Τα αποτελέσματα της έρευνας Best Workplaces™ 2021, της μεγαλύτερης έρευνας αξιολόγησης εργασιακού κλίματος στην Ελλάδα, ανακοινώθηκαν για ακόμα μια χρονιά από το Great Place to Work®, με τις επωνυμίες των κορυφαίων εταιρειών που διακρίνονται φέτος για το εργασιακό τους περιβάλλον. To HR Professional παρουσιάζει ποιες είναι οι επιχειρήσεις µε το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στη χώρα µας για το 2021 και τι αναφέρουν για τη διάκρισή τους αυτή.

Στην έρευνα Best Workplaces™ 2021, η οποία διεξήχθη για 19 η συνεχή χρονιά στη χώρα μας με την ακαδημαϊκή υποστήριξη του ALBA Graduate Business School, The American College of Greece, διακρίνονται οι 25 επιχειρήσεις, οι οποίες χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων τους:

  • 10 «μεγάλες» επιχειρήσεις που απασχολούν πάνω από 251 εργαζόμενους,
  • 10 «μεσαίες» επιχειρήσεις που απασχολούν από 50 έως 250 εργαζόμενους,
  • 5 «μικρές» επιχειρήσεις που απασχολούν από 20 έως 49 εργαζόμενους.

Η αξιολόγηση των εταιρειών ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2021. Συνολικά, δήλωσαν συμμετοχή 47 εταιρείες από διάφορους κλάδους της αγοράς, οι οποίες απασχολούν περισσότερους από 19.200 εργαζόμενους. Η μεγαλύτερη εταιρεία απασχολεί πάνω από 8.900 εργαζόμενους, ενώ η μικρότερη 21. Σημειώνεται ότι η έρευνα, η οποία διεξάγεται με ανώνυμα ερωτηματολόγια, στηρίζεται κατά κύριο λόγο στην άποψη που έχουν οι εργαζόμενοι για την εταιρεία τους.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ

Κατηγορία πάνω από 250 εργαζόμενοι
1 Pfizer Hellas
2 DHL Express (Ελλάς)
3 efood
4 Epsilon Net
5 SG Digital
6 Kaizen Gaming
7 Β. ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε.
8 Groupama Ασφαλιστική
9 Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.
10 ATOS Greece

Κατηγορία 50 – 250 εργαζόμενοι
1 Bausch Health Hellas
2 Dialectica
3 British American Tobacco Hellas
4 ManpowerGroup
5 Takeda Hellas
6 Novo Nordisk Ελλάς
7 AbbVie Φαρμακευτική
8 VITEX A.E.
9 Siemens Healthineers Greece
10 Siemens Greece

Κατηγορία 20 – 49 εργαζόμενοι
1 S.C. Johnson Hellas
2 Ipsen Greece
3 Convert Group
4 Pylones Hellas
5 Campeón Gaming Partners

 

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ
Η αξιολόγηση του εργασιακού περιβάλλοντος είναι η αποτύπωση της επιχειρησιακής κουλτούρας με την οπτική γωνία των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι βιώνουν την καθημερινότητα της επιχείρησης, γνωρίζουν και απολαμβάνουν τα θετικά της χαρακτηριστικά και είναι σε θέση να εντοπίσουν τις περιοχές που μπορεί να βελτιωθούν. Παράλληλα, είναι εκτιμητές της αποτελεσματικότητας των εταιρικών πρακτικών και μπορούν να διακρίνουν την ποιότητα των σχέσεων εμπιστοσύνης μέσα στον οργανισμό.
Η αξιολόγηση του εργασιακού περιβάλλοντος διενεργείται οποιαδήποτε στιγµή µέσα στη χρονιά, µε ένα µελετηµένο ερωτηµατολόγιο (Trust Index©). Εάν η εταιρεία επιθυμεί, μπορεί να εμπλουτίσει το ερωτηματολόγιο προσθέτοντας επιπλέον ερωτήσεις, καθώς και να ορίσει πέραν των βασικών δημογραφικών χαρακτηριστικών (φύλο, ηλικία, θέση στην εταιρεία, χρόνια απασχόλησης) και άλλα χαρακτηριστικά που την ενδιαφέρουν να διερευνήσει. Τα αποτελέσματα παραδίδονται στην εταιρεία μια εβδομάδα μετά την ολοκλήρωση της έρευνας (ηλεκτρονικά ερωτηματολόγια).
Κάθε εταιρεία έχει τη δυνατότητα να συγκρίνει τα αποτελέσματά της με άλλες ομάδες εταιρειών (που αποτελούνται από τουλάχιστον 5 εταιρείες), οι οποίες έχουν αξιολογηθεί με την ίδια διαδικασία.

