Μπορεί η JTI να ιδρύθηκε μόλις το 1999 με την εξαγορά της R.J. Reynolds, ωστόσο η κληρονομιά μας είναι πλούσια και πηγαίνει πολύ πιο πίσω. Πυρήνας της ταυτότητάς μας είναι οι αξίες μας: η Επιχειρηματικότητα, να είμαστε Ανοιχτοί και να αξιοποιούμε τις Προκλήσεις.

Ακρογωνιαίος λίθος, οι άνθρωποί μας. Στόχος, η διατήρηση ενός εργασιακού περιβάλλοντος που συνδυάζει την αδιάλλακτη ακεραιότητα με την επαγγελματική αριστεία. Τα τελευταία 2 χρόνια – περισσότερο από ποτέ άλλοτε – η εμψύχωση των εργαζομένων μας είναι κύριος παράγοντας ανάπτυξης και επιτυχίας της εταιρείας μας.

Για να το επιτύχουμε εστιάζουμε σε δύο βασικούς τομείς: την άμεση εμπλοκή των εργαζομένων στα θέματα της επιχείρησης και τη συνεχή επικοινωνία. Η στρατηγική, οι αποφάσεις και οι ευκαιρίες δημιουργούνται και διαχειρίζονται από τους ανθρώπους. Από αυτούς εξαρτώνται και η επιτυχία και το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για την επιχείρηση.

Δίνοντας βάση σε όλα αυτά, εστιάζουμε στο σχεδιασμό και την υλοποίηση ανθρωποκεντρικών στρατηγικών και δράσεων:
• Προσφέροντας ευκαιρίες σε όσους αναζητούν προκλήσεις και επιθυμούν να αναλάβουν σημαντικούς ρόλους και υπευθυνότητες: α. σταδιοδρομία που βασίζεται στα προσόντα και δίνει έμφαση στην επαγγελματική αλλά και την προσωπική ανάπτυξη, β. ετήσια αξιολόγηση της απόδοσης και εξαμηνιαία ανασκόπηση,
γ. ευρύ φάσμα εργαλείων για τη βελτίωση των δεξιοτήτων και της τεχνογνωσίας, δ. ανάπτυξη του Προϊστάμενου ως «Manager Developer» και ε. ευκαιρίες για διεθνή καριέρα ανάλογα με τη θέση, τα επιτεύγματα, τις δυνατότητες και τις φιλοδοξίες του ατόμου.

• Η καινοτομία στον τρόπο προσέγγισης της εκπαίδευσης: Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Ακαδημία Πωλήσεων JTI μέσω της οποίας εκπαιδεύουμε τα στελέχη του τμήματος πωλήσεων και του trade marketing στοχευμένα, βάσει αρμοδιοτήτων, θέσης και ομάδας και ακολουθώντας σύγχρονες μεθόδους και τεχνικές προσομοίωσης. Η Ακαδημία Πωλήσεων λειτουργεί και ως πλατφόρμα αλλαγής εξυπηρετώντας τη συνεχή ροή πληροφοριών, κάτι τόσο σημαντικό σε ένα ταχυκινούμενο και συνεχώς εναλλασσόμενο περιβάλλον όπως αυτό στο οποίο δραστηριοποιούμαστε.

Πέραν της εκπαίδευσης δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στη φροντίδα των εργαζομένων μας υλοποιώντας εξατομικευμένες προσεγγίσεις, όπως για παράδειγμα την προσφορά στυλό ειδικά κατασκευασμένα για τους αριστερόχειρες, καθώς και μικρά αντιπροσωπευτικά δώρα υπογραμμίζοντας και υπενθυμίζοντας σε κάθε εργαζόμενο τα ήθη και έθιμα της χώρας μας. Η προσπάθειά μας είναι να μην επαναλαμβανόμαστε αλλά να δημιουργούμε ευχάριστες εκπλήξεις σημειολογικής αξίας με κάθε ευκαιρία.

Στο πλαίσιο της ομαδικότητας και της συνεργασίας έχουμε ποικίλες δράσεις να απαριθμήσουμε. Τρεις εν ενεργεία αθλητικές ομάδες – ποδοσφαίρου ανδρών, μπάσκετ ανδρών και bowling γυναικών – καθώς και εταιρικές εκδηλώσεις όπου δίνεται η ευκαιρία σε όλους να συμμετέχουν, π.χ. ετήσια εταιρική συνάντηση του προσωπικού, Χριστουγεννιάτικο πάρτυ. Μια σημαντική πτυχή που ενώνει τους ανθρώπους μας προς τον κοινό σκοπό είναι ο εθελοντισμός. Με τη διαρκή υποστήριξη της διοίκησης της εταιρείας μας, ο εθελοντισμός αποκτά νόημα και εκφράζεται με πολλούς τρόπους.

Αντιπροσωπευτικά παραδείγματα αποτελούν:
• Ο Σύλλογος Αιμοδοσίας των Εργαζομένων μας, ο οποίος διατηρείται εδώ και πάνω από δέκα χρόνια.
• Ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες ευαίσθητων ομάδων της σημερινής κοινωνίας, ομάδες εθελοντών εργαζομένων επισκέπτονται ανά διαστήματα γηροκομείο της Αττικής προσφέροντας εορταστικά δώρα και συντροφιά στους παππούδες και τις γιαγιάδες, ενώ παράλληλα συγκεντρώνουμε τις εθελοντικές προσφορές των εργαζομένων σε ρουχισμό και τρόφιμα, τα οποία διαθέτουμε σε ιδρύματα και οργανώσεις που φροντίζουν άπορους συνανθρώπους μας.
• Πρωτοβουλίες για την προστασία του περιβάλλοντος, όπως η υιοθέτηση των υβριδικών αυτοκινήτων ως επίσημα εταιρικά οχήματα από το 2005, η συγκέντρωση χαρτιού, μπαταριών και λαμπτήρων προς ανακύκλωση, η χρήση ανακυκλωμένων υλικών όπου αυτή είναι εφικτή, αλλά και ο εθελοντικός καθαρισμός ακτών από εργαζομένους, της εταιρείας.

Η προσπάθειά μας είναι διαρκής, εξελίσσεται και διαπλάθεται συνεχώς συντελώντας στην ανάπτυξη της εταιρείας. Στόχος μας να είμαστε η πιο επιτυχημένη και αξιοσέβαστη εταιρεία καπνού στον κόσμο. Η αναγνώριση ως Best Workplace είναι μια ένδειξη ότι είμαστε στο σωστό δρόμο και αυτό μας γεμίζει ικανοποίηση και δύναμη να συνεχίσουμε.