Οι πολιτικές που εξασφαλίζουν διαφάνεια και δικαιοσύνη, οι διαδικασίες και πρακτικές διεθνούς επιπέδου, οι προδιαγραφές τελειότητας, η αναγνώριση κυρίως ομαδικών προσπαθειών, οι πραγματικά ανοιχτές πόρτες, οι παροχές, υπάρχουν αλλά αυτό που κάνει τη διαφορά είναι η ψυχή πίσω και μέσα σε όλα αυτά.

Στην πρωτόγνωρη για όλους μας, εργασιακά, οικονομικά, κοινωνικά και επιχειρηματικά, περίοδο που διανύουμε, η διάκριση οποιασδήποτε εταιρείας στην Ελλάδα, στις εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον, είναι σίγουρα, ικανοποίηση και επιτυχία. Άρα, ένα μπράβο σε όλες όσες διακρίθηκαν!

Στην General Mills Hellas, πιστεύουμε, ότι στην εργασία μας πρέπει να νιώθουμε πραγματικά «σαν στο σπίτι μας», δηλαδή να υπάρχει ο αυτονόητος (;) σεβασμός, ένα αξιοπρεπές περιβάλλον όπου να «χωράει» η δημιουργικότητα, η έμπνευση, η αποτελεσματικότητα, η συντροφικότητα, η περηφάνια για τη δουλειά μας, ακόμα και το λάθος, χωρίς περιττές πιέσεις και ανταγωνισμούς (πέρα δηλαδή από αυτά που η ίδια η αγορά και η ένταση της παραγωγής μας επιφέρουν).

Όλα αυτά βέβαια χωρίς καμία ανοχή σε θέματα ακεραιότητας, ελέγχου και διασφάλισης ποιότητας (δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά αφού είμαστε μια εταιρεία τροφίμων, που οι καταναλωτές εμπιστεύονται, όπως παγωτά Hagen-Dazs και ζύμες Pillsbury). Είναι θετικό λοιπόν, ότι νιώθουμε καλά μέσα στο χώρο μας, ότι έχουμε εμπιστοσύνη στις καλές, ειλικρινείς  προθέσεις. Από την άλλη, επειδή «τα εν οίκω μη εν δήμω» δυσκολευτήκαμε να γράψουμε αυτό το κείμενο, αφού συνήθως εδώ, ίσως κανείς περιμένει να δει μια απαρίθμηση παροχών, επιτυχιών, πιστοποιήσεων, διακρίσεων (που πιστέψτε μας είναι πολλές), ευχαριστιών κ.λπ.

Η αλήθεια είναι ότι, από κουλτούρα διαμορφωμένη με τον καιρό, δεν συνηθίζουμε να μιλάμε για τη δουλειά μας αλλά μέσα από τη δουλειά μας. Οι πολιτικές  που εξασφαλίζουν διαφάνεια και δικαιοσύνη, οι διαδικασίες και πρακτικές διεθνούς επιπέδου, οι προδιαγραφές τελειότητας, τα συστήματα ελέγχου, η αναγνώριση κυρίως ομαδικών προσπαθειών, οι πραγματικά ανοιχτές πόρτες, οι ευκαιρίες για γιορτή, οι παροχές, υπάρχουν αλλά αυτό που κάνει τη διαφορά είναι η ψυχή πίσω και μέσα σε όλα αυτά. Και αφήνουμε όσο μπορούμε έξω την προχειρότητα, την υπερβολική εμμονή στους τύπους, τα ιεραρχικά στεγανά, τη γραφειοκρατία, τη σοβαροφάνεια, που καταπιέζουν την πρωτοβουλία και δεν αφήνουν να διαφανεί η μοναδικότητα του καθενός.

Τον πήχη τον τοποθετούμε μόνοι μας ψηλά και όταν πετυχαίνουμε, απλά τον βάζουμε ψηλότερα. Χαιρόμαστε με τις επιτυχίες, μα περνάμε γρήγορα σε νέες προκλήσεις. Στα δώδεκα συμπληρωμένα χρόνια παρουσίας της εταιρείας στην Ελλάδα, για ένα πράγμα μπορούμε να υπερηφανευτούμε με σιγουριά, ότι την οποιαδήποτε επιτυχία μας, την χρωστάμε -εκτός από τα ξεχωριστά προϊόντα μας που πάλι εμείς δημιουργούμε- στους ξεχωριστούς ανθρώπους που εργάζονται εδώ, και που προσπαθούν να βελτιώνονται διαρκώς, μιας και η συνεχής βελτίωση και επιδίωξη δυναμικών αποτελεσμάτων, είναι μέσα στις βασικές μας αξίες.

Η αποστολή μας είναι «Φροντίδα για τις Ζωές» και μιλώντας για Ζωές αναφερόμαστε στις ζωές των καταναλωτών μας, των συνεργατών μας, των κοινωνιών στις οποίες ζούμε και εργαζόμαστε και φυσικά όλων εμάς που εργαζόμαστε εδώ.

Έχοντας λοιπόν την αποστολή αυτή βαθιά στην καρδιά και τη σκέψη μας, η διάκρισή μας στις Καλύτερες Εταιρείες, δυναμώνει απλά το αίσθημα ευθύνης απέναντι στους ανθρώπους μας που επέλεξαν να κάνουν την General Mills «δεύτερο σπίτι» τους.