Ανδροκρατούμενα παρέμεναν, τον Οκτώβριο του 2012, τα διοικητικά συμβούλια εισηγμένων στο χρηματιστήριο εταιρειών στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη, σύμφωνα με νέα αριθμητικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, η Ελλάδα παραμένει χαμηλά, σε ποσοστά γυναικείας εκπροσώπησης στα διοικητικά συμβούλια μεγάλων εταιρειών (8%), έναντι του ευρωπαϊκού μέσου όρου (16%).

Στο ίδιο επίπεδο με την Ελλάδα, βρίσκεται η Κύπρος και η Εσθονία, ενώ το χαμηλότερο ποσοστό γυναικών σε διοικητικές θέσεις έχει η Μάλτα (4%) και ακολουθούν η Πορτογαλία και η Ουγγαρία (7%). Ψήφο εμπιστοσύνης στις γυναίκες δίνουν οι χώρες της βόρειας Ευρώπης, καθώς το υψηλότερο ποσοστό των γυναικών που κατέχουν διοικητικές θέσεις καταγράφεται στη Φινλανδία (29%), στη Λετονία (28%), στη Σουηδία (26%), στη Γαλλία (25%), στην Ολλανδία (22%) και στη Δανία (21%). Εξάλλου, τα στοιχεία της Επιτροπής εμφανίζουν αύξηση στο 15,8% του αριθμού των γυναικών στα διοικητικά συμβούλια, από 13,7% τον Ιανουάριο του 2012.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση μέσα σε ένα έτος, τονίζει η Επιτροπή (αύξηση 2,2%, σε σύγκριση με τον Οκτώβριο 2011). Σύμφωνα με την ίδια, η αύξηση αυτή οφείλεται κατά πολύ στη νέα νομοθετική πράξη που εγκρίθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, η οποία θέτει ως ελάχιστο στόχο να έχει φθάσει στο 40% το ποσοστό παρουσίας του υποεκπροσωπούμενου φύλου σε μη εκτελεστικές θέσεις μελών διοικητικών συμβουλίων των εισηγμένων εταιρειών στην Ευρώπη έως το 2020, ή έως το 2018 για τις εισηγμένες δημόσιες επιχειρήσεις.

Η επίτροπος της ΕΕ, Βίβιαν Ρέντινγκ, παρουσίασε τα νέα αριθμητικά στοιχεία στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, κατά την ομιλία της σε δημόσια συνεδρίαση με θέμα τις γυναίκες στα όργανα λήψης οικονομικών αποφάσεων, μαζί με τη διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ. «Τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν ότι η κανονιστική πίεση αποδίδει καρπούς. Οι εταιρείες έχουν αρχίσει επιτέλους να αντιλαμβάνονται ότι, εάν θέλουν να παραμείνουν ανταγωνιστικές σε μια γηράσκουσα κοινωνία, δεν μπορούν να αγνοούν το γυναικείο δυναμικό: 60% των αποφοίτων πανεπιστημίων είναι γυναίκες» δήλωσε η Β. Ρέντινγκ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επισημαίνει ότι οι χώρες που έχουν θεσπίσει νομοθεσία περί των ποσοστώσεων των γυναικών στα διοικητικά συμβούλια, αποτελούν την κινητήρια δύναμη της αλλαγής. Για παράδειγμα, η Ιταλία σημείωσε τη μεγαλύτερη αύξηση (4,9%) στο ποσοστό των γυναικών που μετέχουν στα διοικητικά συμβούλια, το διάστημα Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2012, φτάνοντας στο 11%.