Αισθάνομαι πραγματικά περήφανος για την ΠΡΩΤΙΑ μας! Αισθάνομαι περήφανος, που ταξιδεύω σε ένα μεγάλο και γερό σκαρί, τη Mondelez Ελλάδος. Είμαι μέλος αυτού του άξιου πληρώματος, με εμπνευσμένο καπετάνιο, με ένα κοινό στόχο «ΠΡΟΣΩ ΟΛΟΤΑΧΩΣ» και απολαμβάνουμε όλοι μαζί τόσο το ταξίδι όσο και τον τελικό προορισμό.

Αισθάνομαι περήφανος γιατί με αυτή την ομάδα, μπορούμε να ονειρευόμαστε, με το δικό μας τρόπο, και να καταφέρνουμε να κάνουμε τα όνειρα μας πραγματικότητα! Δεν είναι όμως μόνο το αίσθημα της υπερηφάνειας για την κατάκτηση της πρώτης θέσης! Είναι και το αίσθημα της καλής τύχης που νιώθουμε όλοι μας. Μιας τύχης που μας συντροφεύει συνεχώς σε όλο το ταξίδι. Στην τύχη θα ήθελα να σταθώ λίγο παραπάνω. Πριν από αρκετά χρόνια έπεσε στα χέρια μου ένα βιβλίο με ένα μύθο. Η διδαχή μέσα από αυτόν ήταν ότι η δημιουργία Καλής Τύχης σημαίνει την προετοιμασία των νέων συνθηκών για την ευκαιρία. Η κατάκτηση της ΠΡΩΤΗΣ θέσης στο διαγωνισμό Great Place to Work Greece είναι άρρηκτα συνδεδεμένη μ’ αυτή την τύχη, την ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ.

Η Καλή Τύχη έγινε η επιλογή όλων των ανθρώπων της εταιρείας. Εμείς στη Mondelez Ελλάδος ονειρευτήκαμε το μέλλον μας και το κυνηγήσαμε με πάθος. Είμαστε μια εταιρεία που προήλθε από μια πρόσφατη συγχώνευση δυο μεγάλων οργανισμών, της KRAFT FOODS και της CADBURY, και όχι μόνο καταφέραμε μέσα σε χρόνο ρεκόρ να γίνουμε μια ενιαία, δυνατή ομάδα, να επαναπροσδιορίσουμε συλλογικά τις αρχές και την κουλτούρα μας, να έχουμε 3 συνεχόμενες χρονιές ανάπτυξης εν μέσω οικονομικής κρίσης, αλλά και να διακριθούμε για το άριστο εργασιακό περιβάλλον! Το οραματιστήκαμε με αυτογνωσία και θετική σκέψη (me), ειλικρίνεια και ενδιαφέρον για «το συνάδελφο» (us), ομαδική και εντατική δουλειά από όλους, προσήλωση στο στόχο μας (it), και κυρίως καλή διάθεση (joy), το καταφέραμε αντιμετωπίζοντας τις εκάστοτε νέες προκλήσεις, προκλήσεις που πολλές φορές θέταμε οι ίδιοι!

Προετοιμάσαμε τις συνθήκες για Καλή Τύχη ενεργώντας όχι μόνο για το ατομικό ή εταιρικό συμφέρον, αλλά ταυτόχρονα βοηθώντας και τους άλλους. Ένα άριστα δομημένο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης συνέβαλλε προς αυτή την κατεύθυνση. Εκδηλώσαμε έμπρακτα ενδιαφέρον στους συνανθρώπους μας και με εθελοντική δράση των συναδέλφων μας. Αυτό συνετέλεσε στο να έρθουμε πιο κοντά ο ένας στον άλλο, να αναπτύξουμε ικανότητες μέσα από την προσφορά. Υπάρχει όμως και άλλη μια παράμετρος για την Καλή Τύχη. Αυτή αποτυπώνεται με το Εmployee Value Proposition «the power of big. αnd small» της Mondelēz International. Στην εταιρεία μας «κουβαλάμε» τη βαριά κληρονομιά μιας μεγάλης πολυεθνικής, αλλά και την ευελιξία μιας start-up εταιρείας. Επενδύουμε στα μεγάλα brands μας, αλλά και στην καινοτομία μέσα από φρέσκιες ιδέες. Δίνουμε έμφαση στην ομαδική εργασία, αλλά και στα ταλέντα του καθενός. Δημιουργούμε μεγάλες επιτυχίες ακούγοντας και την πιο μικρή ιδέα.

Η Δημιουργία Καλής Τύχης, δηλαδή των συνθηκών για την ευκαιρία, προϋποθέτει επιμονή, υπομονή, πίστη και αγάπη για την εταιρεία, το συνάδελφο, το συνεργάτη, το συνάνθρωπο, για αυτό που κάνεις, θετική σκέψη. Η ευκαιρία δεν έχει σχέση με την τύχη και τις συμπτώσεις: υπάρχει παντού και πάντα. Εμείς, με ανθρώπους που τολμούν να ονειρευτούν διαφορετικά, με ανθρώπους γεμάτους πάθος, με δέσμευση και πίστη στο όραμα που οι ίδιοι θέσαμε και με χαμόγελο, δεν αφήσαμε τίποτα στη τύχη του.