Η ομάδα του Human Capital & Corporate Communications της Campeón Gaming, μας μιλά για τους λόγους που αναδείχθηκε η εταιρεία στα HR Awards 2022, για το υβριδικό μοντέλο εργασίας αλλά και για το σύστημα αξιολόγησης που έχει εδραιωθεί στον οργανισμό.

Στα φετινά HR Awards της Boussias, η Campeόn Gaming απέσπασε πέντε βραβεία στις ενότητες Resourcing, Talent & Performance Management και Covid -19 & Post Covid-19 Initiatives, λαμβάνοντας, μάλιστα, silver και bronze διακρίσεις στις δύο τελευταίες ενότητες.

HR Professional: Ποια η στρατηγική επιβράβευσης και προνομίων που ακολουθεί η εταιρεία;

Ευτυχία Μικαλίδη: Στην Campeόn Gaming, από την πρώτη μέρα λειτουργίας μας, έχουμε υιοθετήσει μία ανθρωποκεντρική προσέγγιση και στρατηγική, πρεσβεύοντας, έμπρακτα, μία ενωμένη και δυνατή ομάδα και θέτοντας ως προτεραιότητά μας το ίδιο το ανθρώπινο δυναμικό και τις ανάγκες του. Προσπαθούμε να μυήσουμε όλα τα μέλη της εταιρείας μας προς αυτόv τον τρόπο σκέψης και δραστηριοποίησης, με στόχο την από κοινού χάραξη μίας επιτυχημένης πορείας.
Όλα μας τα προγράμματα έχουν δομηθεί με τέτοιον τρόπο, ώστε να μπορούν να καλύψουν όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά και ουσιαστικά τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του ανθρώπινου δυναμικού, τόσο στην εργασιακή όσο και στην προσωπική τους ζωή. Μερικά από τα προγράμματα αυτά αναδείχθηκαν μέσω των HR Awards 2022, επιβεβαιώνοντας ότι στηρίζουμε, καθημερινά, τους εργαζομένους μας και παρέχουμε ένα εξαίσιο εργασιακό περιβάλλον, με σημαντικά προνόμια και ευκαιρίες εξέλιξης.
Τα προγράμματά μας «Work like a Campeόn, Get Rewarded like a Campeόn» και «Campeones Performance Review» διακρίθηκαν για την καινοτομία και την πρωτοτυπία τους, σχετικά με την παροχή ενός ειδικά διαμορφωμένου πακέτου προνομίων, με σκοπό την ανταμοιβή των ανθρώπων μας αλλά και την πρωτοβουλία μας να εντοπίσουμε μαζί, δυνατά και αδύνατα σημεία, ώστε να πάμε μαζί ένα βήμα μπροστά.

Αγγελική Γιουρούκου: Η διάκρισή μας οφείλεται στην έμφαση την οποία δίνουμε για την ολιστική εξασφάλιση του well-being των ανθρώπων μας, τόσο σε εργασιακό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο. Ειδικότερα, έχουμε δημιουργήσει ένα ειδικό πακέτο αδειών προς τους ανθρώπους μας, το οποίο αποτελείται από: τα Summer Vibe Fridays -6 ώρες εργασίας αντί για 8, για όλες τις Παρασκευές του καλοκαιριού- προσθέτοντας επιπλέον 3,5 ημέρες άδειας συνολικά, την επιπλέον ημέρα άδειας στα γενέθλια κάθε εργαζομένου και τις ειδικές γονικές άδειες. Επίσης, στα προνόμιά μας προστίθεται το ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης για κάθε εργαζόμενο, με τη φιλοδοξία, στο πλαίσιο της ανάπτυξής μας, το πρόγραμμα αυτό να μεγαλώσει περαιτέρω.
Όσον αφορά στο κομμάτι της επιβράβευσης, αναγνωρίζουμε πως οι άνθρωποί μας είναι ο λόγος για τον οποίο έχουμε εξελιχθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια. Θέλοντας να τους ευχαριστήσουμε, ειλικρινά, για την προσπάθεια και την καινοτομία τους, προσπαθούμε να είμαστε δίπλα τους, με απτό και ουσιαστικό τρόπο. Συγκεκριμένα, κάθε τρίμηνο προσφέρουμε ένα γενναιόδωρο μπόνους, συναρτήσει του ατομικού και ομαδικού performance.

