Ο ελληνικός λαός πρέπει να είναι ο τέταρτος πιο δυστυχισμένος στον κόσμο, τουλάχιστον αν πιστέψουμε το Δείκτη Δυστυχίας που συντάσσει το πρακτορείο Bloomberg.

Ο δείκτης βασίζεται στο ποσοστό ανεργίας που υπάρχει σε μια χώρα, συν το ποσοστό του πληθωρισμού. Προσθέτοντας αυτά τα δύο στοιχεία προκύπτει ένα νούμερο το οποίο δείχνει πόσο δύσκολη είναι η ζωή για τους κατοίκους μιας χώρας. Στην πρώτη θέση του Δείκτη Δυστυχίας βρέθηκε το Δεκέμβριο του 2012 η Ισπανία και ακολουθεί πολύ κοντά η Νότιος Αφρική. Η Κροατία και η Ελλάδα βρίσκονται λίγο πιο πίσω στην τρίτη και τέταρτη θέση, ενώ με παραπλήσιο σκορ στην πέμπτη θέση συναντάμε τη Βενεζουέλα.

Στην έκτη θέση, αλλά πολύ πιο κάτω στη βαθμολογία, έρχεται η Αργεντινή και ακολουθούν με μικρή διαφορά η Πορτογαλία, η Σλοβακία και η Αίγυπτος. Λίγο πιο κάτω στη βαθμολογία και στη δέκατη θέση συναντάμε την Ιρλανδία. Σύμφωνα με μελέτες το ποσοστό ανεργίας παίζει πολύ σημαντικότερο ρόλο από το ποσοστό του πληθωρισμού, καθώς οι οικονομολόγοι έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το να είναι κανείς άνεργος του προκαλεί πολύ μεγαλύτερη στεναχώρια από το να χάνει σταδιακά το εισόδημα του εξαιτίας του πληθωρισμού.