Το Great Place to Work® Institute βράβευσε στις 27 Ιουνίου 2013, σε μια εορταστική εκδήλωση στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας τις 100 εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ευρώπη για το 2013.

Στην Ευρωπαϊκή έρευνα Best Workplaces, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη έρευνα διεθνώς για το εργασιακό περιβάλλον, συμμετείχαν πάνω από 589.000 εργαζόμενοι, οι οποίοι εργάζονται σε περισσότερες από 2.100 επιχειρήσεις σε 19 χώρες της Ευρώπης.

Η Microsoft κατατάχθηκε πρώτη στη λίστα με τις καλύτερες πολυεθνικές εταιρείες. Η Capital One από την Αγγλία και η Futurice από τη Φινλανδία, κατατάχθηκαν πρώτες στις λίστες με τις καλύτερες μεγάλες και τις καλύτερες μικρές/μεσαίες επιχειρήσεις αντίστοιχα. Οι εταιρείες από την Ελλάδα που βραβεύθηκαν ως «European Best Workplaces 2013» είναι οι εξής:

Στην κατηγορία Πολυεθνικές Εταιρείες (βραβεύθηκαν 25 συνολικά εταιρείες):
* Microsoft (πρώτη στην κατάταξη, διάκριση σε 18 χώρες)
* Diageo (Νο 7 στην κατάταξη, διάκριση σε 5 χώρες)
* Mars (διάκριση σε 14 χώρες)
* Novartis (διάκριση σε 4 χώρες)
* Ελαΐς-Unilever (διάκριση σε 3 χώρες).

Στην κατηγορία Μεγάλου Μεγέθους Εταιρείες – Εταιρείες με περισσότερους από 500 εργαζόμενους (βραβεύθηκαν 25 συνολικά εταιρείες):
* Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ
* Διαμαντής Μασούτης ΑΕ

Στην κατηγορία Μικρού και Μεσαίου Μεγέθους Εταιρείες – Εταιρείες με 50 έως 500 εργαζόμενους (βραβεύθηκαν 50 συνολικά εταιρείες):
* Μέλισσα-Κίκιζας ΑΒΕΕΤ

Η Ευρώπη βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι. Ανάπτυξη και επέκταση χαρακτηρίζουν ορισμένους τομείς, αβεβαιότητα για το μέλλον του ευρώ οδηγούν άλλους. Κάποιες οικονομίες αναπτύσσονται, ενώ πολλές εξακολουθούν να αγωνίζονται εδώ και περισσότερα από τέσσερα χρόνια από την έναρξη της κρίσης. Όλες οι εταιρείες που διακρίνονται ανάμεσα στις 100 καλύτερες της Ευρώπης έχουν αναγνωριστεί ως Best Workplaces και στις χώρες τους.

Αυτό που τις ενώνει ανεξαρτήτως κλάδου, οικονομίας και κουλτούρας, είναι μια ηγεσία με όραμα και με δέσμευση για τη δημιουργία ενός εργασιακού κλίματος, όπου οι εργαζόμενοι εμπιστεύονται τη διοίκηση, είναι υπερήφανοι για αυτό που κάνουν και απολαμβάνουν τη συνεργασία με τους συναδέλφους τους. Αυτά τα στοιχεία δημιουργούν αφοσιωμένους εργαζόμενους οι οποίοι είναι πιο πιθανό να υποστηρίξουν την επιχείρηση τόσο σε περιόδους ανάπτυξης όσο και οικονομικής αβεβαιότητας.