HR Professional: Με ποιον τρόπο επετεύχθη η ομαλή επιστροφή στο γραφείο και ποια τα προνόμια του υβριδικού μοντέλου εργασίας που έχετε υιοθετήσει;

Δώρα Κατσάνη: Για να μπορέσουμε να διαμορφώσουμε το εργασιακό μας περιβάλλον, πειραματιστήκαμε και δοκιμάσαμε καινοτόμες πρακτικές, έχοντας πάντα ως γνώμονα τις ανάγκες των ανθρώπων μας. Οι μεγάλες αλλαγές προέκυψαν με την επιστροφή μας στα γραφεία, μετά την πανδημία Covid-19. Αναγνωρίζοντας την ανάγκη για άμεση προσαρμογή στη νέα πραγματικότητα, δημιουργήσαμε το πρόγραμμά «A Comeback the Campeones Way».
Ακολουθώντας μία σειρά ενεργειών και δράσεων, καταφέραμε να αναζωπυρώσουμε τα αισθήματα της ενότητας και της ομαδικότητας. Διατηρώντας πάντα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα, δώσαμε μεγάλη ευελιξία στις ώρες προσέλευσης και εργασίας, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα μέσα μαζικής μεταφοράς αλλά και στο γραφείο. Επιπλέον, διοργανώσαμε team lunches, για να συσφίξουν οι σχέσεις μεταξύ παλιών και νέων μελών της εταιρείας, ενώ προστέθηκε ενισχυμένη ιδιωτική ασφάλιση στο πακέτο προνομίων, που έμοιαζε πιο απαραίτητη από ποτέ.

E. M.: Το υβριδικό μοντέλο εργασίας που υιοθετήσαμε, συνοψίζεται στο να εργάζονται τα μέλη μας μερικές ημέρες από το γραφείο και μερικές ημέρες από το σπίτι, με ελευθερία και ευελιξία και με γνώμονα την επίτευξη του well-being. Λαμβάνοντας υπόψη ότι με την καινούρια πραγματικότητα, είχαμε πλέον υπερδιπλασιαστεί, θεωρούμε ότι το ελεύθερο μοντέλο αξιοποίησης και εφαρμογής τηλεργασίας, ήταν η αποτελεσματικότερη απόφαση, προς την επιτυχία ενός υγιούς εργασιακού περιβάλλοντος.

HR Professional: Ποιο το σύστημα αξιολόγησης που έχει εδραιώσει η Campeón Gaming και πώς επωφελούνται οι εργαζόμενοι βάσει αυτού;

Ιωάννα Μονέ: Στην Campeόn Gaming, πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη και ενδυνάμωση των ανθρώπων μας, είναι σημαντική και διαρκής, ενώ αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας μας. Πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης για κάθε έναν από εμάς, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, θέσης και ιεραρχίας. Γι’ αυτό, προάγουμε το 360° feedback ανά τακτά χρονικά διαστήματα, αξιολογώντας ποιοτικά και ποσοτικά στοιχεία, προκειμένου οι εργαζόμενοι να κάνουν το επόμενό τους βήμα προς την ανάπτυξη.

