Δεσμευόμαστε να γινόμαστε συνέχεια καλύτεροι και να παραμένουμε ψηλά, διαμορφώνοντας ένα δίκαιο, δημιουργικό και ασφαλές εργασιακό περιβάλλον για τους ανθρώπους μας!

Στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία, εδώ και 47 χρόνια, οι άνθρωποί μας είναι η δύναμή μας. Η υπεύθυνη και επιτυχημένη επιχειρηματική μας πορεία και η εμπιστοσύνη που έχουμε κατακτήσει στην αγορά όλα αυτά τα χρόνια που δραστηριοποιούμαστε στην Ελλάδα είναι αποτέλεσμα της καθημερινής προσπάθειας, της δημιουργικότητας και της αφοσίωσης κάθε εργαζόμενού μας.

Η εταιρεία μας, μετά την περσινή κατάκτηση της 1ης  θέσης, βραβεύεται και φέτος ως το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα για το 2012. Η βράβευσή μας για δεύτερη συνεχή χρονιά, μας κάνει πραγματικά περήφανους και αποδεικνύει στην πράξη ότι η Αθηναϊκή Ζυθοποιία ξεχωρίζει για την ιστορία της, τη συνέπεια, την αξιοπιστία και την υπευθυνότητά της. Ιδιαίτερα τη φετινή δύσκολη χρονιά, όπου το οικονομικό περιβάλλον δημιουργεί συνεχείς προκλήσεις στις επιχειρήσεις και οι εργασιακές σχέσεις δοκιμάζονται, η διασφάλιση ενός εργασιακού περιβάλλοντος που σέβεται και αναπτύσσει τον εργαζόμενο αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία και σημασία. Σε μια εποχή που η ανασφάλεια στο εργασιακό περιβάλλον κλονίζει την εμπιστοσύνη των εργαζομένων, εμείς μένουμε σταθεροί στις αξίες και την πολιτική μας. Και γι’ αυτό βραβευόμαστε σταθερά από τους ίδιους τους ανθρώπους μας.

Το 2011 ενισχύσαμε την Ανάπτυξη & Εκπαίδευση των ανθρώπων μας, δημιουργώντας και υλοποιώντας προγράμματα βασισμένα στις προσωπικές ανάγκες τόσο του κάθε εργαζόμενου όσο και του οργανισμού. Κάποια από αυτά τα προγράμματα είναι η νέα «Ακαδημία E-Learning», ενώ μεγάλα εκπαιδευτικά προγράμματα που απευθύνονταν στο σύνολο του οργανισμού ήταν η «Διαχείριση Αλλαγής», το «Coaching», η «Ατομική Βελτίωση & Ανάπτυξη» κ.ά. Μέσα από δομημένες διαδικασίες ανασκόπησης των δυνατοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού μας, σε όλα τα επίπεδα, δημιουργήσαμε για ακόμα μία χρονιά στοχευμένα προσωπικά πλάνα ανάπτυξης και βελτίωσης δεξιοτήτων, αναγνωρίζοντας και επιβραβεύοντας έτσι την προσωπική προσπάθεια.

Στον άξονα της Αναγνώρισης συνεχίσαμε τα 2 μεγάλα προγράμματα με την ενεργό συμμετοχή των εργαζομένων μας: το Πρόγραμμα «Καινοτομίας», όπου διακρίθηκαν πρωτότυπες και νέες ιδέες για τη βελτίωση των λειτουργιών και των διαδικασιών μας και το Πρόγραμμα «Συμπεριφοράς», όπου βραβεύσαμε τους ανθρώπους μας, οι οποίοι σύμφωνα με τις προτάσεις των συναδέλφων τους ξεχώρισαν για το πάθος τους και τις αξίες τους.

Ακόμη, επανεξετάζουμε και βελτιστοποιούμε το πακέτο των παροχών μας. Στο πλαίσιο της προσπάθειας συνεχούς προσαρμογής των παροχών στις ανάγκες των ανθρώπων μας, εστιάσαμε στο Ιατροφαρμακευτικό μας πρόγραμμα, προχωρώντας στην εισαγωγή νέων καλύψεων και ανανέωσης των υπαρχόντων ώστε να λαμβάνουν όλοι οι εργαζόμενοι τη μέγιστη δυνατή αξία. Τέλος, ένας ιδιαίτερα σημαντικός παράγοντας των εργασιακών μας σχέσεων είναι η άμεση συνεργασία με τα Σωματεία, μέσα από το σεβασμό των διακριτών ρόλων. Η συνεργασία αυτή έχει κτίσει αμοιβαία εμπιστοσύνη κι έτσι όλες μας οι αποφάσεις πραγματοποιήθηκαν μέσα από διάλογο και εργασιακή ειρήνη.

Στόχος μας είναι οι άνθρωποί μας να βρίσκουν καθημερινά κίνητρο, νόημα και ηθική ικανοποίηση στη δουλειά τους.

Δεσμευόμαστε να γινόμαστε συνέχεια καλύτεροι και να παραμένουμε ψηλά,  διαμορφώνοντας ένα δίκαιο, δημιουργικό και ασφαλές εργασιακό περιβάλλον για τους ανθρώπους μας!