Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το επενδυτικό πλάνο της BAT, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει ενίσχυση της απασχόλησης με 200 νέες θέσεις εργασίας και σημαντικές επενδύσεις στη χώρα, οι οποίες συνδέονται με τον τομέα της τεχνολογίας και της καινοτομίας που το προϊόν θέρμανσης καπνού glo και το προϊόν ατμίσματος Vuse φέρνουν στην ελληνική αγορά. Παράλληλα περιλαμβάνει σημαντικά οφέλη για πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας, τον κλάδο λιανικής και τους χιλιάδες εργαζομένους που απασχολούν.

Τα τελευταία χρόνια, η εταιρεία έχει συμβάλει με 3,2 δις ευρώ στα δημόσια έσοδα, στηρίζοντας σημαντικά την ελληνική οικονομία εν μέσω κρίσης. Σε σχετική της ανακοίνωση η εταιρεία επισημαίνει ότι «η επιλογή του Πειραιά ως Διεθνές Διαμετακομιστικό Κέντρο, όπου διακινούνται ετησίως προϊόντα αξίας 1,1 δις ευρώ και 2,5 εκατ. εμπορευματοκιβώτια, με σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης, έχει συμβάλει σημαντικά στην απασχόληση και την εμπορευματική κίνηση στο λιμάνι».

Παράλληλα, η εταιρεία στηρίζει περίπου 30.000 εργαζόμενους στο δίκτυο λιανοπωλητών και διανομέων, καθώς και περίπου 10.000 εργαζόμενους στην καπνοπαραγωγή, με τουλάχιστον 10 εκατ. ευρώ ετησίως στους Έλληνες αγρότες για την αγορά καπνού σε σταθερή βάση.  Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της British American Tobacco Hellas, Vitalii Kochenko, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Στην ΒΑΤ αναγνωρίσαμε την ανάγκη μετασχηματισμού που δημιουργήθηκε μέσα από την εξέλιξη στον τομέα της τεχνολογίας, σε συνδυασμό με τις κοινωνικές αλλαγές και την αυξανόμενη ευαισθητοποίηση για τη δημόσια υγεία, και πραγματοποιούμε ένα σημαντικό άλμα προς αυτή την κατεύθυνση. Οι νέες επενδύσεις μας και η έμφαση στη μικρή λιανική ενισχύονται».