Κύριο μέλημά μας είναι να επιβραβεύουμε το εξαιρετικό αποτέλεσμα και να εξασφαλίζουμε ποιότητα ζωής στους εργαζομένους και τις οικογένειές τους.

HR Professional: Τι είναι αυτό που ξεχωρίζει τη Roche Hellas και που ωθεί τους εργαζομένους της να την αναδεικνύουν για δύο συνεχόμενα έτη σε Great Place to Work;

Κική Τσιάμη: Στη Roche Hellas προσπαθούμε καθημερινά να διασφαλίζουμε ένα περιβάλλον εργασίας, μέσα στο οποίο ο εργαζόμενος αισθάνεται ασφάλεια, σεβασμό και αυτοπεποίθηση, προκειμένου να αναπτύξει τις δυνατότητες και τα ταλέντα του. Ένα εργασιακό περιβάλλον που παρέχει τις απαραίτητες βάσεις για την επαγγελματική εξέλιξη κάθε στελέχους. Καλλιεργούμε ένα κλίμα εμπιστοσύνης, σεβόμαστε την ατομικότητα καθενός, αναγνωρίζουμε και επιβραβεύουμε τους συναδέλφους για την απόδοση και τη συνεισφορά τους στην επιτυχία της εταιρείας και γιορτάζουμε τις επιτυχίες μας. Επιπλέον, οι διαδικασίες πρόσληψης, εκπαίδευσης, ανάπτυξης, αναγνώρισης και ανταμοιβής, υποστηρίζουν τον εργαζόμενο σε κάθε του βήμα και σε κάθε του ανάγκη. Για όλα τα παραπάνω οι άνθρωποι της Roche αισθάνονται μέλη μιας οικογένειας που τους νοιάζεται και την επιβραβεύουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στα Best Workplaces.

HR Professional: Ποιες είναι οι βασικές παροχές που προσφέρει η Roche Hellas στους εργαζομένους της;

Κική Τσιάμη: Κύριο μέλημά μας είναι να επιβραβεύουμε το εξαιρετικό αποτέλεσμα και να εξασφαλίζουμε ποιότητα ζωής στους εργαζομένους και τις οικογένειές τους. Στo πλαίσιο αυτό προσφέρουμε μια σειρά σημαντικών παροχών, όπως ασφαλιστικά προγράμματα υγείας, ζωής και συνταξιοδοτικό, ετήσιο επίδομα παιδικού σταθμού, δώρο γάμου και γέννησης τέκνου, δώρο ονομαστικής εορτής, εκπτώσεις σε αθλητικές δραστηριότητες, επιδότηση μεσημεριανού γεύματος στο εστιατόριο της εταιρείας. Επιπλέον, σε τακτά χρονικά διαστήματα, προγραμματίζουμε ομαδικές δράσεις, όπως η ετήσια παιδική χριστουγεννιάτικη γιορτή, το τριήμερο ταξίδι σε επιλεγμένο θερινό προορισμό, και η συμμετοχή σε πολιτιστικές εκδηλώσεις. Παράλληλα, πραγματοποιούμε την «Εβδομάδα Ευεξίας Εργαζομένων» καθώς και πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης. Πρόσφατα ξεκινήσαμε τη χρήση ενός προγράμματος επιβράβευσης του «Applause», όπου μέσω της πλατφόρμας αυτής δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους εργαζομένους να αναγνωρίσουν ηθικά και υλικά τα κατορθώματα και τη συνεισφορά των συναδέλφων τους.

HR Professional: Πόσο σημαντικό είναι το κομμάτι της ανάπτυξης των στελεχών σας;

Κική Τσιάμη: Η ανάπτυξη αποτελεί προτεραιότητα για την εταιρεία μας και είναι προσανατολισμένη στην επαγγελματική εξέλιξη. Οι ευκαιρίες για μάθηση μέσα από τη συμμετοχή σε project τοπικά και διεθνή, αλλά και η εμπειρία εργασίας σε διαφορετικές θέσεις συμπληρώνουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα. Στη Roche Hellas όλοι οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα «να πάρουν τη καριέρα τους στα χέρια τους» χρησιμοποιώντας το Career Web site, ένα πρωτοποριακό εργαλείο για τα ελληνικά δεδομένα, που τους δίνει την ευκαιρία να κάνουν έρευνα για τις ευκαιρίες καριέρας στην εταιρεία μας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό: με αναλυτικές περιγραφές θέσεων, career maps, δωρεάν χρήση τεστ αναπτυξιακών αναγκών και κλίσεων, συμμετοχή σε forums με άλλους συναδέλφους μέσα στην εταιρεία και άλλες πολλές δυνατότητες. Κάθε εργαζόμενος έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει πάνω από δύο εκπαιδευτικά προγράμματα κάθε χρόνο στην Ελλάδα ή/και στο εξωτερικό, ενώ οι μεταπτυχιακές σπουδές επιδοτούνται σε ποσοστό 80%. Επιπλέον, η εταιρεία φέτος εγκαινίασε το #Roche-AUEB_Digital_Academy, ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα επιμόρφωσης στελεχών εξάμηνης διάρκειας που πραγματοποιούμε σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

HR Professional: Τι απαντά η εταιρεία σας στην κρίσιμη περίοδο για την αγορά εργασίας που πλήττει ιδιαίτερα τους νέους;

Κική Τσιάμη: Η Roche Hellas ως υπεύθυνος κοινωνικός εταίρος παρέχει επαγγελματικές ευκαιρίες στη νέα γενιά της χώρας, υλοποιώντας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το πρόγραμμα Roche Management Trainee. Μέσω του προγράμματος αυτού δίνει σε 10 νέους πτυχιούχους τη δυνατότητα να εργαστούν για ένα χρόνο στη Roche Hellas. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που επαναλαμβάνουμε και φέτος τη σημαντική αυτή δράση. Σκοπός μας είναι να υπενθυμίζουμε εμπράκτως ότι η Roche Hellas βρίσκεται εδώ, ως μια ηγέτιδα εταιρεία στο χώρο του φαρμάκου που στηρίζει τους εργαζόμενους και προσφέρει σημαντικές επαγγελματικές ευκαιρίες στη νέα γενιά της χώρας.