθημερινά.

Διαγωνιστήκαμε ξανά την επόμενη χρονιά, το 2004, και επιβεβαιώθηκε το πιστεύω μας. Το άριστο εργασιακό μας περιβάλλον κατέκτησε όχι μόνο το πρώτο σκαλί στο βάθρο της Ελλάδας αλλά και συγκατελέγη στις 10 κορυφαίες εταιρείες στην Ευρώπη.

Εφέτος, μετά από σχεδόν 4 χρόνια και με δέσμευση στη συνεχή βελτίωση, αποφασίσαμε ν’ αναμετρηθούμε ξανά, όχι μόνο με τους συνδιαγωνιζομένους μας, αλλά και με τον ίδιο μας τον εαυτό, πάντα μέσα στα πλαίσια της ευγενούς άμιλλας.

Σ΄ ένα περιβάλλον που αλλάζει καθημερινά και σε μια εποχή, κατά την οποία η διαχείριση της αλλαγής έχει γίνει βασικός άξονας της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας, αποφασίσαμε να μετρήσουμε εκ νέου τις σταθερές μας αξίες: «Εμπιστοσύνη, Ομαδικότητα, Σεβασμός».

Και θέλει αρετή και τόλμη αυτό το εγχείρημα! Να τολμάς ν’ αναμετρηθείς με το άριστο! Το αποτέλεσμα: 7η θέση στην Ελλάδα!

Θα φανταζόταν κανείς ότι αυτό το αποτέλεσμα, θα προκαλούσε αμηχανία. Κάθε άλλο! Το χαρήκαμε και το γιορτάσαμε όπως όλες τις άλλες φορές!

Αυτή τη φορά βρεθήκαμε αντιμέτωποι με δύο μεγάλες προκλήσεις. Αφ’ ενός τις επιχειρηματικές αλλαγές που πραγματοποιούνται στην εταιρεία μας τόσο σε παγκόσμιο, όσο και σε τοπικό επίπεδο και αφ’ ετέρου το γεγονός ότι έχουν προστεθεί 100 περίπου νέοι εργαζόμενοι στο ανθρώπινο δυναμικό μας, από την τελευταία μας συμμετοχή, αυτή του 2004, που συνιστά μία μεγάλη αλλαγή από μόνη της.

Κύριοι στόχοι από τη φετινή μας συμμετοχή ήταν να δούμε πόσο σωστά διαχειριζόμαστε τις αλλαγές – που, ως γνωστόν, προκαλούν αβεβαιότητα και ανησυχία από μόνες τους – αλλά και να διαπιστώσουμε την ταχύτητα και τα χαρακτηριστικά της ένταξης  των εργαζομένων στο εργασιακό μας περιβάλλον.

Μέσα στη «δίνη» των εξελίξεων, έχουμε καταφέρει να διατηρήσουμε την ποιότητα του εργασιακού μας περιβάλλοντος πολύ ψηλά, και αυτό είναι μεγάλο επίτευγμα.

Παλιοί και νέοι εργαζόμενοι μαζί, έχουμε καταφέρει, ήδη, αλλά και συνεχίζουμε να «χτίζουμε» ένα αξιοζήλευτο εργασιακό περιβάλλον που κάθε φορά που αναμετρήθηκε, ξεχώρισε!

Να ‘μαστε, λοιπόν, και πάλι, φέτος, στις Καλύτερες Εταιρίες όπου αξίζει να Εργάζεσαι, χάρη στο πιο ισχυρό συγκριτικό μας πλεονέκτημα: Τους Ανθρώπους μας, οι οποίοι διαμορφώνουν, προάγουν και αξιοποιούν τις εταιρικές μας πρωτοβουλίες.

Τέλος, ας μην ξεχνάμε ότι η κάθε επιχείρηση πρέπει να φέρνει τα καλύτερα αποτελέσματα, για να είναι επιτυχημένη. Μέσω της ανθρωποκεντρικής μας προσέγγισης, έχουμε καταφέρει οι εργαζόμενοί μας, απολαμβάνοντας ένα άριστο εργασιακό περιβάλλον, να καταθέτουν τον καλύτερό εαυτό τους στην εργασία τους, να «νοιάζονται» πραγματικά την εταιρεία. Αυτό οδηγεί σε άριστα εταιρικά αποτελέσματα, τα οποία με την σειρά τους, επιτρέπουν την περαιτέρω επένδυση στον ανθρώπινο παράγοντα και το εργασιακό κλίμα, συνεχίζοντας και διαιωνίζοντας, με αυτόν τον τρόπο, τον ενάρετο κύκλο της Kraft Foods Hellas.