Η PepsiCo είναι μία παγκόσμια εταιρεία, ο κάθε εργαζόμενος μας έχει 185.000 συνεργάτες διάσπαρτους σε όλο τον πλανήτη, είμαστε μία μεγάλη οικογένεια, και όραμά μας είναι να γίνουμε «η Εταιρεία Πρότυπο του 21ο αιώνα».

Η συνταγή είναι δοκιμασμένη, εξαιρετικοί εργαζόμενοι, έρχονται εδώ καθημερινά, προσθέτοντας ιδιαίτερο νόημα στην ζωή τους … και φυσικά ανταγωνιστικές  παροχές.

Ποιό είναι το μυστικό της επιτυχίας;

  • Στην PepsiCo βάζουμε στόχους, εστιάζουμε, μετράμε, και επιβραβεύουμε βάσει αποτελεσμάτων.
  • Πιστεύουμε ότι «ο τρόπος που βλέπεις τους ανθρώπους είναι ο τρόπος που τους φέρεσαι, και ο τρόπος που τους φέρεσαι είναι αυτό που θα γίνουν» (Johann von Goethe). Έχουμε δεσμευτεί να επιλέγουμε, να αναπτύσσουμε και να διατηρούμε εξαιρετικούς εργαζόμενους. Να αγκαλιάζουμε τη διαφορετικότητα, αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να επιλέγουμε από όλο το εύρος της προσφοράς εργασίας τα καλύτερα ταλέντα. Στους εργαζόμενους μας, αντικατοπτρίζεται το πλήθος από τις κουλτούρες, τις ευαισθησίες και τις γνώμες των καταναλωτών που υπηρετούμε.
  • Αποστολή μας είναι να βρίσκουμε λύσεις, για τους πελάτες και τους καταναλωτές των προϊόντων μας, προσπαθώντας να τους ικανοποιήσουμε πέρα από τις προσδοκίες τους. Με αυτό το σκοπό, οι εργαζόμενοι νιώθουν κάτι περισσότερο από υποκίνηση, νιώθουν μια ευγενή δέσμευση που επιδρά θετικά στον οργανισμό

Στην PepsiCo υπάρχει ένα πολιτισμικό πλεονέκτημα, μία αόρατη δύναμη που ενώνει όλους τους εργαζόμενους, όπου και αν βρισκόμαστε, όποιος και αν είναι ο ρόλος μας, είναι παρούσες οι Αξίες του Οργανισμού: «Δεσμευόμαστε να προσφέρουμε Σταθερή Ανάπτυξη, με Ισχυρούς Ανθρώπους που συμπεριφέρονται με Υπευθυνότητα και Αμοιβαία Εμπιστοσύνη».

Η δέσμευσή μας στις αξίες μας και τις αρχές που μας καθοδηγούν, καθορίζει αυτό που πρεσβεύουμε καθημερινά, είμαστε περήφανοι για τα Προϊόντα και τους Ανθρώπους , είναι ότι μας έκανε εξαιρετικούς στο παρελθόν, είναι η λύδια λίθος της επιτυχίας μας για το μέλλον.

Το 2007, στο πλαίσιο του εσωτερικού ελέγχου του οργανισμού, το τμήμα Ανθρωπίνων Πόρων απέσπασε την ανώτερη διάκριση για την Ποιότητα των Υπηρεσιών του (Control Environment), κάνοντάς μας τη δεύτερη χώρα/οργανισμό που το έχει επιτύχει σε όλο τον κόσμο στην μακρόχρονη ιστορία της PepsiCo.

Τι είναι αυτό που κάνουμε καλά;

  • Ακούμε πολύ, κάθε δύο χρόνια διεξάγουμε την «Έρευνα Καλής Υγείας του Οργανισμού», συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι (ανταπόκριση 95%). Στόχος της έρευνας είναι να αποτυπώσει τη συνολική ικανοποίηση και τη δέσμευση των εργαζομένων, μέσα από ένα δομημένο ερωτηματολόγιο σχετικά με την Εταιρεία, την Ποιότητα της Διοίκησης, την Εργασία και την Καριέρα, το Περιβάλλον Εργασίας και τις Παροχές και τα Προνόμια. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, με βάση τα αποτελέσματα, προτείνουν πλάνα δράσεων στην ηγεσία και παρακολουθούν την πρόοδο τους.
  • Πιστεύουμε στην αξιοκρατία. Υπάρχει για όλους τους εργαζομένους Διαδικασία Αξιολόγησης Απόδοσης, ανεξαρτήτως βαθμίδας ιεραρχίας. Όλοι, κάθε χρονιά, λαμβάνουν μετρήσιμους στόχους συνδεδεμένους με το ετήσιο πλάνο ανάπτυξης της εταιρείας, με τη βαρύτητα τους να μοιράζεται ισόποσα ανάμεσα στα Αποτελέσματα της Επιχείρησης και τη Βελτίωση των Ανθρώπων. Υπάρχει προσωπικό Πλάνο Ανάπτυξης των Εργαζομένων, με βάση το «Μοντέλο Ηγεσίας της PepsiCo», που καθορίζει το μέτρο της επιτυχημένης ηγεσίας, βασίζεται στην κουλτούρα μας και μας προσδιορίζει σαν οργανισμό. Όλοι οι εργαζόμενοι συμπεριλαμβάνονται στην ετήσια διαδικασία Προγραμματισμού Ανθρώπινου Δυναμικού, όπου με εξαιρετική διαφάνεια, η διοίκηση παρουσιάζει το διαθέσιμο ταλέντο στον οργανισμό και με βάση το στρατηγικό σχεδιασμό σχεδιάζει πλάνα επαγγελματικής ανέλιξης.
  • Κάθε δύο χρόνια προγραμματίζεται διαδικασία Ανατροφοδότησης 360ο για την ηγετική ομάδα, με προσωπικό πλάνο βελτίωσης για τους συμμετέχοντες.

Η επόμενη μέρα για όλους στην εταιρεία φέρνει την πρόκληση να γίνουμε καλύτεροι. Το να ζεις με την επιτυχία είναι δεδομένο για την Tasty Foods / PepsiCo, όπως σε κάθε «μεγάλη» ομάδα.