Η Interamerican υποστηρίζει με τη συμμετοχή της την πρωτοβουλία Brain Regain του μη κερδοσκοπικού σωματείου «Ελληνικές Ρίζες».

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της υπευθυνότητας και στη βάση αναφοράς στους παγκόσμιους Στόχους για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (UN Sustainable Development Goals), επισημαίνεται από την Interamerican η συνάφεια της πρωτοβουλίας με τους Στόχους για «Αξιοπρεπή Εργασία και Οικονομική Ανάπτυξη», για «Βιομηχανία, Καινοτομία και Υποδομές» και για «Συνεργασία για την επίτευξη των Στόχων» του ΟΗΕ. Είναι στόχοι που η εταιρεία έχει ενσωματώσει στη στρατηγική και στις δραστηριότητές της, όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Γιάννης Καντώρος στην τελευταία της Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Η πρωτοβουλία Brain Regain, που ανακοινώθηκε στις 16 Απριλίου, απευθύνεται σε Έλληνες και Ελληνίδες που, λόγω της οικονομικής κρίσης, οδηγήθηκαν στο εξωτερικό, με στόχο την αναζήτηση ενός καλύτερου μέλλοντος. Όραμα της πρωτοβουλίας αποτελεί η συμβολή στη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών για τον επαναπατρισμό Ελλήνων του εξωτερικού για τη στελέχωση και ενίσχυση των ελληνικών επιχειρήσεων και της εθνικής οικονομίας.

Η Interamerican είναι μια από τις 16 εταιρείες που συμμαχούν, παρέχοντας ανώτερα στελέχη τους για τον ρόλο του Μέντορα, μαζί με τις: Aegean Airlines, Ελληνικά Πετρέλαια, Cosmote, Τράπεζα της Ελλάδος, Coca-Cola Τρία Έψιλον, Τιτάν, Τράπεζα Πειραιώς, όμιλος Fourlis, T.E.MES, Metro, Chipitα, Sani Ikos, Upstream, Kyklades Maritime Corporation και Ogilvy.