Great Place to Work-Certified™
Η Πιστοποίηση είναι μια πρώτη αναγνώριση την οποία προσφέρει το Great Place to Work σε όσες εταιρείες αξιολόγησαν το εργασιακό τους περιβάλλον με τα εργαλεία και τη μεθοδολογία του και τα αποτελέσματα τις έκριναν άξιες να φέρουν τον τίτλο και το σήμα της Πιστοποιημένης εταιρείας. Από αυτούς τους οργανισμούς προέκυψε η λίστα Best Workplaces 2021, μετά από προσεκτική μελέτη και αξιολόγηση μιας συμπληρωματικής έκθεσης που αφορά στις πρακτικές και τις πολιτικές τους αναφορικά με τους ανθρώπους τους.
Η πιστοποίηση μπορεί να γίνει οποιαδήποτε στιγμή μέσα στη χρονιά και ισχύει για έναν ολόκληρο χρόνο από την ημερομηνία απόκτησής της, ενώ μόλις μία εταιρεία την αποκτήσει, δίνεται η δυνατότητα χρήσης του σήματος Great Place to Work-Certified™.

FACTS & FIGURES ΓΙΑ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΕΡΕΥΝΑ

  • Η έρευνα Best Workplaces διεξήχθη για 19η συνεχή χρονιά στη χώρα μας.
  • Όπως κάθε χρόνο, διακρίθηκαν 25 επιχειρήσεις, οι οποίες χωρίζονται σε 3 κατηγορίες ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων τους.
  • Η αξιολόγηση των εταιρειών ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2021.
  • Η έρευνα πραγματοποιήθηκε και φέτος με την ακαδημαϊκή υποστήριξη του ALBA Graduate Business School, The American College of Greece.
  • Συνολικά, φέτος δήλωσαν συμμετοχή 47 εταιρείες, οι οποίες απασχολούν περισσότερους από 19.200 εργαζόμενους.
  • Η μεγαλύτερη εταιρεία έχει πάνω από 8.900 εργαζόμενους, ενώ η μικρότερη 21.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ GREAT PLACE TO WORK®
Το Great Place to Work®, με εκπροσώπηση σε περισσότερες από 60 χώρες σε όλο τον κόσμο, ερευνά και αξιολογεί επιχειρήσεις, για πάνω από 30 χρόνια, με στόχο το «χτίσιμο μιας καλύτερης κοινωνίας, βοηθώντας τις εταιρείες να βελτιώσουν το εργασιακό τους περιβάλλον». Το Great Place to Work®, για να διαμορφώσει τη λίστα Best Workplaces™ με τις καλύτερες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, στην Ευρώπη καθώς και σε όλο τον κόσμο, χρησιμοποιεί το ερευνητικό εργαλείο/ερωτηματολόγιο Trust Index© για την αποτύπωση των απόψεων των εργαζομένων και τη διαδικασία Culture Audit© για την αξιολόγηση των εταιρικών πρακτικών.
Tο Great Place to Work® πέρα από την έρευνα Best Workplaces, παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε όσες εταιρείες επιθυμούν να δημιουργήσουν ένα εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον.

Το μοντέλο αξιολόγησης του Great Place to Work®
Το εργαλείο διαγνωστικής έρευνας Great Place To Work® Trust Index© έχει σχεδιαστεί με σκοπό να αποτιμήσει την άποψη των εργαζομένων σχετικά με την ποιότητα των εργασιακών σχέσεων, με τη διοίκηση, τη δουλειά τους και τους άλλους εργαζόμενους. Οι ερωτήσεις, προστατευμένες από copyright, βασίζονται σε εκτενείς συνεντεύξεις εργαζομένων που πραγματοποιούνται και επαληθεύονται συνεχώς τα τελευταία 40 χρόνια.
Η αξιολόγηση του εργασιακού περιβάλλοντος διενεργείται οποιαδήποτε στιγµή µέσα στη χρονιά, µε ένα µελετηµένο ερωτηµατολόγιο (Trust Index©) µε 60 βασικές κλειστές ερωτήσεις και 2 ανοικτές (ελεύθερου σχολιασμού), το οποίο διερευνά τις 5 διαστάσεις τις οποίες το Great Place to Work® θεωρεί σηµαντικές για κάθε εργασιακό περιβάλλον: Αξιοπιστία, Σεβασµός, Δικαιοσύνη, Υπερηφάνεια, Συντροφικότητα.
Σημειώνεται ότι το ερωτηµατολόγιο απευθύνεται στο σύνολο των εργαζοµένων µιας επιχείρησης, οι οποίοι καλούνται να απαντήσουν ανώνυµα και εµπιστευτικά και να το επιστρέψουν απευθείας στο Great Place to Work®.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ειρήνη Παγανοπούλου, HR Director Eλλάδος & Κύπρου, Pfizer Hellas: “Καινοτομούμε καθημερινά επενδύοντας στους ανθρώπους μας”
Σε μια πολύ δύσκολη χρονιά γεμάτη προκλήσεις, η Pfizer Hellas απέδειξε για μια ακόμα φορά τον ανθρωποκεντρικό της χαρακτήρα. Όχι μόνο γιατί συνεχίσαμε με πάθος να κάνουμε πράξη τον εταιρικό μας σκοπό «Καινοτομούμε για να αλλάξουμε τις ζωές των ασθενών», αλλά και γιατί εντείναμε την φροντίδα προς τους εργαζόμενούς μας. Έτσι, με εφαλτήριο την ταχύτητα για προσαρμογή σε μια νέα εργασιακή καθημερινότητα, κατανοήσαμε άμεσα τις ανάγκες των συναδέλφων μέσα από μια αμφίδρομη και ειλικρινή επικοινωνία και καταφέραμε να διασφαλίσουμε ένα εργασιακό περιβάλλον που συνεχίζει απρόσκοπτα να εμπνέει και να στηρίζει έμπρακτα, ακόμα και μέσα σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες.

