Στις 27 Μαΐου, στην τελετή του Best Workplaces Europe 2008 που διοργάνωσε το Great Place to Work® Institute Europe, στο Εθνικό Ναυτικό Μουσείο του Λονδίνου, βραβεύτηκαν οι εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ευρώπη.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού δημοσιεύτηκαν σε ειδική έκδοση των Financial Times στις 28 Μαΐου. Από την Ελλάδα διακρίθηκαν τέσσερεις εταιρείες οι: Piscines Ideales, Microsoft Hellas, Procter & Gamble Hellas και Genesis Pharma.

Φέτος η διάκριση των 100 εταιρειών με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ευρώπη (100 Best Workplaces in Europe) αφορά δύο διαφορετικές κατηγορίες εταιρειών, οι οποίες διαφοροποιούνται στον αριθμό των εργαζομένων τους: οι 50 καλύτερες μεγάλες της Ευρώπης (με περισσότερους από 500 εργαζόμενους) και οι 50 καλύτερες μικρομεσαίες της Ευρώπης (με 50 έως 499 εργαζόμενους).

Η Microsoft διακρίθηκε σε 14 χώρες της Ευρώπης (μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα) και κατέκτησε φέτος την πρωτιά στην κατηγορία των επιχειρήσεων με περισσότερους από 500 εργαζόμενους, ενώ στην κατηγορία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων πρώτευσε η Φινλανδική Reaktor Innovations με έδρα το Ελσίνκι.

Στο διαγωνισμό του Best Workplaces Europe 2008, η Ελληνική εταιρεία Piscines Ideales επίσης, συγκαταλέχθηκε μεταξύ των 10 καλύτερων μικρομεσαίων εταιρειών της Ευρώπης με 50 έως 499 εργαζόμενους, ενώ κέρδισε και ένα από τα 5 τιμητικά. Ειδικά Ευρωπαϊκά Βραβεία , αυτό που αφορά το «Σεβασμό» προς τους εργαζόμενους. Ανάμεσα στις 50 εταιρείες της ίδιας κατηγορίας διακρίνουμε, επίσης, την Procter & Gamble Hellas και τη Genesis Pharma.

Αυτή τη χρονιά ο ανταγωνισμός για τη διάκριση ήταν μεγαλύτερος από κάθε άλλη χρονιά αφού περισσότερες από 1.250 εταιρείες συμμετείχαν στη διαδικασία επιλογής.

Οι εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ευρώπη χαρακτηρίζονται από ταχύτατη ανάπτυξη και παραγωγικότητα. Κατά μέσο όρο αύξησαν 26% τα έσοδά τους τη χρονιά που πέρασε και εμπλούτισαν το δυναμικό τους με 20.000 επιπλέον εργαζόμενους. Η αύξηση του αριθμού των εργαζομένων τους είναι σημαντικά μικρότερη της αύξησης των εσόδων τους (16% αύξηση των εργαζομένων συγκριτικά με 26% των εσόδων).

Οι 100 καλύτερες εταιρείες λαμβάνουν κατά μέσο όρο σχεδόν εννιά βιογραφικά για κάθε υπάρχοντα εργαζόμενο ετησίως. Τέλος εξοικονομούν σημαντικά κόστη στις προσλήψεις και την εκπαίδευση αφού οι αποχωρήσεις των υπαλλήλων τους δεν ξεπερνούν ετησίως το 8%.