Τράπεζες, οίκοι μόδας και housing associations ήταν ανάμεσα στους εργοδότες που διακρίθηκαν για την προώθηση της ισότητας των φύλων στην εργασία στα βραβεία Opportunity Now.

Η υπεύθυνη της διοργάνωσης, Cherie Booth, δήλωσε ότι τρία είναι τα μηνύματα που προωθούνται για την ισότητα των φύλων: η ίση εκπροσώπηση στις αίθουσες συσκέψεων, η ισότητα στις αμοιβές και η ευέλικτη εργασία για όλους.

Η Burberry διακρίθηκε με βραβείο καθώς το διοικητικό της συμβούλιο έχει τις περισσότερες γυναίκες στις FTSE 100 (σε ποσοστό 37,5% γυναίκες).
Επιπλέον, ο κορυφαίος οίκος μόδας κέρδισε από κοινού βραβείο με τον μιντιακό όμιλο Pearson για τα περισσότερα γυναικεία στελέχη στις FTSE 100. Και οι δύο αυτές εταιρείες είναι οι μόνες στις FTSE100 που έχουν περισσότερες από μία γυναίκες στο διοικητικό συμβούλιο.

Η Caroline Stroud, employment partner και παγκόσμιος HR partner της δικηγορικής εταιρείας Freshfields Bruckhaus Deringer, κέρδισε το directing diverse talent award για την αντιμετώπιση των εμποδίων που καθυστερούν την πρόοδο στις εταιρείες.

Το βραβείο απονεμήθηκε σε συνεργασία με το CIPD και απένειμε η Jackie Orme, Διευθύνουσα Σύμβουλος του CIPD. Το βραβείο για την προώθηση των γυναικών στην εργασία, απονεμήθηκε στην Barclays για το Women’s Initiatives Networks το οποίο έχει πάνω από 3.000 μέλη στη Βρετανία.

Επίσης, το βραβείο για την ευέλικτη οργάνωση κέρδισε η PepsiCo για το έργο της στην προώθηση και ενσωμάτωση ευέλικτης κουλτούρας. Η Cisco κέρδισε το βραβείο πολιτισμού και η BAE Systems το βραβείο Santander για τον τρόπο με τον οποίο εμπνέει το εργατικό δυναμικό του μέλλοντος.

Το παγκόσμιο βραβείο για τις πρωτοβουλίες για την ισότητα των δύο φύλων που καλύπτουν τουλάχιστον τρεις χώρες κέρδισε η American Express για το έργο της να καταστεί ο χώρος εργασίας gender intelligent που περιλαμβάνει εκπαίδευση για τα ανώτατα διοικητικά στελέχη.  Το champion award για το μη-HR πρόσωπο που ηγείται της διαφορετικότητας στο χώρο εργασίας κέρδισε η Allison Sofekun, διευθύντρια εταιρικών υποθέσεων στο Genesis Housing Association. Ο John Donovan, αντιπρόεδρος Cisco Worldwide Inside Sales, επίσης απέσπασε πολύ θετικά σχόλια σε αυτή την κατηγορία.

Η Alison Platt, πρόεδρος του θεσμού Opportunity Now και CMG divisional managing director, Europe and North America της Bupa δήλωσε: «η επιτακτική ανάγκη για ισότητα και διαφορετικότητα στις επιχειρήσεις δεν ήταν ποτέ πιο ισχυρή. Και αυτό δεν είναι ζήτημα των γυναικών αλλά ένα κρίσιμο επιχειρηματικό θέμα».