Για τον λόγο αυτό, διευρύναμε την ευέλικτη εργασία σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και εντάξαμε νέα ψηφιακά εργαλεία στην καθημερινότητά μας, ώστε να την κάνουμε πιο εύκολη και πιο αποδοτική. Και βέβαια δεν σταματήσαμε να εκπαιδεύουμε συστηματικά τους ανθρώπους μας, βοηθώντας τους να αναπτύξουν τις δεξιότητες και τα ταλέντα τους, ενώ συνεχίσαμε να προσφέρουμε ευκαιρίες εξέλιξης σε ένα διεθνές περιβάλλον.

Στην Pfizer είμαστε περήφανοι που, στα 60 χρόνια παρουσίας μας στην Ελλάδα, συνεχίζουμε να καλλιεργούμε μια εταιρική κουλτούρα για την οποία είμαστε καθημερινά περήφανοι. Μια κουλτούρα που δίνει αξία σε ό,τι κάνουμε, αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα, επενδύει στην προσωπικότητα του κάθε εργαζόμενου, σέβεται την ποικιλία απόψεων και εμπειριών, αναζητώντας διαρκώς την πρωτοπορία και την καινοτομία σε κάθε δραστηριότητά μας. Είναι μεγάλη τιμή για την εταιρεία μας που οι συνάδελφοι έφεραν τη Pfizer Hellas στην κορυφή των Best Workplaces Hellas 2021, και μας ανέδειξαν ως το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην κατηγορία των επιχειρήσεων με περισσότερους από 250 εργαζόμενους. Είμαστε πολύ περήφανοι για τη διάκριση αυτή, αλλά πολύ περισσότερο είμαστε περήφανοι για όλους τους εργαζόμενους της Pfizer Hellas!

 

Βασιλική Αναγνώστου, Γενική Διευθύντρια και Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος, Epsilon Net: “Ασφάλεια και ανάπτυξη σε μια χρονιά-πρόκληση”
Η βράβευσή μας για 7η συνεχόμενη χρονιά, στις πρώτες θέσεις των εταιρειών με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα, σε μια χρονιά-πρόκληση για όλους μας σε προσωπικό, κοινωνικό και επαγγελματικό επίπεδο, μας κάνει για ακόμη μία φορά υπερήφανους. Στην οικογένεια της Epsilon Net το πρωταρχικό μας μέλημα ήταν, είναι και θα είναι οι άνθρωποί μας. Έχουμε χτίσει δεσμούς και σχέσεις εμπιστοσύνης, σχεδιάζουμε το μέλλον μας με αισιοδοξία, πάθος και χαμόγελα.

Στη χρονιά που πέρασε κρατήσαμε τις αποστάσεις, αλλά μοιραστήκαμε τις συναντήσεις, τα γέλια, τους προβληματισμούς μας, τα σχέδια και τις αγωνίες μας μέσα από τον υπολογιστή μας! Σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες, παραμείναμε όλοι ενωμένοι και με σεβασμό, θέληση και αισιοδοξία πετύχαμε πολύ σημαντικούς στόχους για την ιστορία της Epsilon Net. Καταφέραμε να ξεχωρίσουμε για τα προϊόντα και την ποιότητα των υπηρεσιών μας και μεγαλώσαμε την οικογένειά μας, προσφέροντας σε ακόμη περισσότερους εργαζόμενους τη συμμετοχή τους στο μεγάλο μας όραμα. Η επιτυχία μας πηγάζει από τους ίδιους τους ανθρώπους μας που καθημερινά μας κάνουν υπερήφανους. Τους ευχαριστούμε από καρδιάς. Με σύνθημα το #apartbutstilltogether και το χαμόγελό μας, συνεχίζουμε αδιάκοπα να δημιουργούμε και να ανταποδίδουμε στο κοινωνικό σύνολο την εμπιστοσύνη που μας έχει χαρίσει.

