Στη GENESIS Pharma για περισσότερα από 15 χρόνια δεσμευόμαστε να βελτιώνουμε συνεχώς το εργασιακό μας περιβάλλον με μόνο στόχο οι άνθρωποί μας να νιώθουν ικανοποίηση και υπερηφάνεια για την εταιρεία τους.

Η παρουσία μας στα Best Workplaces, από την πρώτη χρονιά που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα το 2003 έως τη φετινή διοργάνωση, είναι μέρος μιας διαρκούς προσπάθειας. Η συμμετοχή μας στο θεσμό μάς επιτρέπει να ακούμε τους ανθρώπους μας και τις ανάγκες τους και να μετράμε την απόδοσή μας με έναν αντικειμενικό τρόπο, από έναν ανεξάρτητο φορέα, να συγκρινόμαστε με τις καλύτερες εταιρείες και να εξελίσσουμε διαρκώς το πρόγραμμά μας. Σε δεύτερο επίπεδο, έρχεται βέβαια και η χαρά των διακρίσεων, αφού είμαστε η μόνη εταιρεία στην Ελλάδα που έχει δεσμευθεί σε τέτοιο βάθος χρόνου στο διαγωνισμό. Η φετινή είναι η δωδέκατη συνεχής διάκρισή μας, ενώ συνολικά έχουμε λάβει 18 βραβεία, καθώς έχουμε τιμηθεί με ευρωπαϊκή διάκριση τέσσερις φορές και έχουμε λάβει δύο ειδικά βραβεία για την πενταετή και δεκαετή παρουσία μας στην ελληνική κατάταξη.

Αυτό που επιδιώκουμε όλα αυτά τα χρόνια είναι οι εργαζόμενοί μας να νιώθουν πως εξελίσσονται σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο, πως έχουν ουσιαστικό ρόλο στην πορεία της εταιρείας μας και η προσπάθειά τους αναγνωρίζεται, πως μπορούν να πετύχουν ισορροπία μεταξύ εργασίας και οικογένειας και πως τελικά μπορούν να νιώθουν και να είναι ασφαλείς. Έχοντας πάντα αυτούς τους στόχους στο μυαλό μας, το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει πολλές δράσεις που διασφαλίζουν ανοιχτή, αμφίδρομη επικοινωνία και καλή συνεργασία, αξιοκρατία, επιβράβευση της προσπάθειας, σχέσεις εμπιστοσύνης και φιλικό κλίμα. Ως εταιρεία που επενδύει στην αιχμή της φαρμακευτικής επιστήμης, δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα εκπαίδευσης που βοηθούν τους ανθρώπους μας να είναι ενημερωμένοι, απολύτως καταρτισμένοι, να εξελίσσονται ως στελέχη και να προσφέρουν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.

Τη διετία 2012-2013, πραγματοποιήσαμε περισσότερες από 530 εκπαιδεύσεις, καλύπτοντας το 100% των εργαζομένων, ενώ ο ετήσιος μέσος όρος ωρών εκπαίδευσης ανά εργαζόμενο ανήλθε στις 55 ώρες. Επιπλέον, κάνουμε μια σημαντική επένδυση σε θέματα υγείας και ασφάλειας και υποστηρίζουμε τις εργαζόμενες μητέρες και τις οικογένειες των ανθρώπων μας, με μια σειρά από παροχές και ενισχύσεις. Μόνο για το πρόγραμμα ασφάλειας ζωής και ιατροφαρμακευτικής κάλυψης για τον εργαζόμενο και τα εξαρτώμενα μέλη έχουμε κάνει μια επένδυση άνω των 300.000 ευρώ για το 2013. Σε αρκετά σημεία αξιολόγησης, όπως θέματα εκπαίδευσης, μισθοί και πρόσθετες παροχές, είμαστε υψηλότερα από το μέσο όρο του κλάδου μας ενώ έχουμε παροχές που είναι μοναδικές.

Αυτό που θεωρώ ως το πιο σημαντικό είναι πως τα τελευταία χρόνια της κρίσης αποδείξαμε ότι η δέσμευση αυτή είναι ακλόνητη. Επιχειρηματικά, η τελευταία τριετία υπήρξε η πιο δύσκολη περίοδος που έχουμε περάσει. Η πολιτική στο φάρμακο, τα χρέη από το δημόσιο και τα ομόλογα, δεν μας δημιούργησαν απλά προβλήματα, απείλησαν τη βιωσιμότητά μας. Χωρίς δεύτερη σκέψη όμως αποφασίσαμε πως η κρίση δεν πρόκειται να γίνει για εμάς λόγος για καμία απόλυση και πως όσο αντέχουμε οικονομικά θα κρατήσουμε μαζί μας όλους τους ανθρώπους μας και θα διατηρήσουμε σχεδόν στο ακέραιο τις παροχές μας. Αυτή η επιλογή, εκτός από την ηθική διάσταση που έχει για εμάς, ήταν μια στρατηγική απόφαση για το μέλλον της εταιρείας, γιατί πιστεύουμε πως η δύναμή μας βρίσκεται στους ανθρώπους μας, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι μαζί μας πολλά χρόνια.

Εξάλλου, η πραγματική αξία κάθε δέσμευσης αποδεικνύεται περισσότερο στα δύσκολα, παρά σε καιρούς ευημερίας. Σήμερα, που η εταιρεία μας βρίσκεται σε νέα φάση ανάπτυξης, αυτή η απόφαση αποδεικνύεται αναμφισβήτητα μια από τις πιο ορθές επιλογές που κάναμε, σε εταιρικό και ανθρώπινο επίπεδο. Είμαστε πραγματικά ικανοποιημένοι που βάλαμε στόχο και καταφέραμε να ξεπεράσουμε την κρίση έχοντας μαζί μας όλους τους ανθρώπους μας, το πλέον σημαντικό κεφάλαιο για το μέλλον μας.