Την Τρίτη 23 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία το CEO Initiative 2021, το οποίο διοργανώνεται στην Ελλάδα για 3η συνεχή χρονιά από το Fortune Greece. Μεταξύ των θεματικών ενοτήτων που θα συζητηθούν είναι και η ενότητα με τίτλο «Redesigning the Workplace», η οποία θα εστιάσει στον επαναπροσδιορισμό της εργασιακής κουλτούρας, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται πλέον η επανεκπαίδευση των εργαζομένων με στόχο τη δημιουργία ενός εργατικού δυναμικού χωρίς αποκλεισμούς, με ευελιξία και οικονομική ασφάλεια.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να έχουν και άλλες θεματικές ενότητες, όπως η ενότητα με τίτλο «CEO Activism: Balancing moral and corporate agendas», η οποία θα εστιάσει στις αλλαγές που έχει επιφέρει η πανδημία στον τρόπο σκέψης των CEOs, οι οποίοι έχουν αρχίσει να τοποθετούνται στη δημόσια σφαίρα, από την κλιματική αλλαγή έως τον ρόλο των γυναικών στον εργασιακό χώρο. Η ενότητα θα απαντήσει σε ερωτήματα όπως το τι αντίκτυπο μπορεί να έχει στην κερδοφορία και τα συμφέροντα των μετόχων το να μιλάει κανείς δημοσίως, αλλά και το πώς μπορούν οι CEOs να προσαρμόσουν τις τακτικές τους, για να πετύχουν τους στόχους τους στη σημερινή πολωμένη εποχή.

Το CEO Initiative είναι ένα φόρουμ για εταιρικούς ηγέτες που έχουν δεσμευτεί στην αντιμετώπιση σημαντικών κοινωνικών ζητημάτων ως μέρος της κεντρικής εταιρικής τους στρατηγικής. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από το Fortune στην Αμερική, μετά από μια ιστορική συνάντηση 100 CEOs με τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό, τον Δεκέμβριο του 2016 ενώ στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2019.