Αλεξάνδρα Λόη, HR Director, Kaizen Gaming: “Δημιουργώντας ευκαιρίες σε ένα καινοτόμο εργασιακό προορισμό”
Η ένταξη της Kaizen Gaming στη λίστα Best Workplaces 2021 αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τη στρατηγική μας προτεραιότητα απέναντι στην προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη των ανθρώπων μας. Στην Kaizen Gaming όλα ξεκινούν και τελειώνουν από την ίδια τη δύναμη της ομάδας και η διάκριση αυτή αποτελεί μια από τις πιο σπουδαίες στιγμές της ιστορίας μας, ιδιαίτερα σε μια κρίσιμη περίοδο όπου η πανδημία μας επέβαλε πολλούς περιορισμούς και άλλαξε αιφνίδια τους τρόπους με τους οποίους είχαμε μάθει να λειτουργούμε.

Καταφέραμε να ανταποκριθούμε σε αυτές τις συνεχείς προκλήσεις επιστρατεύοντας καινοτόμες πρακτικές για να στηρίξουμε στην πράξη τους 850 και πλέον Kaizeners. Και αυτό για εμάς ήταν μια σπουδαία νίκη. Εάν αυτή η κρίση μας έμαθε κάτι ακόμη για τον τρόπο που έχουμε μάθει να δουλεύουμε, είναι ότι πράγματι, η συνεχής επένδυση και ο ανθρωποκεντρικός προσανατολισμός της διοίκησης αποδείχθηκαν εξαιρετικά πολύτιμες αξίες, διατηρώντας την παραγωγικότητα και την ελευθερία όλων μας για να μπορούμε να διεκδικούμε τη στρατηγική ανάπτυξη της εταιρείας, ενισχύοντας παράλληλα τις δυνατότητες των ταλαντούχων ανθρώπων μας.

Είμαστε υπερήφανοι για τη βράβευσή μας ως Best Place to Work. Μια βράβευση που στηρίχθηκε στην ψήφο εμπιστοσύνης των ανθρώπων μας. Ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλους τους Kaizeners, οι οποίοι μας έφεραν στην 6η θέση στην κατηγορία «πάνω από 250 εργαζόμενοι» και στην 1η θέση μεταξύ των ελληνικών εταιρειών με περισσότερα από 500 άτομα. Και φυσικά, δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε ευκαιρίες σε έναν ασφαλή εργασιακό προορισμό όπου θέλει κανείς να ανήκει, να μεγαλώνει και να δίνει ζωή στα όνειρά του!

Μαρίνα Βέργου, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού, Groupama Ασφαλιστική: “Είμαστε υπερήφανοι, συνεχίζουμε την προσπάθεια και αναγνωρίζεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά”
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η Groupama Ασφαλιστική βραβεύεται από το Great Place to Work ως μία από τις εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα, γεγονός που αποτελεί πολύ σημαντική διάκριση για εμάς. Οι στρατηγικοί στόχοι της εταιρείας και οι προτεραιότητες ψηφιακού μετασχηματισμού συμβαδίζουν με φιλόδοξα προγράμματα ανάπτυξης, εκπαίδευσης και υποστήριξης του ανθρώπινου δυναμικού και κινητοποιούν κάθε εργαζόμενο για ενεργή συμμετοχή, δέσμευση και συνεχή αυτοβελτίωση.

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και υπερήφανοι καθώς η φετινή διάκριση επιτεύχθηκε σε πρωτόγνωρες παγκόσμιες συνθήκες λόγω του Covid-19, όπου δοκιμασμένες «συνταγές» επιτυχίας αμφισβητήθηκαν και αναδείχθηκαν νέες προκλήσεις και ανάγκες – τόσο σε επαγγελματικό, όσο και σε προσωπικό και οικογενειακό επίπεδο. Οι εργαζόμενοί μας αναγνώρισαν και πίστωσαν θετικά όλες τις πρωτοβουλίες και ενέργειες που αναλάβαμε, έχοντας πάντα ως βασικά κριτήρια αποφάσεων: την υγεία (σωματική και ψυχική), την ασφάλεια και τη διασφάλιση της εργασίας όλων, δηλαδή ένα αμιγώς ανθρωποκεντρικό οικοσύστημα.

Συνεχίζουμε να παρέχουμε ευκαιρίες καριέρας εντός της εταιρείας μας, αλλά και στον Όμιλο ή τις θυγατρικές του, προκλήσεις, με συμμετοχές σε φιλόδοξα projects, εκπαιδευτικά προγράμματα, συνέργειες με ακαδημαϊκά ιδρύματα και εξειδικευμένες πιστοποιήσεις. Ανάμεσα σε άλλα, προσφέρουμε στους ανθρώπους μας ανταγωνιστικές αποδοχές και ουσιαστικές, ποικίλες παροχές για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Στη μακρόχρονη επιτυχημένη πορεία της εταιρείας μας, οι άνθρωποί μας αποτελούν την κινητήρια δύναμη ανάπτυξης και παράλληλα το ελιξίριο νεότητας και αειθαλούς προόδου που τη χαρακτηρίζει.

