Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα μαζί με το ALBA Graduate Business School at the American College of Greece και την Metavallon προσφέρουν ένα μαζικό, ανοιχτό, διαδικτυακό μάθημα (Massive Open Online Course - MOOC) από την πλατφόρμα Coursera που για πρώτη φορά θα έχει υλικό ειδικά σχεδιασμένο για το ελληνικό κοινό.

Το μάθημα διοργανώνεται από το καθηγητή Michael Goldberg του Case Western Reserve University και θα διαρκέσει από 28 Απριλίου 2014 μέχρι 9 Ιουνίου 2014. Το διαδικατυακό μάθημα αφορά στο πώς αναπτύσσονται τα επιχειρηματικά οικοσυστήματα εν καιρώ κρίσης και σε οικονομίες σε μετάβαση. Το μάθημα προσφέρει απλές, πρακτικές συμβουλές και πληροφορίες για το ξεκίνημα μιας επιχείρησης, την ανεύρεση κεφαλαίου και την αξιοποίηση ενδιάμεσων υποστηρικτικών δομών. Για τη δημιουργία του ελληνικού εκπαιδευτικού υλικού συνολικά βιντεοσκοπήθηκαν 36 συνεντεύξεις, στις οποίες συμμετέχουν έλληνες επιχειρηματίες, ειδικοί επί της χρηματοδότησης, εκπρόσωποι οργανισμών και κρατικών φορέων.

Το μάθημα είναι δωρεάν και ανοιχτό σε όλους. Πέρα από τις εβδομαδιαίες διαδικτυακές διαλέξεις, θα γίνουν συναντήσεις (meet-ups) σε 4 διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας, δίνοντας τη δυνατότητα σε όσους συμμετέχουν να συζητήσουν τις θεματικές ενότητες του μαθήματος, να ανταλλάξουν πληροφορίες και να γνωριστούν. Οι συναντήσεις θα γίνουν στην Αθήνα (30/4), τη Θεσσαλονίκη (13/5), το Ηράκλειο (21/5)και τα Ιωάννινα (29/5), ενώ θα περιλαμβάνουν πρόσθετο εκπαιδευτικό υλικό από τις ελληνικές συνεντεύξεις.