Η ManpowerGroup καθιέρωσε μια νέα διάκριση, το «Δείκτη Ετοιμότητας Εργασίας», σε συνεργασία με τον φορέα Junior Achievement (JA), βραβεύοντας φοιτητές από όλη την Ευρώπη, που αναπτύσσουν δεξιότητες, οι οποίες τους προσδίδουν την απαιτούμενη επάρκεια για την είσοδό τους στην εργασία κατά την ολοκλήρωση των σπουδών τους.

Αφορά σε μια τριετή συνεργασία, όπου 31 χώρες θα αναγνωρίζουν κάθε χρόνο διάφορες πτυχές του Δείκτη Ετοιμότητας Εργασίας των φοιτητών, ξεκινώντας από την ευμάθεια – την επιθυμία και την ικανότητα συνεχούς μάθησης νέων δεξιοτήτων για να είναι έτοιμοι για την είσοδο τους στην εργασία και να παραμείνουν μακροπρόθεσμα εργασιακά ενεργοί.

Το 90% των Millennials θεωρεί ότι η διαρκή εξέλιξη και ανάπτυξη δεξιοτήτων είναι τόσο σημαντική, ώστε να δαπανήσουν προσωπικό χρόνο και χρήματα για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων τους. Η ManpowerGroup παρέχει επίσης σε όλους τους φοιτητές πρόσβαση στο τεστ αξιολόγησης του «Δείκτη Ευμάθειας» Learnability QuotientTM (LQTM), ώστε να μπορούν να αναγνωρίσουν τον τύπο στον οποίο ανήκουν.

Το βραβείο της ManpowerGroup αποτελεί μέρος του ετήσιου διαγωνισμού του φορέα JA Europe (μέρος του προγράμματος JA Company- Εικονική Επιχείρηση). Ο διαγωνισμός ενθαρρύνει τους νέους να αναπτύξουν επιχειρηματικές δεξιότητες μέσα από τη δημιουργία και λειτουργία μιας εικονικής επιχείρησης. Οι καλύτερες ομάδες από κάθε συμμετέχουσα χώρα θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες στον Ετήσιο Διαγωνισμό Καλύτερης Εταιρείας 2017, όπου η ManpowerGroup θα παρουσιάσει το βραβείο «Δείκτης Ετοιμότητας Εργασίας».

Σε περισσότερες από 20 χώρες ανά την Ευρώπη, οι ηγέτες της ManpowerGroup θα αφιερώσουν χρόνο και πόρους στη διεξαγωγή προγραμμάτων εργασιακής ετοιμότητας καθώς και στην καθοδήγηση κριτικών επιτροπών για την ανάδειξη των δεξιοτήτων χιλιάδων νέων από κάθε χώρα.