Στην Edenred, οι υπηρεσίες που προσφέρουμε περιλαμβάνουν προϊόντα που διευκολύνουν τη ζωή του εργαζόμενου, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνουν την αποδοτικότητα των εταιρειών. Αυτή η ανθρωποκεντρική φιλοσοφία ξεκινάει από εμάς τους ίδιους, από τους δικούς μας ανθρώπους, το πολυτιμότερο κεφάλαιο της εταιρείας μας!

Για κάθε νεοεισερχόμενο υπάλληλο ακολουθείται λεπτομερέστατο πλαίσιο ένταξης, το οποίο περιλαμβάνει προσωπική σύσταση και γνωριμία με όλους τους εργαζόμενους της Εταιρείας, Roll out – Induction Program, ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα, όπου ο κάθε νέος υπάλληλος περνάει από κάθε core process της Εταιρείας και τέλος την αναλυτική εκπαίδευση της θέσης.

Μεγάλη σημασία, επίσης, δίνουμε στην έμπνευση και εμψύχωση των εργαζομένων έτσι ώστε να αισθάνονται ότι η εργασία τους έχει πραγματικό νόημα.
Για παράδειγμα, στις ετήσιες εκδηλώσεις της εταιρείας, όπου συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι, παρουσιάζονται οι δραστηριότητες της Edenred στην ελληνική αγορά (οικονομικά μεγέθη – επιχειρηματικά – κοινωνικά κ.λπ.), αλλά και οι επόμενες προγραμματιζόμενες ενέργειες, συζητάμε επί των Εταιρικών Αξιών, της Αποστολής και του Οράματος και ζητάμε τη συμμετοχή όλων των εργαζομένων στα τεκταινόμενα της Εταιρείας και στη συζήτηση επί των θεμάτων που την αφορούν. Στην Edenred, εξάλλου, υπάρχει άμεση, ανοιχτή και αμφίδρομη επικοινωνία μεταξύ των Στελεχών της Διοίκησης και των εργαζομένων.

Η κουλτούρα της ανοιχτής επικοινωνίας που χαρακτηριστικά εκφράζεται από την «Open Door Policy», ενθαρρύνει κάθε εργαζόμενο να προάγει τις ιδέες και απόψεις του για την καλύτερη διευθέτηση εργασιακών του θεμάτων, κάποιες από τις οποίες μάλιστα θα επιβραβευθούν.

Στην Edenred θεωρούμε την επιτυχία αποτέλεσμα της Ομαδικότητας και για αυτό φροντίζουμε να λέμε ευχαριστώ σε όλη την ομάδα! Πιστεύουμε πολύ στους ανθρώπους μας, για αυτό και επενδύουμε σε αυτούς μέσω της συνεχούς ανάπτυξης και εκπαίδευσης αλλά και της φροντίδας τους με προγράμματα υγείας και άλλες παροχές.

Στην Edenred, είμαστε περήφανοι για το αίσθημα συντροφικότητας ανάμεσα στους εργαζόμενους της εταιρείας και για αυτό θεωρούμε πολύ σημαντικό να ενθαρρύνουμε ένα γενικότερο φιλικό κλίμα στο εργασιακό περιβάλλον, κάτι που είναι εμφανές και στις εορταστικές εκδηλώσεις, τις εκδρομές και την ανταλλαγή δώρων μεταξύ μας κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Η συμμέτοχη της Εταιρείας μας αλλά και η διάκριση μας στο Great Place to Work 2012, μας κάνει όλους να αισθανόμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι. Το να δίνει κάποιος ιδιαίτερη σημασία στο περιβάλλον εργασίας ώστε αυτός ο χώρος να είναι χώρος θετικής ενέργειας είναι πολύ σημαντικό, ειδικά στη σημερινή συγκυρία.

Το ανθρώπινο δυναμικό που βρίσκει ικανοποίηση σε αυτό που κάνει, αποτελεί πολύτιμη δύναμη για την Εταιρεία ενώ ταυτόχρονα όταν αισθάνεται ότι αναγνωρίζονται οι προσπάθειες και η προσφορά του, συμμετέχει υπεύθυνα στο μέλλον της εταιρείας, αναπτύσσει τις ικανότητές του και πάνω από όλα του επιτρέπεται να κάνει λάθη! Είναι σημαντικό να επιβραβεύουμε τους ανθρώπους μας για την επιτυχία τους και να προσπαθούμε να διατηρούμε πάντα το αίσθημα της κοινής ιδιοκτησίας και συμμετοχής στο αποτέλεσμα.

Στην Edenred προσπαθούμε, πάντα, να είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι όλοι καταλαβαίνουν και αποδέχονται τους κανόνες και ότι το εργασιακό περιβάλλον επιτρέπει την ανοιχτή επικοινωνία χωρίς να αφήνουμε κοινωνικοοικονομικές διαφορές να λειτουργούν ως εμπόδιο.

Όταν λοιπόν κοιτάζω πίσω και βλέπω όλα αυτά που πετύχαμε, ενώ, ταυτόχρονα, βλέπω στα πρόσωπα των συνεργατών μου τον ενθουσιασμό για το μέλλον, πιστεύω ότι αυτό που μας κάνει όλους τόσο επιτυχημένους είναι το ότι ο καθένας από εμάς «Εμπιστεύεται τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζεται , είναι περήφανος για αυτό που κάνει, ενώ χαίρεται να είναι κάθε μέρα μαζί με τους συναδέλφους του».