Η εταιρεία Παπαστράτος, θυγατρική της Philip Morris International (PMI), είναι η μεγαλύτερη εταιρεία προϊόντων καπνού στην Ελλάδα με έδρα τον Ασπρόπυργο. Εδώ και 80 χρόνια, η εταιρεία Παπαστράτος έχει συνδέσει το όνομά της με την επιχειρηματική και οικονομική ιστορία της Ελλάδας. Το 2009 μάλιστα εγκαινίασε ένα σύγχρονο εργοστάσιο και χώρους γραφείων επενδύοντας πλέον των 100 εκατ. ευρώ.

Έχοντας πεποίθηση ότι η αριστεία πρέπει να αναγνωρίζεται και να επιβραβεύεται, η εταιρεία έχει εφαρμόσει προγράμματα αξιολόγησης και αναγνώρισης σχεδιασμένα να ανταμείβουν τους ανθρώπους που συνέβαλαν στην επιτυχία της ομάδας τους, και κατ’επέκταση της εταιρείας: -με το βραβείο ABCD («Πάνω και πέρα από το καθήκον»), αναγνωρίζει την επιμονή, την ενέργεια, τον ενθουσιασμό και την πρωτοβουλία για να ολοκληρωθεί ένα έργο ή μια δραστηριότητα, -το βραβείο Αριστείας δίνεται σε άτομα που έχουν επιδείξει καινοτομία, έχουν συμβάλει στην εξοικονόμηση πόρων, δείχνουν προσωπική δέσμευση και επιδεικνύουν εξαιρετική διοικητική αποτελεσματικότητα, -το βραβείο Προέδρου επιβραβεύει άτομα ή ομάδες που έχουν επιτύχει εξαιρετικά επιτεύγματα και έχουν συμβάλει στις στρατηγικές προτεραιότητες της PMI.

Η εσωτερική επικοινωνία είναι σοβαρή υπόθεση για εμάς και για τον λόγο αυτό οι προϊστάμενοι αξιολογούνται από τους άμεσους συνεργάτες τους, ενώ οι εργαζόμενοι έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν τις απόψεις τους μέσα από την έρευνα ικανοποίησης προσωπικού.

Η εταιρεία προσφέρει και σημαντικές παροχές στους εργαζόμενούς της, όπως, επιπλέον ιδιωτική ασφάλιση, κάλυψη εξόδων καθημερινής σίτιση, δωρεάν κατασκηνώσεις για τα παιδιά των εργαζομένων, ετήσια κάλυψη των εξόδων φύλαξης παιδιών, τράπεζα αίματος, έξτρα συνταξιοδοτικό πρόγραμμα κ.ά. Επιπλέον, σε περιπτώσεις ανάγκης η εταιρεία δείχνει το ανθρώπινό της πρόσωπο, βοηθώντας ουσιαστικά τον εργαζόμενο. Επίσης, τα τελευταία τρία χρόνια η εταιρεία έχει αναπτύξει σημαντικό κοινωνικό έργο υποστηρίζοντας οικονομικά το Ανθρωπιστικό Κέντρο Ασπροπύργου της ΜΚΟ Άρτος Δράση. Επίσης, είναι χορηγός σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα που διοργανώνει η Επιστημονική Ένωση Εκπαίδευσης Ενηλίκων για 200 πολίτες της τρίτης ηλικίας στην περιοχή του Θριάσιου Πεδίου.

Τέλος, η εταιρεία χρηματοδοτεί το έργο της αποξήλωσης παράνομων διαφημιστικών πινακίδων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Αττικής και στοχεύει στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και του εξωραϊσμού του αττικού τοπίου.

Η αναγνώριση, με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας «Best Workplaces 2012», ότι η Παπαστράτος, παρέχει ένα εξαιρετικό χώρο εργασίας, συνιστά μια ιδιαίτερα τιμητική διάκριση για την εταιρεία μας διότι οφείλεται κατά κύριο λόγο στη γνώμη των εργαζομένων της, δηλαδή των δικών μας ανθρώπων, που βιώνουν και γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα την εταιρεία μας. Η δέσμευσή μας για την ανάπτυξη και τη διατήρηση ενός πολύ καλού εργασιακού περιβάλλοντος στηρίζεται στην πεποίθησή μας ότι οι εταιρείες που αντέχουν στη δοκιμασία του χρόνου είναι εκείνες που επενδύουν τόσο στην ενίσχυση των προϊόντων τους  όσο και στην ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού τους.

Στις σύγχρονες διοικητικές και παραγωγικές εγκαταστάσεις που διαθέτει η εταιρεία μας στον Ασπρόπυργο Αττικής, θέσαμε ως προτεραιότητα και δημιουργήσαμε εργασιακούς χώρους άνετους και φιλικούς που παρέχουν σε κάθε συνάδελφο τα μέσα για να εκτελεί την εργασία του ευχάριστα και με ασφάλεια. Και φυσικά αυτή η προσπάθεια είναι διαρκής διότι θέλουμε να ανταποκρινόμαστε συνεχώς στις προσδοκίες και στις ανάγκες των εργαζομένων μας. Δεν επιθυμούμε οι εγκαταστάσεις μας να είναι μόνο ένας ευχάριστος εργασιακός χώρος αλλά να είναι και ένας χώρος ενεργητικής μάθησης (active learning) και επαγγελματικής καθοδήγησης (coaching)  που εκθέτει τους εργαζόμενους μας σε νέες και πολύπλευρες εμπειρίες. Ουσιαστικά, έχουμε δημιουργήσει ένα χώρο ανάπτυξης νέων ταλέντων και επαγγελματικής ολοκλήρωσης για τον καθένα.

Η εταιρεία μας έχει το προνόμιο να διαθέτει ανθρώπους με ταλέντο, ικανότητες και ακεραιότητα, έτοιμους να ανταποκριθούν στις προκλήσεις της αγοράς τόσο σε καλούς όσο και στους σημερινούς δύσκολους καιρούς. Λέμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους εργαζόμενούς μας, όχι επειδή η Παπαστράτος αναδείχτηκε ανάμεσα στις κορυφαίες εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον αλλά επειδή η δική τους συλλογική παρουσία δημιούργησε και δημιουργεί ένα καταπληκτικό εργασιακό περιβάλλον. Σε εκείνους, λοιπόν, ανήκει αποκλειστικά αυτό το βραβείο.