Η αναγνώριση της Pfizer ως μία από τις κορυφαίες εταιρείες ως προς το εργασιακό της περιβάλλον, είναι μία πολύ σημαντική διάκριση που μας έκανε όλους να αισθανόμαστε περήφανοι που ανήκουμε στην «οικογένεια» της Pfizer.

Για εμάς, τη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού, αυτή η διάκριση αποτελεί τιμή καθώς οι συνάδελφοί μας αναγνώρισαν την προσπάθεια που κάνουμε προς συνεχή βελτίωση, αλλά και ευθύνη να γίνουμε ακόμα καλύτεροι στο μέλλον. Στη Pfizer μία από τις αξίες μας είναι η ομαδική εργασία. Στο πλαίσιο αυτό εργασθήκαμε ομαδικά για να ολοκληρώσουμε το φάκελο υποψηφιότητας για το διαγωνισμό. Συνάδελφοι από όλα τα τμήματα της εταιρείας εργάσθηκαν με σκοπό να αναδείξουμε με τον καλύτερο τρόπο την κουλτούρα και το έργο της εταιρείας μας. Από τις πρώτες συναντήσεις με τη διατμηματική αυτή ομάδα νιώσαμε πραγματικά χαρούμενοι και γεμάτοι περηφάνια. Περηφάνια για τους συναδέλφους μας και για όλα αυτά τα προγράμματα που παρουσίαζαν, με επίκεντρο πάντα τον άνθρωπο. Βλέποντας μαζί πόσα πολλά και καλά πράγματα κάναμε, νιώσαμε από την πρώτη κιόλας στιγμή κερδισμένοι.

Η συμμετοχή μας σε αυτό το διαγωνισμό, μας έδωσε την ευκαιρία να αντιληφθούμε το πάθος και την αφοσίωση όλων μας στην Pfizer και να εκτιμήσουμε ακόμα περισσότερο το περιβάλλον που εμείς έχουμε δημιουργήσει. Προφανώς τα ίδια συναισθήματα μοιράζονται και οι υπόλοιποι συνάδελφοι που συμπλήρωσαν το ερωτηματολόγιο με συνολική συμμετοχή 95% και οι οποίοι ανέδειξαν τη Pfizer σαν ένα από τα καλύτερα εργασιακά περιβάλλοντα. Πιστεύω ότι η πολύ καλή διάθεση των ανθρώπων μας προκύπτει από το ότι όλοι μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα και στόχους. H αφοσίωσή και η αγάπη για τη δουλειά μας, μας οδηγεί σε σχέσεις εμπιστοσύνης, συνεργασίας και σεβασμού. Επιπλέον, η εταιρεία προτρέπει τους συναδέλφους να έχουν ενεργό ρόλο στη λήψη αποφάσεων που διαμορφώνουν την καθημερινότητα και το μέλλον της εταιρείας μέσω της κουλτούρας της «OWN IT!». Δίνουμε μεγάλη έμφαση στην ανοικτή επικοινωνία, στον ειλικρινή διάλογο και στη διαφάνεια «STRAIGHT TALK».

Η ίδια η διοίκηση της Pfizer προσπαθεί να δίνει το παράδειγμα για διαφάνεια και ανοικτή επικοινωνία. Ενημερώνει τους συναδέλφους τακτικά για τις εξελίξεις, τις αλλαγές και την πορεία της εταιρείας και ζητάει ανοικτά να δώσει απαντήσεις σε τυχόν ερωτήματα. Επιπλέον, διοργανώνει συναντήσεις με όλους τους συναδέλφους προκειμένου να έχει την άποψή τους για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και επικοινωνίας. Στη Pfizer Hellas δουλεύουμε πάντα με επίκεντρο τον άνθρωπο. Στον έλληνα ασθενή φροντίζουμε να προσφέρουμε ποιοτικά φάρμακα, που δίνουν χρόνια στη ζωή του και ζωή στα χρόνια του. Ταυτόχρονα όμως στεκόμαστε δίπλα στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη στήριξης, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη μεγάλη δωρεά φαρμάκων αξίας 1.000.000 ευρώ που πρόσφατα έκανε πράξη η Pfizer Hellas, για την κάλυψη ιατροφαρμακευτικών αναγκών ανασφάλιστων ασθενών σε όλη την Ελλάδα.

Όλα αυτά τα χρόνια, έχουμε υλοποιήσει πολλές δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Αυτές πάντως που προσφέρουν σε εμάς τους εργαζόμενους της Pfizer Hellas μεγαλύτερη ικανοποίηση, είναι οι εθελοντικές δράσεις που συμμετέχουμε οι ίδιοι και με την προσωπική μας εργασία κάνουμε λίγο πιο όμορφη την καθημερινότητα συνανθρώπων μας, όπως των παιδιών στο ΠΙΚΠΑ Βούλας, τα Παιδικά Χωριά SOS και τον ξενώνα του Συλλόγου «Φλόγα». Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους της Pfizer Ελλάδος που ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί δίνουν καθημερινά τον εαυτό τους, πιστεύουν στο όραμα της εταιρείας και είναι αυτοί που έδωσαν στην εταιρεία μας αυτή τη σημαντική διάκριση. Επίσης, θα ήθελα να εκφράσω τη δέσμευση ότι η διάκριση αυτή θα λειτουργήσει ως επιπλέον κίνητρο, προκειμένου να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο το αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συναδέλφους μας.