Αφού τελείωσε με το MBA του, ο Τζέισον Μπάρον έφτιαξε ένα βιβλίο με σκίτσα, προκειμένου να βοηθήσει τους νέους, επίδοξους ηγέτες του επιχειρηματικού κόσμου να κατανοήσουν τα σημαντικά θέματα που διδάσκεται κάποιος σε μια οικονομική σχολή.

Ο Τζέισον Μπάρον πέρασε 516 ώρες στην τάξη, έκανε βουνά από εργασίες και ξόδεψε χιλιάδες δολάρια για να ολοκληρώσει το MBA του στο BYU Marriott School of Business. Στην πορεία, αντί να κρατάει σημειώσεις που δε θα διάβαζε ποτέ, σκίτσαρε σε κάθε μάθημα, συμπυκνώνοντας σε εικόνες τα βασικά σημεία της εκπαίδευσής του και δημιουργώντας κάτι που αφενός τραβούσε το ενδιαφέρον και αφετέρου ήταν εξαιρετικά χρήσιμο.

Όπως αναφέρεται και στον Πρόλογο: «Τώρα, με αυτό το βιβλίο μπορείτε να κατανοήσετε πιο γρήγορα, να αφομοιώσετε καλύτερα και να θυμάστε πιο εύκολα τις μεγαλύτερες και πιο χρήσιμες ιδέες που θα μαθαίνατε παρακολουθώντας μαθήματα Master Διοίκησης Επιχειρήσεων. Κάθε κεφάλαιο βασίζεται σε παραδοσιακά μαθήματα μιας σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων και είναι γεμάτο με έννοιες που συνοδεύονται από μια γραπτή αφήγηση, η οποία θα σας βοηθήσει να τις καταλάβετε καλύτερα».

Ο συγγραφέας αποτελεί ηγετική μορφή στον τομέα της δημιουργικότητας, εργάζεται σε μια µη κερδοσκοπική οργάνωση πάνω σε ψηφιακά προϊόντα που εξυπηρετούν εκατομμύρια χρήστες σε όλον τον κόσμο και ασχολείται µε τη στρατηγική ψηφιακών προϊόντων και την εμπειρία του πελάτη, ενώ έχει τη μοναδική ικανότητα να απλοποιεί πολύπλοκα θέματα και να προσθέτει το στοιχείο της δημιουργικότητας στην επιχειρηματική στρατηγική.

Είτε σκέφτεστε να μπείτε σε μια οικονομική σχολή, είτε σπουδάζετε ήδη, είτε αναρωτιόσασταν πάντα τι μαθαίνεις σε ένα MBA, αυτό το εξαιρετικά ευχάριστο βιβλίο είναι ό,τι χρειάζεστε! Μπορείτε ελεύθερα να το ξεφυλλίσετε πρόχειρα, να πηδήξετε μέρη του ή να εμβαθύνετε στο περιεχόμενο με όποιον τρόπο θέλετε. Οι μοναδικοί κανόνες εδώ είναι να το διασκεδάζετε, να είστε περίεργοι και να ανακαλύπτετε πράγματα μόνοι σας.