Θωμάς Χρήστου, Διευθυντής Ανθρώπινων Πόρων, Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.: “10 χρόνια διακρίσεων, 45 χρόνια κοινής πορείας”
Δέκα συναπτά χρόνια βραβεύσεων ως ένα από τα καλύτερα εργασιακά περιβάλλοντα στον θεσμό των Best Workplaces και η χαρά μας είναι απερίγραπτη. Κάθε χρόνο, οι προσπάθειες μας εντείνονται με στόχο και σκοπό να εξασφαλίσουμε για τους ανθρώπους μας ένα ακόμα καλύτερο, ακόμα πιο ποιοτικό και κυρίως ασφαλές περιβάλλον εργασίας. Πάντα, με φάρο τον σεβασμό προς τον εργαζόμενο και τις ανάγκες του και με τις ίδιες σταθερές αξίες που κρατούν τη σχέση μας ζωντανή και τα θεμέλια γερά. Σαράντα πέντε χρόνια κοινής πορείας. Στο μεγάλο αυτό ταξίδι υπήρξαν πολλοί συνοδοιπόροι.

Κάποιοι ανέβηκαν και κατέβηκαν στη διαδρομή, πολλοί ωστόσο μπήκαν από νωρίς και στάθηκαν στο πλευρό μας μέχρι το τέλος της σταδιοδρομίας τους, άλλοι μεγάλωσαν μαζί με την εταιρεία και είναι ακόμα μέχρι σήμερα κοντά μας και άλλοι ήρθαν πρόσφατα και μας στήριξαν στα δύσκολα. Και το ταξίδι συνεχίζεται με χαρές, επιτυχίες, απρόοπτα, ίσως και δυσκολίες, αλλά με μεγαλύτερες προοπτικές και μονοπάτια ανάπτυξης τόσο για τους ίδιους τους εργαζομένους μας, όσο και για τους μελλοντικούς, καθώς η εταιρεία αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς και μετασχηματίζεται.

Από την πλευρά μας, υποσχόμαστε πως θα συνεχίσουμε δυναμικά τις ενέργειές μας για ένα ποιοτικό περιβάλλον εργασίας. Και όπως ακριβώς κάνει μια οικογένεια για τα μέλη της, έτσι και εμείς είμαστε και θα είμαστε εδώ για τους ανθρώπους μας, ώστε να διατηρούμε τη σχέση μας δυνατή και αναλλοίωτη στον χρόνο.

Θάλεια Ανδριοπούλου, Global HR BP & HR Manager Atos Greece Global Diversity Spoc Atos Ελλάδος: “Οι άνθρωποί μας οδηγούν το μέλλον μας”
Η ανάδειξή μας μεταξύ των Best Workplaces αποτελεί την επιβεβαίωση της προσπάθειάς μας όλα αυτά τα χρόνια για τη διαμόρφωση μιας εταιρικής κουτλούρας που τοποθετεί τον άνθρωπο στο επίκεντρο του στρατηγικού μας σχεδιασμού. Μιας κουλτούρας κατά των διακρίσεων, με έμφαση στις κοινωνικές αξίες, την ποικιλομορφία και την ένταξη. Γνώμονά μας αποτέλεσε και αποτελεί η συνεχής ανάπτυξη και εξέλιξη των ανθρώπων μας, επενδύοντας στην εκπλήρωση των ατομικών τους φιλοδοξιών, με σεβασμό πάντοτε στις ανάγκες τους.

Προσφέρουμε σύγχρονα τεχνολογικά μέσα και ένα ανοιχτό περιβάλλον επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων, με κίνητρο την αποδοχή της διαφορετικότητας, τη συνεργασία και την καινοτόμα σκέψη. Όλα αυτά, μένοντας πιστοί στη δέσμευσή μας για προϊόντα υψηλής ποιότητας και με διαρκή συνεισφορά στην τεχνολογική κοινότητα, προσφέροντας καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις και πατέντες. Βασική μας θέση αποτελεί ότι η εταιρεία συνιστά ζωντανό οργανισμό της κοινωνίας και μεμονωμένα μπορεί να φέρει την αλλαγή.
H δεύτερη κατά σειρά πιστοποίησή μας ως Great Place to Work καθώς και η ανάδειξή μας στα Top 10 Best Workplaces για το 2020, έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η ανθρωποκεντρική προσέγγιση είναι αναπόσπαστο μέρος της κουλτούρας μας και σε μια περίοδο μεγάλων προκλήσεων, συνεχίζουμε να επενδύουμε στους ανθρώπους μας.


