Η LAMDA Hellix ιδρύθηκε το 2002 και αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρεία παροχής υπηρεσιών Data Center Infrastructure Outsourcing & Integration, για τη στέγαση και λειτουργία main ή disaster recovery centers και κόμβων τηλεπικοινωνιών μεγάλων δημόσιων, ιδιωτικών οργανισμών και εταιρειών παροχής υπηρεσιών στην Ελλάδα και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η καταξίωση της εταιρείας και οι αλλεπάλληλες ετήσιες διακρίσεις της, τόσο στην Ελλάδα όσο και Πανευρωπαϊκά, είναι απόρροια της συλλογικής προσπάθειας των ανθρώπων που την αποτελούν.

Έχουμε αναπτύξει και προωθούμε μια εταιρική κουλτούρα, η οποία στηρίζεται στη συλλογικότητα, την αλληλεγγύη, το σεβασμό και την προσπάθεια για συνεχή βελτίωση. Το ομαδικό πνεύμα και το οικογενειακό κλίμα που επικρατεί μεταξύ όλων των εργαζομένων της εταιρείας, δίνει την αίσθηση ότι οι εργαζόμενοι αποτελούν μέλη μιας ομάδας, ικανής να τους στηρίξει σε κάθε πτυχή της επαγγελματικής αλλά και προσωπικής τους πορείας. Στη LAMDA Hellix πιστεύουμε ότι, προσφέροντας στους ανθρώπους μας τα κατάλληλα κίνητρα και την παρότρυνση να αναπτύξουν περαιτέρω τις δεξιότητές τους, μέσω παρακολούθησης εκπαιδευτικών σεμιναρίων, συμβάλουμε στην προσωπική τους ανέλιξη ενώ ταυτόχρονα ωφελείται το σύνολο της εταιρείας.

Στόχος όλων μας στη LAMDA Hellix είναι η άρτια και ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση των αναγκών των πελατών μας και αυτό αποτελεί και την κινητήρια δύναμη για να εξελίσσουμε τις υπηρεσίες μας και να καινοτομούμε. Μέσω των πρωτοποριακών outsourcing υπηρεσιών Data Center της LAMDA Hellix, οι πελάτες μας μειώνουν σημαντικά τα κόστη τους, ενώ ταυτόχρονα διατηρούν την πλήρη αυτονομία και την ανεξαρτησία τους. Επακόλουθο της ελκυστικότητας των υπηρεσιών της αποτέλεσε η αύξηση κατά 42% του τζίρου της εταιρείας το 2011 στα 7.8 εκατομμύρια ευρώ και το διευρυμένο blue chip πελατολόγιο της που περιλαμβάνει εταιρείες όπως οι: EFG Eurobank, Hellas on Line, ΔΙΑΣ Διατραπεζικά Συστήματα, Velti, Τράπεζα Κύπρου, Vodafone, Telefonica και της συντριπτικής πλειονότητας των εθνικών και διεθνών παρόχων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η LAMDA Hellix έχει δημιουργήσει και συντηρεί ένα κλίμα ευρείας συμμετοχής στις επιχειρηματικές αποφάσεις όπου οι εργαζόμενοι έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν και να επηρεάσουν. Αυτό, σε συνδυασμό με ένα κλίμα καινοτομίας, συμβάλει αποφασιστικά σε ένα περιβάλλον χωρίς τεχνητούς φραγμούς όπου όλοι κρίνονται με βάση τη συμμετοχή και τη συμβολή τους. Υπάρχει μια αμφίδρομη και αδιάλειπτη σχέση μεταξύ της Διοίκησης και των εργαζομένων προκειμένου να είμαστε βέβαιοι ότι οι άνθρωποί μας είναι ευχαριστημένοι με το αντικείμενο εργασίας τους και τις παροχές που λαμβάνουν ώστε να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους. Κύριο μέλημά μας είναι και η ενίσχυση της συναδελφικότητας που ενδυναμώνεται μέσω διοργάνωσης εορταστικών συναντήσεων, γευμάτων, αθλητικών δραστηριοτήτων.

Επίσης, η εταιρεία μας προσφέρει στους εργαζομένους της πολυάριθμες παροχές. Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποιες από αυτές: επιπλέον καταβολή χρηματικού ποσού ως δώρο γάμου ή γέννησης παιδιού, επιπλέον ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μέσω ιδιωτικού φορέα, ασφάλεια ζωής, επιπλέον γονική άδεια ή μέρες άδειας όταν απαιτείται, κινητό τηλέφωνο, e-pass για την Αττική Οδό, κάρτα βενζίνης, εκπτωτική κάρτα για το κατάστημα ATTICA στο Golden Hall καθώς και άτοκα δάνεια σε περίπτωση ανάγκης.

Η βράβευση της LAMDA Hellix ως Best Workplace in Greece 2012 έχει ιδιαίτερη βαρύτητα και αξία στη σημερινή δυσμενή κοινωνικο-οικονομική συγκυρία. Αποτελεί δε αναγνώριση της επιμονής της εταιρείας και του ευρύτερου Ομίλου της LAMDA Development, στη διαρκή βελτίωση των δυνατοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της.

Ταυτόχρονα, επιβεβαιώνει πως στελέχη που εργάζονται σε ένα ασφαλές, αξιοκρατικό και δημιουργικό εργασιακό περιβάλλον, μοιράζονται κοινούς στόχους και επιθυμίες, είναι σε θέση να επιτύχουν σημαντικές προσωπικές και εταιρικές διακρίσεις.