Επιχειρείν με επίκεντρο τον άνθρωπο αλλά και συνέπεια στην αριστεία, είναι τα δύο βασικά σημεία που αντανακλά η 2η συνεχόμενη βράβευσή μας στον διαγωνισμό Best Workplaces.

«Αισθάνεστε υπερήφανοι που εργάζεστε στη Microsoft Ελλάς;». Σύμφωνα με την ετήσια έρευνα του Great Place to Work, η συντριπτική πλειοψηφία του ανθρώπινου δυναμικού μας απάντησε θετικά! Αυτή είναι μία ακόμα απόδειξη ότι οι άνθρωποί μας αισθάνονται βαθιά ικανοποίηση, υπερηφάνεια και δέσμευση για το μέλλον και την επιτυχία της εταιρείας μας. Επιχειρείν με επίκεντρο τον άνθρωπο αλλά και συνέπεια στην αριστεία, είναι τα δύο βασικά σημεία που αντανακλά η 2η συνεχόμενη βράβευσή μας στον διαγωνισμό Best Workplaces. Κι ενώ τα αποτελέσματα είναι η τελική και αδιαμφισβήτητη επιβράβευση των προσπαθειών όλων μας, αυτό που έχει την υπέρτατη σημασία είναι η βαθιά δέσμευση μας απέναντι στους ανθρώπους για τη συνεχή βελτίωση του εργασιακού μας περιβάλλοντος με απαρχή τις δικές τους ανάγκες και προτάσεις. Μια σειρά από ενέργειες και παράγοντες συνετέλεσαν στο αποτέλεσμα αυτό. Ενδεικτικά αναφέρω τους παρακάτω:

  • H υιοθέτηση του καινοτόμου μοντέλου εργασίας «Νew World of Work», το οποίο αποδίδει πολλαπλά οφέλη τόσο στους ανθρώπους όσο και στην εταιρεία, όπως ισορροπία μεταξύ προσωπικής και εργασιακής ζωής, αύξηση της παραγωγικότητας των ανθρώπων αλλά και μεγαλύτερη ικανοποίηση των εργαζομένων. Μέσω των απαραίτητων εργαλείων που δίνονται από την εταιρεία (laptop, smartphone, USB stick για πρόσβαση στο Internet και Intranet της εταιρείας), οι άνθρωποί μας μπορούν να διαμορφώσουν την επαγγελματική τους agenda ανάλογα με τις ανάγκες της προσωπικής τους ζωής και να αποφασίζουν κάθε μέρα αν θα εργαστούν από το σπίτι ή το γραφείο.
  • Η έμφαση που δίνουμε στην ανάπτυξη των ανθρώπων και η πρόσβασή τους, με βάση το εκάστοτε εξατομικευμένο πλάνο ανάπτυξης, σε πληθώρα εξειδικευμένων προγραμμάτων εκπαίδευσης, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθώς και σε πρακτικές coaching, mentoring, shadowing, networking κ.λπ.
  • Η συναδελφικότητα και η συνεργασία βρίσκονται στο επίκεντρο του τρόπου εργασίας μας. Μάλιστα, αποτελούν και βασικό άξονα του νέου συστήματος αξιολόγησης της απόδοσης της Microsoft όπου κρίνονται, όχι μόνο τα προσωπικά αποτελέσματα, αλλά και η συνεισφορά του κάθε εργαζόμενου στην επιτυχία των άλλων.
  • Το open door policy, στην κυριολεξία, καθώς, αφενός δεν υπάρχουν κλειστά γραφεία στο κτίριό μας, ούτε συγκεκριμένες σταθερές θέσεις για τον καθένα, και αφετέρου οι εργαζόμενοί μας έχουν καθημερινή και άμεση πρόσβαση στη Γενική Διεύθυνση και στα μέλη της Διοικητικής ομάδας. Επίσης, η ελευθερία έκφρασης και διατύπωσης γνώμης μέσω πολλαπλών καναλιών όπως οι εταιρικές συναντήσεις, το Υammer, τα blogs, τα e-mails κ.λπ.
  • Οι ευκαιρίες για εξέλιξη της καριέρας των εργαζομένων είναι απεριόριστες, αφού σε όλους παρέχεται η δυνατότητα να κάνουν το επόμενό τους «βήμα» πέρα από τα σύνορα της Ελλάδας σε οποιαδήποτε θυγατρική της εταιρείας ανά τον κόσμο, ακόμα και στα κεντρικά της στην Αμερική.
  • H αναγνώριση των επιτευγμάτων των ανθρώπων μέσα από πολλαπλές πρακτικές διακρίσεων και επιβραβεύσεων. Συγκεκριμένα, υπάρχουν τουλάχιστον 9 διαφορετικές διακρίσεις που επιβραβεύουν άτομα ή ομάδες και οι οποίες βασίζονται σε διαφορετικά κριτήρια αξιολόγησης και βραβεία, όπως ταξίδια αλλά και bonus.
  • Η παροχή ανταγωνιστικού πακέτου αποδοχών και παροχών όπως συνταξιοδοτικό πλάνο, ιδιωτική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, μετοχές (stock awards), ιατρικό check up, επιδότηση μεταπτυχιακών προγραμμάτων και ξένων γλωσσών, γυμναστηρίου, φαγητού στο εστιατόριο της εταιρείας, παροχή ποδηλάτων, υπηρεσία καθαριστηρίου κ.ά.
  • H υπερηφάνεια που νιώθουμε όλοι, για τις δράσεις που κάνουμε στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, για να συμβάλουμε θετικά, με απτό και πρακτικό τρόπο στην τοπική κοινωνία και στην ανάπτυξη της οικονομίας. Η ΕΚΕ αποτελεί βασικό στρατηγικό άξονα της Microsoft, και εστιάζει τόσο στον τομέα της Παιδείας όσο και στη στήριξη της τοπικής Επιχειρηματικότητας.

Πιστοί στην αποστολή της εταιρείας να επενδύουμε στην πραγματοποίηση του «potential» των ανθρώπων, οι παραπάνω ενέργειες αποτελούν καθημερινή μας δέσμευση για δημιουργία, ανάπτυξη και επιβράβευση μιας ομάδας υψηλής απόδοσης που θέλει και μπορεί και κάνει τη διαφορά στον οργανισμό, στην αγορά, στην κοινωνία.