Ιάκωβος Μιχαλίτσης, Γενικός Δ/ντής BAUSCH Health Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας: “Η κατάκτηση της κορυφής κρίνεται στη Δύναμη της Ομάδας”

Κανένα όνειρο δεν είναι ακατόρθωτο! Ξεκινώντας πριν από 4 χρόνια, είχαμε συνδεσμευτεί ότι το ταξίδι έχει σημασία. Μετά την 11η θέση και μετά από δύο αλλεπάλληλες διακρίσεις στην 4η και 2η θέση αυτού του θεσμού, η φετινή κατάκτηση της 1η θέσης, στην κατηγορία μας, είναι ένα μοναδικό, για εμάς, γεγονός, που δικαιώνει την μεταξύ μας δέσμευση και την πεποίθηση ότι η κατάκτηση της κορυφής κρίνεται στη Δύναμη της Ομάδας. Η 1η θέση είναι ένα ακόμα σημείο σε αυτό το ταξίδι! Αφιερώνουμε αυτήν την χαρούμενη στιγμή, αποκλειστικά στους εργαζόμενους της BAUSCH Health Ελλάδας. Ειδικά τώρα, μετά από έναν χρόνο ακόμα πιο δύσκολης πορείας μέσα στην πανδημία, όπου οι άνθρωποί μας κατάφεραν να επιτύχουν σε πρωτόγνωρες συνθήκες και να ξεπεράσουν τις αντιξοότητες που έφερε στη ζωή μας η εποχή Covid-19.

Αυτό που πραγματικά συμβαίνει στην BAUSCH Health Ελλάδας είναι ότι έχουμε πάθος και αγάπη για αυτό που κάνουμε και αφοσίωση και εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλο. Σεβασμός, δικαιοσύνη, ουσιαστικό ενδιαφέρον, ανοικτή επικοινωνία, συμπερίληψη στις αποφάσεις και συναδελφικότητα είναι για εμάς τρόπος ζωής. Διανύοντας το 2021, την 1η χρoνιά μιας νέας δεκαετίας, η δική μας παρουσία στην 1η θέση των Bestworkplaces® 2021 σηματοδοτεί ένα νέο σημείο ισορροπίας, εμπιστοσύνης και αμοιβαιότητας και ένα νέο υπερήφανο ξεκίνημα, στο οποίο οι άνθρωποί μας θα είναι πάντα το κίνητρό μας και η έμπνευσή μας!

Vitalii Kochenko, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, British American Tobacco Hellas: “Στήριξη των εργαζομένων και της ελληνικής οικονομίας για ένα Καλύτερο Αύριο”
Σκοπός της ΒΑΤ είναι να δημιουργήσει μέσα από την επιχειρηματική δραστηριότητά της ένα Καλύτερο Αύριο (A Better Tomorrow), για τους ενήλικες καταναλωτές, για την κοινωνία και για τους ανθρώπους της εταιρείας. Μέσα στο πρωτόγνωρο για όλους εργασιακό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί τον τελευταίο χρόνο, θεωρούμε πως η στήριξη και η δημιουργία ενός πλαισίου ασφάλειας για τους εργαζομένους αποτελεί ευθύνη μας. Ανταποκρινόμενη στην πρόκληση, η ΒΑΤ Hellas ήταν μια από τις πρώτες εταιρείες στην Ελλάδα που υιοθέτησαν πρόγραμμα ευέλικτης τηλε-εργασίας «Smart Working» χωρίς καμία αλλαγή στις παροχές και στα δικαιώματα των εργαζομένων, καθώς και ειδικό πρόγραμμα «Safe Working» για την ασφαλή εργασία την εποχή του κορωνοϊού, μεριμνώντας τόσο για τους εργαζόμενους γραφείου όσο και για τις ομάδες πωλήσεων. Ταυτόχρονα η εταιρεία, επινόησε δημιουργικούς τρόπους ώστε να εξακολουθήσει να γιορτάζει τις επιτυχίες της και να προάγει ένα ανθρώπινο κλίμα συναδελφικότητας ακόμη και από απόσταση.

Για το 2021, η ΒΑΤ συνεχίζει να προσφέρει σημαντικές παροχές και αυξήσεις μισθών στους εργαζομένους της, καθώς και σύγχρονα προγράμματα εκπαιδεύσεων, επενδύοντας σημαντικά στους ανθρώπους της. Παράλληλα, η BAT στην Ελλάδα συνεχίζει να ενισχύει την εργασία με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και να επενδύει στην ελληνική οικονομία μέσα από σημαντικές κινήσεις με άξονα την τεχνολογία του θερμαινόμενου προϊόντος καπνού glo και του προϊόντος ατμίσματος Vuse.

