Για τρίτη συνεχή χρονιά η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) πραγματοποίησε το CEO Summit (το συνέδριο των ηγετών επιχειρήσεων και οργανισμών) στις αρχές οτυ μήνα, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Το CEO Summit 2009 διοργανώθηκε από το νεοσύστατο Τομέα Ηγεσίας της ΕΕΔΕ, με τη συνεργασία του ΣΕΒ, του ΙΟΒΕ και της Λέσχης Επιχειρηματικότητας.

Δύο σημαντικοί ομιλητές της φετινής εκδήλωσης ήταν ο παγκόσμιας εμβέλειας μελλοντολόγος – οικονομολόγος Jeremy Rifkin και ο επιτυχημένος CEO Roger Flynn, οι οποίοι μίλησαν για τις νέες τάσεις και δυναμικές που αναπτύσσονται στο σημερινό περιβάλλον και τις ικανότητες ηγεσίας που απαιτούνται από κάθε επιχείρηση, προκειμένου να μπορεί να εκμεταλλευτεί τις προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος.

Προλογίζοντας και χαιρετώντας την εκδήλωση της ΕΕΔΕ, ο Υπουργός Οικονομίας Γιώργος Παπακωνσταντίνου, δήλωσε, μεταξύ άλλων,ότι η χώρα έχει ανάγκη το επιχειρηματικό της κεφάλαιο όπως και αυτό των στελεχών επιχειρήσεων, προκειμένου να βγει από τη σημερινή της κρίση.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΕΔΕ, Κωνταντίνος Λαμπρινόπουλος, αναφέρθηκε στο ρόλο της Εταιρείας, στην προώθηση των αρχών της διοίκησης των επιχειρήσεων της χώρας μας και ευχήθηκε το έργο της ΕΕΔΕ να εκτιμηθεί με τη δέουσα προσοχή από την πολιτεία αλλά και από όσους προσπαθούν η Ελλάδα να παραμείνει στην πρώτη γραμμή του ευρωπαϊκού γίγνεσθαι.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά τα ευρήματα από στοχευμένη έρευνα η οποία πραγματοποιήθηκε, από την ΕΕΔΕ και την Global Link στους CEOs της ελληνικής αγοράς τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο του 2009 (CEOs Barometer) και τα οποία αποτύπωναν προθέσεις, προβληματισμούς και θέσεις, κορυφαίων στελεχών της ελληνικής αγοράς για την τρέχουσα συγκυρία.