Η Κωτσόβολος για περισσότερα από 60 χρόνια στέκεται δίπλα στον έλληνα καταναλωτή, χτίζει σχέσεις ζωής μαζί του και στηρίζει τις επιλογές του, βοηθώντας τον να κάνει τη ζωή του καλύτερη. Αυτή είναι διαχρονικά η κουλτούρα και το πιστεύω της εταιρείας μας και είναι κάτι που πηγάζει πρώτα από το εσωτερικό της.

Μέσα στην επιχείρησή μας ισχύει η ίδια νοοτροπία και το ίδιο κοινό όραμα. Ξέρουμε ότι οι άνθρωποί μας είναι πολύ σημαντικοί και γι’ αυτό φροντίζουμε σε κάθε ευκαιρία να το αναγνωρίζουμε και να τους το υπενθυμίζουμε.

Πρόσφατα πραγματοποιήσαμε μια εκδήλωση αναγνώρισης των συναδέλφων μας που εργάζονται στην Κωτσόβολος για περισσότερα από 20 χρόνια. Αυτό που διέκρινα στα πρόσωπα όλων εκείνων που τιμήθηκαν είναι η ίδια διάθεση για προσφορά και η χαρά του να είναι κομμάτι της εταιρείας. Ακόμα πιο ενθαρρυντικό είναι το ότι αυτή η διάθεση φαίνεται να παραμένει αναλλοίωτη όσα χρόνια και αν περάσουν και αυτό σημαίνει ότι είμαστε στο σωστό δρόμο.

Είναι ιδιαίτερα τιμητικό το ότι οι εργαζόμενοί μας αισθάνονται υπερήφανοι που είναι μέλη της μεγάλης μας οικογένειας και νιώθουν το εργασιακό τους περιβάλλον ευχάριστο και οικείο. Η αναγνώρισή μας ως ένα από τα Best Workplaces για το 2012 είναι ένα επιπλέον κίνητρο για να βελτιωνόμαστε κάθε χρόνο επιδιώκοντας να είμαστε συνεχώς παρόντες σε αυτό τον τόσο σημαντικό θεσμό.

Πάντα πίστευα ότι τη μεγάλη εταιρεία την κάνουν πραγματικά μεγάλη οι άνθρωποί της. Εκείνοι που της δίνουν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που ο κόσμος έχει αγαπήσει και που την κάνουν σπουδαία και διαχρονική. Αυτό ενισχύεται αν οι εργαζόμενοι λαμβάνουν τα σωστά εφόδια και μια βήμα προς βήμα υποστήριξη από την εταιρεία.

Στην Κωτσόβολος επενδύουμε διαρκώς στην εκπαίδευση και την ανάπτυξη νέων τεχνικών και προγραμμάτων βελτίωσης του ανθρώπινου δυναμικού ενώ ταυτόχρονα φροντίζουμε να δίνουμε καινούρια κίνητρα και στόχους. Έχουμε, επίσης, δημιουργήσει μια σειρά εσωτερικών καναλιών επικοινωνίας, όπως το interactive εσωτερικό μας portal και μια τριμηνιαία έκδοση αφιερωμένη στο προσωπικό μας ενώ συχνά διοργανώνουμε διαγωνισμούς και δραστηριότητες ειδικά για τους εργαζόμενούς μας.

Οι εργαζόμενοί μας είναι για εμάς το επίκεντρο, η καρδιά της επιχείρησης και αν η Κωτσόβολος είναι σήμερα η κορυφαία εταιρεία του κλάδου της αυτό το οφείλει στους εξαιρετικούς αυτούς χαρακτήρες και ανθρώπους. Άλλωστε εκείνοι είναι που έχουν πραγματικά σχέση ζωής με την εταιρεία προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στους πελάτες μας εδώ και πολλά χρόνια.

Είναι πολύ σημαντικό για όλους όσοι έρχονται σε επαφή με την Κωτσόβολος να αισθάνονται πως έχουν να κάνουν με μια συγκροτημένη, αποτελεσματική και επαγγελματική ομάδα και αυτό είναι ακριβώς το μήνυμα που στέλνουμε. Από τα αποτελέσματα της έρευνας του Great Place to Work® Institute Hellas, προέκυψε ότι όλοι οι εργαζόμενοι αισθάνονται ξεχωριστοί και σημαντικοί για τη λειτουργία της Κωτσόβολος αλλά ταυτόχρονα ισότιμα μέλη μια πραγματικής οικογένειας.

Στη δύσκολη εποχή που διανύουμε, τόσο οικονομικά όσο και κοινωνικά, είναι ελπιδοφόρο να διαπιστώνεις ότι η εταιρεία σου είναι ένα από τα καλύτερα περιβάλλοντα για να δουλεύει κανείς. Είναι ακόμη μια απόδειξη του τι μπορείς να πετύχεις όταν πιστεύεις σε αυτό που κάνεις και δίνεις καθημερινές μάχες για να το διατηρείς κόντρα σε κάθε δυσοίωνη προοπτική.

Είμαι αισιόδοξος πως θα συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε και να γινόμαστε ολοένα και καλύτεροι ώστε να έχουμε ανάλογες διακρίσεις και στα χρόνια που θα ακολουθήσουν. Οφείλω, εκ μέρους της διοίκησης της εταιρείας, ένα μεγάλο μπράβο και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εργαζόμενους της Κωτσόβολος για αυτή την τιμή.