Οι εργαζόμενοί μας είναι η δύναμή μας, είναι οι άνθρωποί μας, αφού είμαστε όλοι μέλη μιας μεγάλης οικογένειας με κοινές αξίες και στόχους. Η συμμετοχή της ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΜΑΣΟΥΤΗΣ Α.Ε. στο Best Workplaces 2012 και η κατάκτηση της 4ης θέσης μας γεμίζει υπερηφάνεια και ικανοποίηση.

Η βράβευση αυτή αποκτά ξεχωριστή σημασία και βαρύτητα αν αναλογιστούμε ότι πρόκειται για μια αμιγώς ελληνική οικογενειακή επιχείρηση που απασχολεί 5.750 εργαζόμενους και διαθέτει 235 καταστήματα. Η διάκριση αυτή της εταιρείας μας έρχεται σε μια πολύ δύσκολη εποχή, με συνεχείς ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις. Παρόλα αυτά, η εμπιστοσύνη και η αφοσίωση των εργαζομένων μας, μάς δίνει ώθηση για μεγαλύτερα βήματα ανάπτυξης και επιτυχίας.

Η προσωπικότητα και το ήθος του ιδρυτή της εταιρείας Διαμαντή Μασούτη καθώς και η επαγγελματική του πορεία, δίνει όραμα και εμπνέει τους εργαζόμενους για ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια, συλλογική δουλειά και επαγγελματισμό, στοιχεία μέσα από τα οποία προέρχεται η ομαδική και ατομική επιτυχία.
Ανάπτυξη-Ευκαιρίες Εξέλιξης: Η εταιρεία, κατά το άνοιγμα ενός νέου καταστήματος, διενεργεί δομημένες συνεντεύξεις έτσι ώστε να πετύχει την πρόσληψη των ιδανικότερων εργαζόμενων για την κάθε θέση.

Στη συνέχεια, τους καλωσορίζει με μια εκπαιδευτική ημερίδα γνωριμίας όπου οι νεοεισερχόμενοι ενημερώνονται για την εταιρεία και τη φιλοσοφία της. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται σε εργαζόμενους της εταιρείας οι οποίοι ξεκίνησαν από χαμηλής ιεραρχίας θέσεις (εργάτες αποθήκης, πωλητές/τριες κ.λπ.) και έφτασαν σε ανώτερες θέσεις στην επιχείρηση όπως υποδιευθυντές, διευθυντές, περιφερειακοί διευθυντές, διευθυντές πωλήσεων. Αυτό αποτελεί δείγμα ότι η εταιρεία εμπιστεύεται τα δικά της άτομα, τα βοηθάει να εξελιχθούν και να αναβαθμιστούν, δίνοντας έτσι και στους υπόλοιπους ένα όραμα εξέλιξης.

Επικοινωνία: Η εταιρεία κρατά ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με τους εργαζομένους της μέσω των ανώτατων στελεχών της διοίκησης, αλλά και απευθείας με τη διοίκηση (ανοιχτή πόρτα), καθώς επίσης συμπαραστέκεται με πολλούς τρόπους σε κάποιους εργαζόμενους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Οι εργαζόμενοι μπορούν να εκφράσουν ελεύθερα τη γνώμη τους μέσα από τις έρευνες απόψεων εργαζομένων που διενεργούμε, έτσι ώστε να μπορούμε να βελτιώνουμε συνεχώς το εργασιακό κλίμα και περιβάλλον.

Αναγνώριση-Επιβράβευση: Η αναγνώριση και η επιβράβευση γίνεται με bonus στα στελέχη των καλύτερων καταστημάτων και ειδικά bonus για την προώθηση προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας, όπως επίσης και για τους πωλητές αλλαντικών τυροκομικών, μαναβικής, κρεοπωλείου που διακρίθηκαν. Οι εργαζόμενοι που κλείνουν 15 έτη συνεχούς υπηρεσίας, τιμώνται για την προσφορά τους με ενθύμιο ένα ρολόι χειρός.

Εκπαίδευση-Ομαδικότητα: Η εκπαίδευση αφορά όλα τα αντικείμενα με ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα πωλήσεων, επικοινωνίας, ομαδικότητας, υποκίνησης, υγιεινής και ασφάλειας. Οι εργαζόμενοι μπορούν να αναπτύξουν και τα ταλέντα τους μέσα από τις ομάδες ποδοσφαίρου και μπάσκετ ΜΑΣΟΥΤΗ που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα που οργανώνει ο αθλητικός σύνδεσμος εργαζομένων Θεσ/νίκης.

Φροντίδα-Παροχές: Έκπτωση σε όλους τους εργαζόμενους στις αγορές τους από τα καταστήματα Μασούτη, άτοκα δάνεια σε ειδικές περιπτώσεις ανάγκης των εργαζόμενων. Τράπεζα αίματος που καλύπτει τις ανάγκες των αιμοδοτών εργαζομένων και των οικογενειών τους. Οι εργαζόμενοί μας είναι η δύναμή μας, είναι οι άνθρωποί μας, αφού είμαστε όλοι μέλη μιας μεγάλης οικογένειας με κοινές αξίες και στόχους.

Η συνέπεια των πληρωμών, η φήμη και η αξιοπιστία της εταιρείας, η προοπτική εξέλιξης, η κατανόηση των προσωπικών αναγκών, είναι προτερήματα που οι ίδιοι οι εργαζόμενοι αναγνωρίζουν στην εταιρεία. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την εταιρική κουλτούρα και το πολύ καλό κλίμα το οποίο προσπαθούμε συνεχώς να βελτιώνουμε, οδήγησαν στη διάκρισή μας ως 4ο καλύτερο περιβάλλον εργασίας στην Ελλάδα για το 2012.

Η επιτυχημένη διάκρισή μας, αποτέλεσμα μιας ακόμη ομαδικής προσπάθειας, μας δυναμώνει και αποτελεί κίνητρο να συνεχίσουμε σταθερά αλλά και ανοδικά. Εκ μέρους της Διοίκησης, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους τους ανθρώπους μας που αποτελούν κομμάτι αυτής της διάκρισης.