Ολοκληρώθηκε, την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, στην Αθήνα, το 3° MD Forum της Mandynamic, με θέμα «Το νέο εργασιακό αποτύπωμα. Αναζητώντας εργαζόμενους στην εποχή των νέων τεχνολογιών και της κλιματικής αλλαγής». Το «παρών» στη διοργάνωση έδωσε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως, καθώς και εκπρόσωποι του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου και θεσμικών φορέων. Ενδεικτικά, η Ν. Κεραμέως σημείωσε ότι «επτά στους 10 εργαζόμενους σε όλον τον κόσμο αντιμετωπίζουν προκλήσεις στην υγεία τους από την κλιματική αλλαγή. Μάλιστα, σε περιοχές οι οποίες επηρεάζονται πιο άμεσα, μπορεί κανείς να αναμένει μία αύξηση στις δαπάνες κοινωνικής πρόνοιας κατά 20 με 30% μέχρι το 2050».
Ο Stefan Olsson, Γενικός Διευθυντής Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης, Ε.Ε, υπογράμμισε: «Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι τεχνολογίες όπως η ΤΝ βελτιώνουν την ευημερία των εργαζομένων. Τα στοιχεία δείχνουν ότι τα αποτελέσματα της ΤΝ τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για τους εργοδότες είναι πιο θετικά σε εταιρείες οι οποίες συμβουλεύονται τους εργαζόμενους πριν την υιοθέτησή τους».
«Το εμπόριο δημιουργεί περί τις 700.000 θέσεις εργασίας, συνεισφέροντας το 16,5% της συνολικής απασχόλησης και περισσότεροι από ένας στους τέσσερις εργοδότες της οικονομίας (26%) επιχειρούν στον κλάδο», εξήγησε ο Πρόεδρος, ΕΣΕΕ, Γιώργος Καρανίκας.
Όσο για την Κατερίνα Δασκαλάκη, Διευθύντρια Εργασιακών Σχέσεων, ΣΕΒ, σχολίασε: «Χρειαζόμαστε μία εθνική στρατηγική για την απασχόληση, την επανακατάρτιση και την ανάπτυξη δεξιοτήτων, σε ευθυγράμμιση με τους στόχους για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τη μετάβαση στην κλιματική ουδετερότητα». Ο Κωνσταντίνος Αγραπιδάς, Γενικός Διευθυντής Εργασιακών Σχέσεων, Υγείας, Ασφάλειας & Ένταξης στην Εργασία, Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, σημείωσε ότι «η κυβέρνηση στοχεύει να προσελκύσει πίσω στην Ελλάδα, μέσω του “Rebrain Greece” τα λαμπρά μυαλά τα οποία έχουν φύγει από τη χώρα».