Χαράλαμπος Καζαντζίδης, Διευθύνων Σύμβουλος, Manpower: “Βαθιά πίστη και σεβασμός στους Ανθρώπους μας”
Η προσήλωση και το υψηλό αίσθημα της ManpowerGroup Ελλάδας για αναγνώριση των Ταλέντων του δυναμικού της, αποτελεί το πλέον ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, δικαιώνοντας τη διάκριση στην 4η θέση στην κατηγορία Καλύτερο Εργασιακό Περιβάλλον Μεσαίων Επιχειρήσεων. Οι θετικές απόψεις των Ανθρώπων μας για το ομαδικό πνεύμα, την αξιοπιστία και δικαιοσύνη που κυριαρχούν σήμερα στον οργανισμό μας, επιβεβαιώνουν ότι οι προσπάθειες μας είναι στη σωστή κατεύθυνση ορίζοντας και την αυριανή επιτυχή πορεία μας.

Αξιοσημείωτο παραμένει ότι παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες λόγω της πανδημίας COVID-19, ο στόχος μας επιτεύχθηκε, καθώς συνεχίσαμε πιστά να επενδύουμε και να υποστηρίζουμε τους Ανθρώπους μας όχι μόνο με τα απαραίτητα εργαλεία για να διευκολυνθεί η εργασία τους αλλά και στηρίζοντας τις ευρύτερες ανάγκες τους, γεγονός που προσδίδει επιπρόσθετη αξία σε αυτή τη διάκριση μας. Παρά τις συνθήκες, ως ομάδα προχωρήσαμε δυναμικά, εξελίσσοντας ακόμη περισσότερο το εργασιακό μας περιβάλλον, με γνώμονα τον υψηλό δείκτη εμπιστοσύνης των εργαζομένων στις δράσεις μας.

Θέλω να συγχαρώ όλους τους εργαζόμενους μας και να τους αφιερώσω την διάκρισή μας καθώς είναι εκείνοι που καθημερινά δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους με επαγγελματισμό, συνέπεια και δέσμευση για να οδηγήσουν την Εταιρεία μας στην κορυφή. Τις αξίες του ομίλου μας οι οποίες συνοψίζονται μέσα από το τρίπτυχο ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΓΝΩΣΗ, ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ, δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να ακολουθούμε ως πυξίδα. Σας ευχαριστώ από καρδιάς.

Γεώργιος Φαίδων Καλομοίρης, Γενικός Διευθυντής, TAKEDA Ελλάδας, Κύπρου, Μάλτας: “Ένα ανθρωποκεντρικό εργασιακό περιβάλλον”
Η Takeda είναι μια από τις 10 μεγαλύτερες Φαρμακευτικές εταιρείες παγκοσμίως με μια μοναδική, ιδιαίτερη ιαπωνική κουλτούρα και πλούσια ιστορία! Ένα μεγάλο ταξίδι ετών που βασίστηκε στις αρχές της εντιμότητας, της δικαιοσύνης, της ειλικρίνειας και της επιμονής. Αυτή είναι η φιλοσοφία του “Takeda-ism”, που διέπει κάθε δραστηριότητα της εταιρείας εδώ και δυόμιση αιώνες. Πρόκειται για αρχές που εφαρμόζουμε πρωτίστως όλοι εμείς στην Takeda και που χαρακτηρίζουν τη σχέση της εταιρείας με τους ανθρώπους της, τους επαγγελματίες υγείας αλλά και τους ασθενείς. Προκειμένου να μπορέσουμε να φέρουμε εις πέρας την αποστολή μας, να προσφέρουμε καλύτερη ζωή σε όλους τους ασθενείς, θα πρέπει να φροντίζουμε ώστε οι άνθρωποί μας να είναι σε θέση να αποδίδουν πάντα στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Και γνωρίζουμε ότι για να γίνει πράξη αυτό, πρέπει να φροντίζουμε ώστε να τους προσφέρουμε τα καλύτερα εργαλεία και τις καλύτερες δυνατές συνθήκες και την απαραίτητη στήριξη προκειμένου να τους εμπνέουμε συνεχώς και να τους ενθαρρύνουμε στο απαιτητικό έργο τους. Στην Takeda Hellas, είμαστε μια οικογένεια χαρισματικών ανθρώπων με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και δεξιότητες που εργαζόμαστε για έναν κοινό σκοπό και ένα κοινό όραμα, έχοντας στη διάθεσή μας ότι καλύτερο έχει να προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία και με μια πραγματικά σπάνια εταιρική κουλτούρα που βάζει τον άνθρωπο και τις ανάγκες του πάνω απ’ όλα. Η 5η θέση στον φετινό διαγωνισμό αποτελεί για εμάς πέραν από αναγνώριση και πρόκληση. Πρόκληση για να πετύχουμε ακόμη καλύτερη επίδοση και να στοχεύσουμε για την πρωτιά τα επόμενα χρόνια. Το ταξίδι αυτό συνεχίζεται…