Ηλέκτρα Αναστασιάδη: Πέρα από το καθημερινό feedback, πραγματοποιούνται οργανωμένοι και στοχευμένοι κύκλοι αξιολόγησης ανά τρίμηνο, προκειμένου οι εργαζόμενοι να ενημερώνονται τακτικά για την εξέλιξή τους, τι πρέπει να βελτιώσουν αλλά και το χρονοδιάγραμμα που πρέπει να ακολουθήσουν για την επίτευξη των προσωπικών τους στόχων.
Οι managers παραθέτουν την άποψή τους για το κάθε μέλος της ομάδας τους σε μία σύντομη, αλλά περιεκτική αναφορά, ενώ ταυτόχρονα, και ο ίδιος ο εργαζόμενος αυτό-αξιολογείται και καταγράφει με ειλικρίνεια τα δυνατά σημεία του, καθώς και αυτά που πιστεύει ο ίδιος ότι χρήζουν βελτίωσης. Μέσω του 360° feedback ζητείται, παράλληλα, και από άλλα μέλη εκτός της ομάδας, η αξιολόγηση των εργαζομένων. Αξίζει να αναφερθεί πως δεν περιοριζόμαστε στη διατμηματική αξιολόγηση, αλλά υποστηρίζουμε παράλληλα και την από κάτω προς τα πάνω αξιολόγηση, δηλαδή την αξιολόγηση των managers από τα μέλη της ομάδας τους. Ο τρόπος αξιολόγησης που υιοθετούμε ως εταιρεία, μας ωφελεί στο να εντοπίσουμε τα σημεία στα οποία υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και να δημιουργήσουμε με τους ανθρώπους μας, το δικό τους career path, στοχεύοντας στην ανάπτυξη των hard και soft skills τους.

HR Professional: Με ποιες πρακτικές επιτυγχάνετε τη δημιουργία ενός υγιούς εργασιακού περιβάλλοντος;

Γεωργία Τσιώρη: Για τη δημιουργία ενός υγιούς εργασιακού περιβάλλοντος, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η κατανόηση των αναγκών και των απαιτήσεων των ανθρώπων μας. Πέρα από την παροχή ενός ενισχυμένου πακέτου αποδοχών και την υιοθέτηση ενός υβριδικού μοντέλου εργασίας, κρίνεται απαραίτητη και η παροχή ενός εύφορου εργασιακού χώρου, μέσα στον οποίο οι άνθρωποί μας θα αισθάνονται πραγματικά μέλη της ομάδας μας.

Νίκη Δεσπολλάρι: Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι άνθρωποί μας χρειάζονται ένα ευχάριστο και ευέλικτο κλίμα, μέσα στο οποίο προάγεται η εμπιστοσύνη, η ειλικρίνεια και η επικοινωνία, ακολουθούμε το μοντέλο του lead-by-example. Συγκεκριμένα, πρεσβεύουμε όλοι μαζί τις αξίες της ισότητας, της συμπερίληψης και του σεβασμού, διαμορφώνοντας μία κουλτούρα που μπορούν να ενστερνιστούν όλοι οι εργαζόμενοι και να αισθανθούν ότι βρίσκονται σε ένα υγιές εργασιακό περιβάλλον. Έτσι, οι managers προσπαθούν να δημιουργήσουν γερές ομάδες, που συνεργάζονται αρμονικά μεταξύ τους και να σέβονται τις απόψεις και τις ιδέες του άλλου, ενώ, παράλληλα, προσφέρουν έδαφος, για την ανάδειξη των καινοτόμων ιδεών και πρακτικών που μπορεί να προτείνει κάποιο μέλος της ομάδας. Όπως σε μία κοινότητα, οι άνθρωποι εργάζονται και γιορτάζουν μαζί τις ιδιαίτερες στιγμές της ζωής, έτσι και η Campeόn Gaming επιδιώκει τη διαμόρφωση μίας δικής μας, πιο μικρής κοινότητας, μέσα στην οποία αλληλεπιδρούμε με έναν κοινό σκοπό και, παράλληλα, γιορτάζουμε μαζί τις επιτυχίες μας.

 

Η ομάδα του Human Capital & Corporate Communications της Campeón Gaming:

Ευτυχία Μικαλίδη
Talent Acquisition & Retention Manager, Human Capital & Corporate Communications

Ηλέκτρα Αναστασιάδη
Junior Talent Executive, Human Capital & Corporate Communications

Νίκη Δεσπολλάρι
Junior Communications Executive, Human Capital & Corporate Communications

Δώρα Κατσάνη
Talent Executive, Human Capital & Corporate Communications

Γεωργία Τσιώρη
Senior CSR & Communications Manager, Human Capital & Corporate Communications