Στον τέταρτο μόλις χρόνο λειτουργίας της, η 1-Source Aero Services -η κοινοπραξία που έχει δημιουργηθεί μεταξύ της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) και της ηγέτιδας εταιρείας στο χώρο της αεροναυπηγικής Pratt & Whitney με αντικείμενο την συντήρηση, επισκευή και γενική επισκευή των συστημάτων ελέγχου και παρελκομένων αεροπορικών κινητήρων- κατακτά μία πολύ σημαντική διάκριση στο πλαίσιο του Διαγωνισμού Best Workplaces 2012.

Η διάκριση αυτή αντανακλά το εξαίρετο εργασιακό περιβάλλον στην εταιρεία μας ως αποτέλεσμα του συνδυασμού ενός προοδευτικού και ευέλικτου συστήματος επιχειρησιακής λειτουργίας και ενός ανθρώπινου δυναμικού υψηλού επιπέδου.

Στην 1-Source ο άνθρωπος, ο εργαζόμενος είναι η κεντρική μας αξία. Είμαστε ένας οργανισμός που οδηγείται από τους ανθρώπους του και βοηθά τους εργαζoμένους του να κατακτήσουν ένα επίπεδο ελευθερίας που προσφέρει ασφάλεια, ικανοποίηση και, πάνω απ’ όλα, την αίσθηση της επαγγελματικής ολοκλήρωσης. Το λειτουργικό μας σύστημα -γνωστό ως ACE (Achieving Competitive Excellence)- είναι κληρονομιά από την πατρική μας εταιρεία Pratt & Whitney και, σε συνδυασμό με τις πολιτικές ηθικής και τις επιχειρηματικές πρακτικές μας, βοηθά  στη διαμόρφωση της επιχειρηματικής μας κουλτούρας και στην έμπνευση των εργαζομένων.

Δεσμευόμαστε με κάθε τρόπο στη διασφάλιση της ίσης μεταχείρισης του προσωπικού ως απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη του αισθήματος «οικογένειας» που προωθεί και φιλοδοξεί να έχει ως βασική αξία η εταιρεία. Για το σκοπό αυτό, κτίζουμε μεταξύ μας σχέσεις εμπιστοσύνης επικοινωνώντας ελεύθερα και με διαύγεια σε καθημερινή βάση.

Οι εργαζόμενοι ξέρουν ότι μπορούν να επικοινωνήσουν με οποιονδήποτε στην εταιρεία, ανεξαρτήτως ιεραρχικού επιπέδου και να λάβουν μια ειλικρινή απάντηση. Επιπλέον, γνωρίζουν ότι οι προτάσεις τους θα ληφθούν σοβαρά υπ’ όψιν.  Ανάμεσα σε άλλα, λειτουργούμε πρόγραμμα  εμπιστευτικής επικοινωνίας (Ombudsman/DIALOG program), προσφέροντας στους εργαζόμενους εναλλακτικούς τρόπους υποβολής -ανωνύμως-ερωτήσεων, προτάσεων, διαμαρτυριών και αναφορών διαφόρων πράξεων προς τη διοίκηση και λήψης απαντήσεων. Η ηθική αλλά και η πρακτική αναγνώριση της εργασίας είναι βασικό χαρακτηριστικό της εταιρικής μας κουλτούρας.

Στο πλαίσιο αυτό, χρησιμοποιούμε τόσο αναλυτικά προγράμματα όσο και απλούς καθημερινούς τρόπους για να ευχαριστήσουμε και να επιβραβεύσουμε τους εργαζομένους μας.

Απονέμουμε λοιπόν:
• Τα βραβεία «Star Awards» που αποτελούνται από πιστοποιητικά αναγνώρισης και εκτίμησης -με αναφορά στο πρόσωπο και το λόγο της διάκρισης- και από μία επιλογή δώρων.
• Τα βραβεία «Eagle Awards», χρηματικά βραβεία των 1.000 ευρώ που απονέμονται σε ομάδες ή άτομα.

Παράλληλα, η 1-Source επιβραβεύει και ευχαριστεί το προσωπικό της για τα επιτεύγματα της εταιρείας με (ενδεικτικά αναφέρουμε) γιορτινά γεύματα στην καφετέρια της εταιρείας, επίσημα δείπνα σε εστιατόρια κ.ά. Η επαγγελματική ανάπτυξη των εργαζομένων μας αποτελεί για εμάς προτεραιότητα.

Στο πλαίσιο αυτό, επενδύουμε στη δημιουργία εργασιακού κλίματος που ευνοεί τη συνεχή μάθηση, με την υλοποίηση εξειδικευμένων προγραμμάτων της εκπαιδευτικής και αναπτυξιακής μας  πολιτικής:
• Προγράμματα ένταξης (ατομικά ή ομαδικά)
• On the job teaming επίλυση προβλημάτων
• Job Rotation
• ACE Training
• EH&S (Environmental Health & Safety) Training
• Ito Foundations
• Πολιτική ανάπτυξης δεξιοτήτων
• Πολιτική αξιολόγησης απόδοσης
• Πολιτική επαγγελματικής ανάπτυξης.

Οι εργαζόμενοί μας που εξελίσσουν τις δεξιότητες και ικανότητές τους έχουν ευκαιρίες ανόδου στην εταιρεία. Είναι ρητή πολιτική μας η στελέχωση όλων των θέσεων της εταιρείας με απόλυτα αξιοκρατικές διαδικασίες επιλέγοντας από τους πλέον κατάλληλους υποψήφιους.

Στην 1-Source ενδιαφερόμαστε και φροντίζουμε για την κοινωνία, για το περιβάλλον, για τους ανθρώπους μας. Δείχνουμε δε ιδιαίτερη φροντίδα για τις ανάγκες των συνεργατών και των πελατών μας. Δεν είναι τυχαίο ότι το 2011 απενεμήθη στην 1-Source για τις υπηρεσίες της το βραβείο «Supplier Excellence Trophy» από το μεγαλύτερο πελάτη της, το Norwegian Engine Center (NEC)  της Pratt & Whittney. Η φροντίδα ανάγεται σε ηθική αξία, καθοδηγεί την καθημερινή μας εργασία και κάνει την 1-Source «one of the Βest Workplaces»!