Σε καθεμιά από τις 3 συμμετοχές μας στο διαγωνισμό "Best Workplaces", διακριθήκαμε μέσα στις πρώτες 5 εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα, μια επιτυχία που αποδεικνύει την υγεία και τη συνεχή ανάπτυξη του οργανισμού μας.

Το αίσθημα υπερηφάνειας είναι εγγενές στην εργασιακή σχέση που συνδέει την P&G με τους ανθρώπους της. Οι εργαζόμενοί της νιώθουν πως, συμβάλλοντας στην πρόοδο της εταιρείας, αναπτύσσονται οι ίδιοι με τρόπο πέρα από το συμβατικό: αναπτύσσονται παράλληλα με μια εταιρεία που αποπνέει παγκοσμίως σεβασμό, που τηρεί τις υποσχέσεις της απέναντι τόσο στον καταναλωτή, όσο και στον εργαζόμενο και, κυρίως, μια εταιρεία που κάθε πρωτοβουλία της τείνει να δημιουργεί ιστορία.

Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο η εταιρεία εμπνέει τους εργαζομένους της είναι με τη στροφή προς την κοινωνία και την ανάληψη ευθύνης προς το συνάνθρωπο. Γινόμαστε όλοι «κοινωνοί» της βιώσιμης ανάπτυξης συμμετέχοντας σε εθελοντικές προσπάθειες με πυρήνα το σεβασμό προς το περιβάλλον και την κοινωνική μας ευαισθησία.

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο της κουλτούρας της P&G που συνδράμει στο να αισθάνονται οι άνθρωποί μας ότι η εργασία τους έχει πραγματικό νόημα και δεν είναι απλά μια δουλειά, είναι το περιεχόμενό της. Η λήψη των αποφάσεων γίνεται στο σημείο όπου υπάρχει η γνώση και από την πρώτη στιγμή οι άνθρωποι ενθαρρύνονται να παίρνουν πρωτοβουλίες. Μ’ αυτό τον τρόπο, δίνεται η ευκαιρία στους εργαζόμενους να λαμβάνουν μόνοι τους αποφάσεις στον τομέα της δραστηριότητάς τους. Αυτό, όχι μόνο αυξάνει το αίσθημα ιδιοκτησίας, αλλά ταυτόχρονα αξιοποιεί στο έπακρο τις ικανότητες των εργαζομένων προετοιμάζοντάς τους για ανώτερες θέσεις εργασίας.

Για την ανάπτυξη των ανθρώπων μας και την αξιοποίηση των ταλέντων τους, έχουμε δημιουργήσει ένα εμπεριστατωμένο πρόγραμμα «Δια Βίου Μάθησης» που συνεχώς ανανεώνεται για να καλύπτει τις νέες ανάγκες που δημιουργούνται και προσαρμόζεται στα δυνατά σημεία – ταλέντα, καθώς και στα σημεία προς βελτίωση. Ταυτόχρονα, οι άνθρωποι συμβάλουν οι ίδιοι στο σχεδιασμό της καριέρας τους, ο οποίος μπορεί να περιλαμβάνει διαφορετικές θέσεις, τμήματα ή ακόμα και χώρες.

Εκτός από την επαγγελματική εξέλιξη και ανάπτυξη, πάμε και παραπέρα, εστιάζουμε στην ισορροπία της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής, κάνοντας την κάθε μας ημέρα καλύτερη. Μέσα από πολλές ευέλικτες μορφές στον τρόπο εργασίας, δουλεύουμε από το σπίτι όποτε το χρειαζόμαστε, διαλέγουμε το ωράριό μας, παίρνουμε μακρόχρονες άδειες για προσωπικούς λόγους και δημιουργούμε θέσεις εργασίας χωρίς γεωγραφικό περιορισμό. Κάνουμε το «Ευ ζην» μας προτεραιότητα, οργανώνουμε ομαδικές αθλητικές και κοινωνικές δραστηριότητες και ζούμε μέσα σε ένα πρωτοποριακό χώρο εργασίας.

Στο πλαίσιο των ειδικών παροχών και με έμφαση στον εργαζόμενο ως άνθρωπο και όχι μόνο ως εργαζόμενο, η P&G εισήγαγε τη χρήση του Employee Assistance Program (EAP), που παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη στους εργαζομένους της και στα μέλη των οικογενειών τους.  Παράλληλα, στο πλαίσια της προσπάθειας για τη βελτίωση της υγείας και ευεξίας των εργαζομένων γίνονται κατά καιρούς διάφορες ενέργειες όπως, συνεδρίες για διακοπή του καπνίσματος. Τέλος, οι εργαζόμενοι έχουν την ευκαιρία να παρακολουθούν σεμινάρια σχετικά με εξισορρόπηση προσωπικής και επαγγελματικής ζωής, διαχείριση άγχους, διαχείριση θυμού και ανάπτυξη δεξιοτήτων αποτελεσματικής επικοινωνίας.

Πάνω απ’ όλα, αυτό που ξεχωρίζει για μας, είναι το γεγονός πως όλες αυτές οι ενέργειες και οι πρωτοβουλίες, πηγάζουν από τους ίδιους τους ανθρώπους μας, τους οποίους προσπαθούμε να αφουγκραζόμαστε συνεχώς. Εκείνοι, με τη σειρά τους, τις αγκαλιάζουν, τις ενστερνίζονται και τις κάνουν πράξη, διαμορφώνοντας καθημερινά ένα περιβάλλον, στο οποίο χαίρεται κανείς να εργάζεται κάθε μέρα.