Συνολικά 14 βραβεία σε οκτώ κατηγορίες απονεμήθηκαν στο πλαίσιο των HR Excellence Awards, τα οποία διοργανώνονται από το Ελληνικό Ινστιτούτο Μάνατζμεντ Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΜΑΔ) της ΕΕΔΕ.

Η τελετή απονομής των HREA, πραγματοποιήθηκε στις 6 Νοεμβρίου 2017 στο Ecali Club σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), με την υποστήριξη του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και της Λέσχης Επιχειρηματικότητας. Οι εταιρείες που διακρίθηκαν ήταν με αλφαβητική σειρά οι: Accenture, Hellas Gold, ICTS, Printec, Public, Qualco, Sephora Greece A.E., Teleperformance, Διαμαντής Μασούτης Α.Ε, Παπαστράτος ΑΒΕΣ ενώ τιμητική διάκριση δόθηκε στην Μαριλένα Παπαγεωργοπούλου.

Επιπρόσθετα, στις 7 Νοεμβρίου διοργανώθηκε το 8ο Big HR Debate, στο οποίο οι άνθρωποι του HR συγκεντρώθηκαν για να ακούσουν, να μάθουν και να συζητήσουν, τις τάσεις και τις προκλήσεις του επαγγέλματός τους. Ενδεικτικά, όπως ανέφερε η Αλεξάνδρα Ελευθερίου, «οι δυνατότητες που μας δίνουν οι εξελίξεις, σε τομείς όπως τα HR Analytics, η τεχνολογία, η γνώση που έχει αναπτυχθεί στους τομείς των νευροεπιστημών και της θετικής ψυχολογίας είναι πολύ μεγάλες. Και απαιτούν εγρήγορση, συνεχή ενημέρωση και ανάπτυξη των δικών μας δεξιοτήτων και γνώσεων».

Από την πλευρά της, η Patsy Rodenburg αναφέρθηκε στη σημασία του να είσαι παρών σε όλα τα επίπεδα της ζωής, στην εργασία, στις σχέσεις, στην οικογένεια. «Δεν μπορείς να επιβιώσεις αν δεν είσαι παρών. Δεν υφίσταται ομάδα αν κάποιος από την ομάδα δεν είναι παρών», τόνισε χαρακτηριστικά. Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο της μελέτης της σχετικά με την κωδικοποίηση της παρουσίας, ανέφερε διάφορα παραδείγματα και μίλησε ακόμα για τρεις κύκλους ενέργειας και τα χαρακτηριστικά της αυθεντικής παρουσίας.