Την Τρίτη 29 Απριλίου 2014, απονεμήθηκαν τα βραβεία «Best Workplaces» στις επιχειρήσεις με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα για το 2014.

Την εορταστική αυτή εκδήλωση, την οποία διοργάνωσε το Great Place to Work® Institute Hellas, με τη συμμετοχή περισσότερων των 400 προσκεκλημένων, τίμησαν με την παρουσία τους διακεκριμένοι εκπρόσωποι Πολιτικών, Οικονομικών και Επιχειρηματικών Φορέων. Τα βραβεία παρέδωσαν μεταξύ πολλών άλλων o Αθανάσιος Σκορδάς, Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, o Γιώργος Καββαθάς, Πρόεδρος ΓΣΕΒΕ και ο Αντώνης Μακρής, Πρόεδρος ΣΕΛΠΕ. Στην έναρξη της τελετής, ο Πρόεδρος του Great Place to Work® Institute Hellas, Δημήτρης Γ. Μαύρος, δήλωσε:

«Αυτό που διαπιστώνουμε είναι ότι για άλλη μια χρονιά οι επιχειρήσεις επιμένουν στις προσπάθειες τους να κτίζουν ένα αρμονικό εργασιακό περιβάλλον επενδύοντας σημαντικούς πόρους και προσπάθεια. Η προσήλωση τους στην επίτευξη αυτού του στόχου η οποία είναι διαρκής, έχει θετικά αποτελέσματα τόσο στην φήμη τους και στη θέση τους μέσα στην αγορά, όσο και στην πιστότητα των πελατών τους. Το άριστο εργασιακό περιβάλλον βοήθησε τις επιχειρήσεις αυτές όχι μονό να είναι βιώσιμες και οικονομικά υγιείς, αλλά επιπλέον να είναι σε θέση να εφαρμόσουν τις απαραίτητες αλλαγές που τους επέτρεψαν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την οικονομική κρίση των τελευταίων ετών».

Στη φετινή εορταστική εκδήλωση, βραβεύθηκαν συνολικά 24 επιχειρήσεις, οι οποίες διακρίνονται σε τρεις κατηγορίες ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων τους. Η αξιολόγηση και βράβευση των εταιρειών έγινε για 12η συνεχή χρονιά, βασισμένη στα αποτελέσματα της έρευνας Best Workplaces, της μεγαλύτερης έρευνας αξιολόγησης του εργασιακού περιβάλλοντος των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, η οποία διεξάγεται σε ετήσια βάση από το Great Place to Work® Institute Hellas με την ακαδημαϊκή υποστήριξη του ALBA Graduate Business School. Συνολικά συμμετείχαν στην έρευνα 54 εταιρείες από διάφορους κλάδους της αγοράς, οι οποίες στο σύνολό τους απασχολούν 29.620 εργαζόμενους. Ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων που έλαβαν μέρος στη φετινή έρευνα ανήλθε στους 10.959. Επισημαίνεται ότι οι εταιρείες που βραβεύθηκαν στην εκδήλωση, είναι υποψήφιες για να μπουν στη λίστα των καλύτερων εταιρειών στην Ευρώπη, και οι οποίες θα βραβευθούν τον προσεχή Ιούνιο στη Ρώμη.

Χορηγός της φετινής εκδήλωσης ήταν η εταιρεία Teleperformance. Χορηγός Επικοινωνίας ήταν η εφημερίδα Το ΒΗΜΑ, Χορηγός Δημοσιότητας η Advocate/Burson-Marsteller, Χορηγοί Κλαδικής Επικοινωνίας τα περιοδικά MarketingWeek και HR Professional, Υποστηρικτής Digital Services η Converge ICT Solutions & Services και Υποστηρικτής On-line Επικοινωνίας η Global Sustain.