Πένυ Ρέτσα, Market Access & External Relations Director, AbbVie: “Στην AbbVie είμαστε μία ομάδα, με έναν προορισμό, τον άνθρωπο”
«Στην AbbVie είμαστε μία ομάδα, με έναν προορισμό, τον άνθρωπο, την υγεία του και την καλύτερη ποιότητα της ζωής του. Είναι αδιαπραγμάτευτη αξία μα να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να μεταμορφώνουμε τη ζωή των ανθρώπων και να εμπνέουμε ελπίδα στους ασθενείς και στις οικογένειές τους, στους εργαζομένους μας. Ενεργούμε με ακεραιότητα και προωθούμε την καινοτομία σε κάθε δραστηριότητά μας για να αντιμετωπίζουμε ανεκπλήρωτες ανάγκες των ασθενών, ανακαλύπτοντας νέες θεραπευτικές επιλογές. Παράλληλα, αντιμετωπίζουμε όλους τους συνεργάτες μας ισότιμα, με αξιοπρέπεια, ενώ σεβόμαστε κάθε διαφορετικό υπόβαθρο. Για εμάς έχει σημασία οι συνάδελφοί μας να μπορούν να είναι ο εαυτός τους στον χώρο εργασίας και να αντιμετωπίζονται με σεβασμό. Διασφαλίζουμε ώστε ο καθένας να αισθάνεται ότι αναγνωρίζεται η αξία του και ότι έχει ουσιαστικές προοπτικές εξέλιξης.

Φροντίζουμε να εξαλείφουμε φαινόμενα διακρίσεων ή αποκλεισμού από τη λήψη αποφάσεων. Θέλουμε όλοι να νιώθουν ασφάλεια και ελευθερία να εκφράζονται, να ωριμάζουν και να γίνονται καθημερινά η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους. Όλα αυτά μας κάνουν περήφανους και μας χαρίζουν ουσιαστικές επιτυχίες. Φέτος, για έβδομη συνεχή χρονιά βρισκόμαστε ανάμεσα στις 10 εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον.

Η 7η θέση στην κατηγορία μας στον διαγωνισμό Great Place to Work αποτελεί σημαντική διάκριση αλλά και ευθύνη γιατί έρχεται σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, λόγω της πανδημίας. Αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εργαζόμενους της AbbVie οι οποίοι με την ψήφο τους αποδεικνύουν ότι το πάθος τους για τη δουλειά και η δύναμή τους είναι αυτή που μας εξελίσσει και μας οδηγεί στη νέα εποχή».

Κωνσταντίνα Σαββοπούλου, Διευθύντρια Ανθρωπίνου Δυναμικού, Siemens Healthineers Ελλάδος: “Εμπιστευόμαστε τους ανθρώπους μας, πιστεύουμε στις δυνατότητές τους!”
H διάκριση που λάβαμε και η μεγάλη τιμή να ανήκουμε στη δεκάδα των Best Workplaces στην Ελλάδα στην κατηγορία επιχειρήσεων 50-250 εργαζόμενοι, αποτελεί για εμάς μια μεγάλη επιτυχία που όμως δεν ήρθε τυχαία αλλά ως αποτέλεσμα στοχευμένων ενεργειών που έγιναν στα πλαίσια δημιουργίας μιας νέας κουλτούρας, της κουλτούρας της Siemens Healthineers! Μέσα από πράξεις και συμπεριφορές, καταφέραμε να δημιουργήσουμε μια σχέση εμπιστοσύνης με τους ανθρώπους μας και να λάβουμε την επιβράβευσή τους, κάτι που μας γεμίζει με υπερηφάνεια αλλά και έντονο αίσθημα ευθύνης.
Η δημιουργία ενός εργασιακού περιβάλλοντος όπου ο κάθε εργαζόμενος μπορεί να αισθάνεται ασφαλής και ικανοποιημένος εν αποτελεί εύκολο εγχείρημα αλλά μπορεί να επιτευχθεί και να διατηρηθεί μέσα από πρακτικές και πολιτικές που ευνοούν την ανάπτυξη εμπιστοσύνης & του εποικοδομητικού διαλόγου σε συνδυασμό πάντα με ένα δίκαιο σύστημα αμοιβών και ευέλικτων παροχών. Ολοκληρώνοντας, θα ήθελα για ακόμα μια φορά να αφιερώσω την σημαντική αυτή διάκριση στους ανθρώπους μας που μας εμπιστεύτηκαν αλλά και στην κοινή μας προσπάθειά να αξιοποιήσουμε το αποτέλεσμα της διάκρισης εξελίσσοντας και διαμορφώνοντας διαρκώς το εργασιακό μας περιβάλλον με γνώμονα την κουλτούρα και τις εταιρικές αρχές μας.